Το παιδί στην πόλη: 30+2 ξεχωριστές προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ με τα παιδιά σας!

Δημοσιεύθηκε στις

Από τη Στέλλα Παπαδάκη

Και αυτή την εβδομάδα το All4mama συγκέντρωσε για εσάς τις καλύτερες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας.


Πλατεία Κοτζιά

Το 23ο Παζάρι Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου και έως και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Κοτζιά. Είναι το μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο Παζάρι Βιβλίου στην πόλη των Αθηνών, με φετινό κεντρικό σύνθημα: «ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ».

Το παζάρι θα λειτουργεί καθημερινά, Σάββατα και Κυριακές από τις 09:00 το πρωί μέχρι και τις 21:00 το βράδυ.

Τεχνόπολη

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου η Τεχνόπολη μεταμορφώνεται σε ένα διαδραστικό καλλιτεχνικό εργαστήρι και μας εισάγει στην Ιστορία της Τέχνης! Από τις 11.00 έως τις 14.00, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την ιστορία του παιδικού πορτραίτου, με την αφηρημένη ζωγραφική και τον εικαστικό αυτοσχεδιασμό, την τέχνη του κολλάζ και τις σωματικές δραστηριότητες του θεατρικού παιχνιδιού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

"Μια πόλη μες στο φως!" εικαστικό πρόγραμμα για παιδιά από 7 έως 12 ετών και διαρκεί περίπου 60’.

Ώρα έναρξης: 11.00

"Έργα τέχνης με.... όσα έχουμε!" θεατροπαιδαγωγικό, διαδραστικό πρόγραμμα με εικαστικό παιχνίδι από την ομάδα Τέχνες στο μίξερ για παιδιά από 6  έως 10 ετών.

Ώρα έναρξης: 11.00

«… και η φαντασία μας παίρνει χρώμα!» από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.

Ώρα έναρξης 11.00: για παιδιά 4-8 ετών και τους γονείς τους

Ώρα έναρξης 12.00: για παιδιά από 7 έως 12 ετών

Η ανάσα μας γίνεται πινέλο και τα χρώματα πηγή έμπνευσης. Με οδηγό τη φαντασία μας κηλίδες στο χαρτί παίρνουν μορφή, προσθέτουμε σχήματα και χρώματα, για να δώσουμε … ζωή στο αφηρημένο.

«Χορεύουμε; Ζωγραφίζουμε; Ναι!», εργαστήρι εικαστικού αυτοσχεδιασμού από τη Δήμητρα Νικολοπούλου, για παιδιά από 3 έως 6 ετών.

Το παιδί στην πόλη: 30+2 ξεχωριστές προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ με τα παιδιά σας!

Ώρα έναρξης: 12.00

«Το παιδικό πορτραίτο στην τέχνη», εργαστήριο ιστορίας  τέχνης για παιδιά από την ομάδα Novel Vox, για παιδιά από 5 έως 10 ετών

Ώρα έναρξης: 12.00

«Ο Ονειρούλης στον μαγικό κόσμο των σχημάτων» , θεατρική παράσταση για παιδιά από την ομάδα ΑΝΑΣΣΑ για παιδιά από 3 έως 9 ετών.

Ώρα έναρξης: 13.00

Ο Ονειρούλης είναι ένα ιδιόρρυθμο σημείο που ζει στην Επιπεδοχώρα. Όπως όλα τα σημεία δεν έχει σχήμα ούτε μέγεθος. Δεν είναι μικρό ούτε μεγάλο. Ούτε ψηλό ούτε κοντό. Το μόνο που τον κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα σημεία είναι ότι ονειρεύεται συνέχεια! Ώσπου μια μέρα, αποφασίζει να ονειρευτεί περισσότερο και να κινηθεί διαφορετικά, προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, δημιουργώντας έτσι την δική του προσωπική Γραμμή. Ο Ονειρούλης και η Γραμμή θα συνεργαστούν και θα σχεδιάσουν παίζοντας, χορεύοντας και τραγουδώντας, τον διασκεδαστικό κόσμο των σχημάτων που τόσο λαχταρούσαν. Θα ανακαλύψουν ότι όποια κι αν είναι τα όνειρά τους, αν τα πιστέψουν και βοηθήσουν ο ένας τον άλλον, μπορούν να φτιάξουν το δικό τους καινούργιο, καλύτερο κόσμο!

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη με απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση: 2130109327 (Δευτέρα – Παρασκευή, 11:00-16:00)

Πληροφορίες: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, press@athens-technopolis.gr , www.technopolis-athens.com.

Μουσείο Συναισθημάτων

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο «Η Γκρίνια μέσα από ένα παραμύθι!» για ενήλικες και παιδιά από 5 έως 10 χρονών.

Τι είναι η γκρίνια; Ποια η σχέση της με την αναποφασιστικότητα; Τι ζητάει η γκρίνια κάθε φορά που μιλάει; Πάμε να τη γνωρίσουμε να δούμε τι θα ανακαλύψουμε;

Ώρα: 13:00-14:00.

Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

Επίσης στο χώρο του Μουσείο πραγματοποιείται η διαδραστική έκθεση «Στο Παλάτι του Θυμού!» για παιδιά και εφήβους από 5-15 χρόνων και ενήλικες.

Κάθε Σαββατοκύριακο και τις καθημερινές στις διακοπές των Χριστουγέννων τα παιδιά, οι έφηβοι και οι ενήλικες μαζί, μπορούν να παίξουν και να εξερευνήσουν τη διαδραστική έκθεση του μουσείου! Να γνωρίσουν καλύτερα το συναίσθημα του θυμού και να ανακαλύψουν δημιουργικούς τρόπους για να αντιμετωπίζουν τη ζωτική του ενέργεια!

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 10.00-13.00.

Εισιτήριο για την έκθεση: 4 ευρώ

Πληροφορίες: Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, 117 41 Φιλοπάππου, τηλ. 210 9218329, www.mce.gr.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 1-2 ετών, κάθε Σάββατο και Κυριακή και ώρα 10:00-10:50 και για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 2-3 ετών, κάθε Σάββατο και Κυριακή και ώρα 11:10-12:00.

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα «Το μικρό και το μεγάλο».

Μέσα από πρωτότυπα αντικείμενα και τις συλλογές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου ανακαλύπτουμε το μικρό και το μεγάλο. Όλοι μαζί –μικροί και μεγάλοι- δημιουργούμε τα δικά μας- μικρά και μεγάλα- αποτυπώματα.

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου θα γίνει το πρόγραμμα «Κάτι γλυκό και τραγανό… μπισκότο!».

Το παιδί στην πόλη: 30+2 ξεχωριστές προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ με τα παιδιά σας!

Τα παιδιά πειραματίζονται με τα υλικά μιας συνταγής, τα δοκιμάζουν, τα ανακατεύουν και δημιουργούν από την αρχή τα δικά τους μπισκότα!

Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 10€ (για 1 ενήλικα και 1 παιδί).

Επίσης πραγματοποιούνται προγράμματα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων.

Πρόγραμμα

Σάββατο 19 Ιανουαρίου

11:15 – 12:00 «Φυσικά …. σοκολάτα», για όλη την οικογένεια

Ποια σχέση έχει η σοκολάτα με τη φυσική; Λιώνουμε, ανακατεύουμε τη σοκολάτα, πειραματιζόμαστε με αυτή και άλλα υλικά και φτιάχνουμε ευφάνταστα και λαχταριστά σοκολατάκια.

12:15 – 13:00  «Μια μέλισσα ρομπότ», για παιδιά 4-6 χρόνων

Το παιδί στην πόλη: 30+2 ξεχωριστές προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ με τα παιδιά σας!

Πώς περνούν οι μέλισσες την ημέρα τους; Η βασίλισσα; Οι εργάτριες; Οι κηφήνες; Τρυπώνουμε και ανακαλύπτουμε με τη βοήθεια μιας μέλισσας – ρομπότ, τι συμβαίνει… στην κυψέλη!

13:15 – 14:00 «Μαγνήτισέ με!», για όλη την οικογένεια

Ποια αντικείμενα μαγνητίζονται στο Παιδικό Μουσείο; Ποια όχι; Γιατί συμβαίνει αυτό; Γινόμαστε  ερευνητές, ανακαλύπτουμε τις ιδιότητες του μαγνήτη και φτιάχνουμε μια κατασκευή που …. μαγνητίζει.

14:15 – 15:00 «Αβάντι μαέστρο!», για όλη την οικογένεια

Το παιδί στην πόλη: 30+2 ξεχωριστές προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ με τα παιδιά σας!

Μουσικά όργανα δίνουν ρυθμό και μελωδία! Μπλέκονται με μαράκες και ντέφια! Γινόμαστε μουσικοί ορχήστρας και όλοι μαζί ακολουθούμε τις οδηγίες της μαέστρου παίζοντας Can-Can!

Κυριακή 20 Ιανουαρίου

11:15 – 12:00 «Μπισκότα από τα …χεράκια μας!», για όλη την οικογένεια

Το παιδί στην πόλη: 30+2 ξεχωριστές προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ με τα παιδιά σας!

Αλεύρι, ζάχαρη, νερό, χρώματα και μυρωδιές ζυγίζονται, ανακατεύονται και μπερδεύονται στο μπολ γεμίζοντας μοσχοβολιά το μουσείο μας!

12:15 – 13:00 «Κοίτα! Χειμώνιασε», για οικογένειες με παιδιά 3-4 χρόνων

Το παιδί στην πόλη: 30+2 ξεχωριστές προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ με τα παιδιά σας!

Η ανάσα μας γίνεται το πινέλο και τα χρώματα πηγή έμπνευσης. Με οδηγό τη φαντασία μας σχηματίζουμε σχήματα στο χαρτί, δίνουμε μορφή στο αφηρημένο και δημιουργούμε τις δικές μας ιστορίες.

13:15 – 14:00 «Ο Τούμπας», για παιδιά 4 έως 6 χρόνων

Άμπρα κατάμπρα, τούμπα τουλούμπα,  κάνε μια τούμπα και μια κωλοτούμπα. Έλα να ανακαλύψουμε με ποιον τρόπο η Φυσική κάνει τον Τούμπα μας να κυλάει μαγικά….  Ή μήπως φυσικά;

14:15 – 15:00 «Πίσω από τον… μπερντέ», για όλη την οικογένεια

Ο Καραγκιόζης, η Αγλαΐα και οι υπόλοιποι ήρωες γίνονται πηγή έμπνευσης, οι μορφές μεταμορφώνονται σε σκιές και διηγούνται τις δικές τους ιστορίες πίσω από τον …. μπερντέ.

Κόστος συμμετοχής: 5€ για κάθε παιδί και 2 € για κάθε ενήλικα.

Πληροφορίες: Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄17-19, 106 75 Aθήνα, Τ. 2103312995, www.hcm.gr.

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου παιδιά προσχολικής ηλικίας (3 έως 5 ετών) μαζί με τους γονείς τους θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Από μήλο.. σε μήλο, ξεχωριστές ιστορίες αλλά και μυστικά!».

Το παιδί στην πόλη: 30+2 ξεχωριστές προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ με τα παιδιά σας!

Στη μηλιά τη φορτωμένη, μία κάμπια ανεβασμένη. Να ξέρετε! Είναι μηλογυρισμένη! Ένα σπίτι έχει φτιάξει κι είσαστε προσκεκλημένοι… μην το φάτε προσοχή! Έχει πολλές ιστορίες να διηγηθεί! Η Εύα παραπλανημένη και η Χιονάτη κοιμισμένη…Έχεις αναρωτηθεί πόσες ιστορίες και πόσα διαφορετικά παιχνίδια έχουν πρωταγωνιστή … ένα μήλο; Στη μηλιά τη φορτωμένη θα ανακαλύψουμε μαζί το μήλο της Εύας και του Αδάμ, της Χιονάτης αλλά και του Γουλιέλμου Τέλου! Κι αν νομίζεις πως είναι μόνο αυτά τότε είσαι γελασμένος!

Ώρα: 11:30-12:40.

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα).

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου θα γίνει το εργαστήρι «Ένα ταξίδι συναρπαστικό με πλοηγό τα αστέρια…», για μαθητές από Γ΄ ως Στ’ Δημοτικού.

Το παιδί στην πόλη: 30+2 ξεχωριστές προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ με τα παιδιά σας!

Ένας χάρτης διαφορετικός από τους άλλους απλώνεται πάνω από τον έναστρο ουρανό. Ταξιδεύουμε στα βάθη του αστρικού ωκεανού με πυξίδα μας τον Πολικό Αστέρα και τη Μεγάλη Άρκτο κάνοντας έτσι τα πρώτα μας βήματα στον κόσμο της αστρονομίας!

Ώρα: 12:30-14:00.

Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ.

Πληροφορίες: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου θα γίνει το εργαστήριο «Αποθήκη – Κόκκινη κλωστή δεμένη» για παιδιά 2-3,5 ετών με τους γονείς τους.

Σ’ αυτό το εργαστήριο μπαίνουμε στο βασίλειο των χαμένων θησαυρών, την αποθήκη. Γονείς και παιδιά, θα δουν πώς ένα ευτελές αντικείμενο μπορεί να μας δώσει χίλιες δυο ιδέες. Τα παιδιά θα κόψουν, θα πιάσουν, θα τυλίξουν, θα τραβήξουν και θα εξασκήσουν τις λεπτές κινητικές τους δεξιότητες. Επιπλέον, θα μαγευτούν από τα απρόσμενα αποτελέσματα που μπορεί να έχει ένα μικρό νήμα και θα ενισχύσουν τη φαντασία τους.

Ώρα: 11.30-13.00

Εισιτήριο: €15

Το Σάββατο 19/1 θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα «Δράκοι και δράκοντες» για παιδιά 4-5 ετών.

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας δράκος. Όχι ψέματα, ήταν ένας ήρωας θαρραλέος που συνάντησε ένα δράκο! Όχι, όχι, όχι! Ήταν ένας ήρωας που ξεκίνησε να βρει τη μοίρα του και συνάντησε ένα δράκο!Αφού ταξιδέψουμε με τη φαντασία μας στους κόσμους των παραμυθιών, θα επιστρέψουμε στο εργαστήρι μας για να δούμε έργα ενός Ιάπωνα καλλιτέχνη, του K.Hokusai, που του άρεσε να απεικονίζει δράκους. Θα εμπνευστούμε από τα χαρακτικά του και θα φτιάξουμε τους δικούς μας δράκους χαράσσοντας πάνω σε μαλακές επιφάνειες. Μετά, θα τυπώσουμε πάνω σε χρωματιστά χαρτιά και στο τέλος οι γονείς θα έρθουν να μας βοηθήσουν να φτιάξουμε την ιαπωνική υπογραφή-σφραγίδα μας πάνω σ’ ένα πρωτότυπο υλικό.

Ώρα: 11:00-12:30.

Εισιτήριο: €10

Την Κυριακή 20/1 θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα Maya Angelou: «Η ζωή δεν με τρομάζει καθόλου» Jean Michel Basquiat, για παιδιά 5-7 ετών.

Σε αυτό το ταξίδι τέχνης, λέξεις και χρώματα, γίνονται συνοδοιπόροι και μας συνοδεύουν σε μια γνωριμία με τον ζωγράφο Jan Michel Basquiat μέσα από την εικονογράφηση του ποιήματος της Maya Angelou “ Η ζωή δεν με τρομάζει καθόλου”. Η αφρικανική μάσκα, αναφορά στη καταγωγή της ποιήτριας, θα γίνει εργαλείο έκφρασης συναισθημάτων και ο πριμιτιβισμός του Basquiat θα προσθέσει τα χρώματα. Η τέχνη, αυτή τη φορά, θα μας βοηθήσει να μοιραστούμε τους φόβους μας και να νοιώσουμε πως τίποτα δεν μας τρομάζει!

Ώρα: 11.30-13.30

Εισιτήριο: €12

Πληροφορίες: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα, τηλ. 210 7294220, www.cycladic.gr.

 Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Το Σάββατο 19 Ιανουάριου θα γίνει το βιωματικό εργαστήρι «Οχ, χταπόδι λάθος πόδι», του Αντώνη Παπαθεωδούλου για παιδιά 2-4 ετών.

Το παιδί στην πόλη: 30+2 ξεχωριστές προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ με τα παιδιά σας!

Θα κάνουμε παρέα με ένα πολύ διασκεδαστικό χταποδάκι και θα μάθουμε τι μαγικό κάνει με τα οχτώ του άτακτα πόδια.

Ώρα: 12:00-13:00

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Το Σάββατο 19 Ιανουάριου θα πραγματοποιηθεί ακόμη το βιωματικό εικαστικό εργαστήρι «Μέγαρο Γκουέλ», Antoni Gaudi, για παιδιά 4-7 ετών.

Ταξίδι στη Βαρκελώνη και επίσκεψη στο Μέγαρο Γκουέλ! στο εργαστήρι μας θα ανακαλύψουμε τον κόσμο της αρχιτεκτονικής μέσα από τα μάτια του Antoni Gaudi! Πάρτε τις φωτογραφικές σας μηχανές και ελάτε να ανακαλύψουμε αυτό το υπέροχο και παράξενο μέγαρο! Θα γίνουμε μικροί αρχιτέκτονες και θα δημιουργήσουμε ξεχωριστά κτίρια με πολλή φαντασία και χρώμα!

Ώρα: 12:00-13:00.

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου θα γίνει το εργαστήρι για βρέφη 18 –28 μηνών με στοιχεία messy και sensory play «Γουρουνάκια στη σκηνή και παιχνίδι στη στιγμή».

Τα τρία γουρουνάκια ζωντανεύουν μέσα από το κουκλοθέατρο. Ένα εργαστήρι γεμάτο αισθητηριακά παιχνίδια, όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν σπιτάκια, να παίξουν με τα τρία γουρουνάκια στη λάσπη, να δημιουργήσουν και να διασκεδάσουν, με όμορφες μουσικές και χορό.

Ώρα: 11:00-12:00.

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου θα γίνει το βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 5-8 ετών «Διαλυτότητα και Τέχνη».

Το παιδί στην πόλη: 30+2 ξεχωριστές προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ με τα παιδιά σας!

Σε αυτό το εργαστήριο θα πειραματιστούμε με τις διάφορες χρωστικές ουσίες και τον τρόπο που χρησιμοποιούνται στην Τέχνη. Παράλληλα θα ανακαλύψουμε τη διαλυτότητα των υλικών και θα κατασκευάσουμε τα δικά μας έργα τέχνης με διαφορετικές εικαστικές τεχνικές

Ώρα: 11:00-12:30.

Κόστος Συμμετοχής: 15€

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου θα γίνει το πολυθεματικό εργαστήρι «Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι, μέσα από δημιουργικό παιχνίδι», για παιδιά 3-5 ετών.

Παιχνίδια και φαντασία βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και να ζωντανεύουν ιστορίες, με τη βοήθεια απλών υλικών. Παιδιά, σας περιμένουμε να δημιουργήσουμε παρέα ένα ξεχωριστό κρεβάτι, για τη μικρή πριγκίπισσα.

Ώρα: 12:00-13:00

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί μία διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, για παιδιά 4-8 ετών.

Το παιδί στην πόλη: 30+2 ξεχωριστές προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ με τα παιδιά σας!

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που θα ξεκινήσει από τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Τριπόδων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής, όπου ο Παρθενώνας στο λόφο της Ακρόπολης φαντάζει στα μάτια των παιδιών σαν κάστρο ιπποτών! H κουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα  βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης!

Στο Μουσείο θα ακολουθήσουμε συγκεκριμένη διαδρομή, όπου θα σταματήσουμε σε επιλεγμένα εκθέματα και μέσα από μικρές δράσεις η ομάδα θα ενεργοποιηθεί  και θα φωτίσουμε  λίγο παραπάνω αυτό που κάθε μνημείο έχει να πει στα παιδιά που σήμερα επισκέπτονται το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ώρα: 11.30-13:00.

Κόστος Συμμετοχής: 15€ (δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου για τους ενήλικες στο Μουσείο της Ακρόπολης).

Πληροφορίες: Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα, τηλ. 2103250341.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στο Αίθριο του Μεγάρου στρώθηκε και φέτος πάγος, άναψαν τα φώτα, έβαλαν μουσική και έφτιαξαν το πιο γιορτινό παγοδρόμιο της πόλης με παγοπίστα έκτασης 350 τ.μ. και προστατευτικό στέγαστρο. Ως τις 24 Φεβρουαρίου λοιπόν το παγοδρόμιο του Μεγάρου σας περιμένει να το επισκεφτείτε.

Το παιδί στην πόλη: 30+2 ξεχωριστές προτάσεις για να περάσετε ένα υπέροχο ΣΚ με τα παιδιά σας!

Ώρες: Καθημερινές: 16:00 – 23:00, Σαββατοκύριακα: 11:00 – 23:00

Εισιτήρια: 10 € για όλες τις ηλικίες, ιδιαίτερο μάθημα για αρχαρίους (διάρκειας 15 λεπτών): 10 € χωρίς ραντεβού.

Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα, www.megaron.gr, 210 7282 333.

Η ταινία της εβδομάδας

Αστερίξ: Το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού

Έπειτα από μια πτώση κατά τη συγκομιδή του γκι, ο δρυΐδης Πανοραμίξ αποφασίζει πως είναι καιρός να εξασφαλίσει το μέλλον του χωριού. Μαζί με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ ξεκινά ένα ταξίδι στον γαλατικό κόσμο, αναζητώντας έναν νεαρό, ταλαντούχο δρυΐδη, για να του μεταδώσει το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού. Οι θρυλικοί Γαλάτες επιστρέφουν σ’ αυτή τη διασκεδαστική ταινία κινουμένων σχεδίων.

tags:


tags: