Το παιδί στην πόλη: 13+1 ξεχωριστές δραστηριότητες για το ΣΚ που θα εντυπωσιάσουν τα παιδιά σας!

Δημοσιεύθηκε στις

Από την Στέλλα Παπαδάκη

Συγκεντρώσαμε και αυτή την εβδομάδα τις καλύτερες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για να περάσατε ένα καταπληκτικό Σαββατοκύριακο παρέα με τα παιδιά σας.


Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα «Το λιοντάρι και ο ποντικός», για παιδιά 3-5 ετών.

Το παιδί στην πόλη: 13+1 ξεχωριστές δραστηριότητες για το ΣΚ που θα εντυπωσιάσουν τα παιδιά σας!

Ο δυνατός και ο αδύναμος, ο μεγάλος και ο μικρός. Δύο ήρωες τόσο διαφορετικοί συναντιούνται σε έναν μύθο του Αισώπου και μας δείχνουν πόσο χρειάζεται ο ένας τον άλλο! Πως κατάφερε ένας μικρούλης ποντικός να σώσει το δυνατό λιοντάρι; Ακριβώς έτσι κι εμείς, πότε μικροί και πότε μεγάλοι, ανακαλύπτουμε τη «δύναμή» μας μέσα από παιχνίδια έκφρασης και ρόλων.

Αναζητάμε τη διαφορετικότητα μέσα από έναν μύθο του Αισώπου. Με ερέθισμα την αφήγηση του μύθου παιδιά και γονείς δημιουργούν και ξεκινούν ένα ταξίδι στο μύθο μέσω της δραματοποίησης του μύθου. Πώς ένιωθε το λιοντάρι και το ποντίκι στη σπηλιά; Πώς είναι το θυμωμένο λιοντάρι, και τι συμβαίνει όταν αυτό παγιδευτεί;

Ώρα: 11:30-12:40 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη)

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας/συνοδός

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου θα γίνει το πρόγραμμα «Αλλόκοτα, τρομακτικά, μοναδικά… είναι τέρατα και είναι μυθικά!»για παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ΄ Δημοτικού.

Μπορείς να φανταστείς ένα πλάσμα με κεφάλι λιονταριού, σώμα κατσίκας και ουρά δράκου; Κι όμως υπήρχε! Μα πού αλλού; Στην ελληνική μυθολογία! Έχεις αναλογιστεί πόσα ακόμη υπήρχαν; Και πόσο ταλαιπώρησαν τους μυθικούς ήρωες; Ανακαλύπτουμε μαζί τέρατα, ήρωες και περιπέτειες!

Ο Κέρβερος, ο Όρθρος ή η Χίμαιρα είναι μόνο μερικά από τα τέρατα της Ελληνικής Μυθολογίας. Ζούσαν σε διαφορετικά μέρη και είχαν διαφορετικούς γονείς… Οι αρχαίοι Έλληνες τα επινόησαν για να ερμηνεύσουν διαφορετικά φαινόμενα. Παίζουμε σε ένα διαφορετικό παιχνίδι ανακάλυψης όλων αυτών των σπάνιων μυθολογικών πλασμάτων.

Ώρα: 12:30-14:00 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη)

Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ

Πληροφορίες:  Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.

Μουσείο Συναισθημάτων

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο με τίτλο «Ο Φόβος και η Εμπιστοσύνη μέσα από ένα παραμύθι!» για ενήλικες και παιδιά 5 έως 10 χρονών.

Το παιδί στην πόλη: 13+1 ξεχωριστές δραστηριότητες για το ΣΚ που θα εντυπωσιάσουν τα παιδιά σας!

- Θέλεις;
– Φοβάμαι!
– Θέλεις;
– Θέλω.
– Ωραία, πάμε!
– Φοβάμαι πως δε μπορώ.
– Αλήθεια το λες πως δε μπορείς;

Το «φοβάμαι» με το «θέλω και μπορώ» τι σχέση έχουν;
Ταξιδεύουμε για να το ανακαλύψουμε στον κόσμο των παραμυθιών!

Ώρες: 13.00-14.00.

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου).

Πληροφορίες: Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, 117 41 Φιλοπάππου, Αθήνα, τηλ. 210 92 18 329.

Μουσείο Μπενάκη

Τα αρχιτεκτονικά αρχεία της Αθήνας του 20ου αιώνα ανοίγουν στο Μουσείο Μπενάκη για πρώτη φορά στα παιδιά. Την Κυριακή 14 Οκτώβρη και ώρα 11.00-12.30.

Μέσα από διαδραστικές μεθόδους εξερεύνησης και αναζήτησης, θα γνωρίσουν το εύρος των Αρχιτεκτονικών Αρχείων του Μουσείου, θα δουν διαφορετικούς τύπους αρχιτεκτονικής και πώς αυτοί συνδέονται με τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες κάθε εποχής.

Πληροφορίες: Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, τηλ.  210 3671067-69, www.benaki.gr.

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα «Απ’ την κορφή ως τα νύχια», του Έρικ Κάρλ για παιδιά 2-4 ετών.

Τα παιδιά γνωρίζουν το σώμα τους από την κορυφή ως τα νύχια. Βοηθοί τους τα αγαπημένα τους ζωάκια. Βιωματικό εργαστήρι με παιχνίδι, τραγούδια και κατασκευές.

Ώρα: 12:00-13:00.

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου θα γίνει το εργαστήριο «Κυκλαδικά Ειδώλια» για παιδιά 4-7 ετών.

Το παιδί στην πόλη: 13+1 ξεχωριστές δραστηριότητες για το ΣΚ που θα εντυπωσιάσουν τα παιδιά σας!

Έφτασε η στιγμή να κάνουμε ένα ταξίδι στον χρόνο, να γυρίσουμε πίσω στον κυκλαδικό πολιτισμό και να εξερευνήσουμε, πως οι καλλιτέχνες της εποχής κατασκεύαζαν τα διάσημα ειδώλια! Γιατί άραγε όλα τα ειδώλια έχουν τα χέρια τους σταυρωμένα μπροστά στην κοιλιά τους; Είναι αγόρια ή κορίτσια; Πως να νοιώθουν άραγε στη θέση που βρίσκονται; Ο καθένας από εμάς θα κατασκευάσει το δικό του ειδώλιο, δίνοντάς του την προσωπικότητα που θέλει και θα μας μιλήσει για αυτό, λέγοντάς μας την ιστορία του!

Ώρα: 12:00-13.00

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα «Τα ζώα της θάλασσας σε φοβερές περιπέτειες!» για βρέφη 18-28 μηνών.

Ελάτε μαζί μας στον υδάτινο κόσμο, να γνωρίσουμε από κοντά αστεία ψάρια, να παίξουμε και να κατασκευάσουμε μαζί, το δικό μας ψαράκι! Εικαστικό εργαστήρι και πολλή μουσική…και διασκεδάζουμε μαζί.

Ώρα: 11.00-12.00.

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου θα γίνει το πρόγραμμα «Επιστήμη των μήλων. Γνωρίζοντας το Νεύτωνα!» για παιδιά 5-8 ετών.

Το φθινόπωρο είναι εδώ και τα μαγικά πειράματα μας ετοιμάζουν γι’ αυτό! Μήλα πράσινα, κόκκινα, κίτρινα, μικρά και μεγάλα είναι έτοιμα στο επιστημονικό καλάθι, για να μας ταξιδέψουν στον κόσμο του Φθινοπώρου. Όλη η μαγεία της επιστήμης σε ένα διασκεδαστικό εργαστήριο με φόντο το φθινόπωρο.

Ώρα: 11:00-12:00

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου θα γίνει το εργαστήρι «Van Gogh. Mια ιδιαίτερη προσωπικότητα, ένας σπουδαίους ζωγράφος για παιδιά 3-5 ετών.

Το παιδί στην πόλη: 13+1 ξεχωριστές δραστηριότητες για το ΣΚ που θα εντυπωσιάσουν τα παιδιά σας!

Παρέα με τα παιδιά, θα απολαύσουμε την έναστρη νύχτα του και θα ταξιδέψουμε, μέσα από παιχνίδια και μουσικές. Η τέχνη της ζωγραφικής, μπλέκεται με τις υπόλοιπες τέχνες..και το αποτέλεσμα..δημιουργικό!

Ώρα: 11:00-12:00.

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Πληροφορίες: Τριπόδων 23, Πλάκα, τηλ. 2103250341.

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί το εικαστικά εργαστήριο για γονείς και παιδιά 2,5 - 5 ετών «Ζωγραφική μαζί με τους γονείς», με θέμα πόσα τρίγωνα ταξιδεύουν με αυτή τη βάρκα του Τέτση;

Ώρα: 17.30-18.30.

Κόστος συμμετοχής: ένας ενήλικος και ένα παιδί 15 € / ένας ενήλικoς με 2 παιδιά 20 €
Όλα τα υλικά παρέχονται από το Μουσείο.

Πληροφορίες: Κόδρου 9 (προέκταση οδού Bουλής), Πλάκα, τηλ. 210 3312621, 210 3312750.

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου 

Το Σάββατο και την Κυριακή το Δίκτυο Μουσείων & Πολιτιστικών Φορέων Αθηνών παρουσιάζει για τρίτη φορά τις «Δράσεις Πολιτισμού».

18 Μουσεία και πολιτιστικοί φορείς της Αθήνας ενώνουν τις δυνάμεις τους για ακόμη μια φορά και καλούν μικρούς και μεγάλους να τα γνωρίσουν σε ένα διήμερο δράσεων πολιτισμού!

Από τις 11.00 έως τις 18.00, μουσεία και πολιτιστικοί φορείς του Δικτύου θα βρίσκονται εκεί για να παρουσιάσουν τις δράσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της φετινής χρονιάς, για να πληροφορηθεί το κοινό και να επιλέξει αυτά που πραγματικά του ταιριάζουν.

Eισιτήρια: Η είσοδος είναι ελεύθερη και η συμμετοχή σε όλα τα προγράμματα είναι δωρεάν.
Κρατήσεις θέσεων γίνονται μόνο την ημέρα της εκδήλωσης.

Πληροφορίες: Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, Γ’ Σεπτεμβρίου & Ιουλιανού 33, Αθήνα, www.athensmuseums.net

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Σάββατο 13/10, 11:00-12:30 το πρόγραμμα Πρίγκιπες και Πριγκίπισσες για παιδιά 4-5 ετών.

Το παιδί στην πόλη: 13+1 ξεχωριστές δραστηριότητες για το ΣΚ που θα εντυπωσιάσουν τα παιδιά σας!

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια πριγκίπισσα κλεισμένη σ’έναν πύργο ψηλό…

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας πρίγκιπας που ξεκίνησε με το άλογό του για τη μεγάλη περιπέτεια…

Πρώτη στάση στο μονοπάτι μας ένα παραμύθι γεμάτο παλάτια, πρίγκιπες, πριγκίπισσες, βασιλιάδες τρανούς και περιπέτειες φοβερές.

Τα παιδιά, αφού περιπλανηθούν στους κόσμους της φαντασίας, θα επιστρέψουν στο εργαστήριό μας για να γίνουν οι ίδιοι πρίγκιπες και πριγκίπισσες και να φτιάξουν το βασιλικό τους πορτρέτο με νερομπογιές, κηρομπογιές, φτερά, παγιέτες, πολύχρωμα χαρτιά και άλλα υλικά.

Στα χνάρια της Φρίντα Κάλο και της μεξικάνικης παράδοσης, θα δούμε εικόνες απ’ αυτόν τον μακρινό πολιτισμό για να εμπνευσθούμε και να δημιουργήσουμε. Στο τέλος, οι γονείς θα μας βοηθήσουν να φτιάξουμε ένα κάδρο αντάξιο του μεγαλοπρεπούς μας πορτρέτου!

Εισιτήριο: €10

Κυριακή 14/10, 11.30-13.30 το πρόγραμμα "Εμείς οι Νεάντερταλ" για παιδιά 5-7 ετών.

Πώς ζούσαν οι προϊστορικοί άνθρωποι; Τι ζωγράφιζαν στους τοίχους των σπηλαίων και ποια ήταν η σημασία όλων αυτών που ζωγράφιζαν;

Με παιχνίδια ρόλων και τεχνικές δανεισμένες από το εκπαιδευτικό δράμα θα «βουτήξουμε» στον κόσμο των Νεάντερταλ και στις σπηλαιογραφίες.

Ως προϊστορικοί άνθρωποι θα βιώσουμε το μυστήριο και τη μαγεία που περιέβαλε αυτές τις αναπαραστάσεις, χαράζοντας εικόνες της καθημερινότητάς τους πάνω σε γύψο. Στη συνέχεια θα σχεδιάσουμε τις εντυπώσεις μας στους τοίχους του εργαστηρίου, και θα φτιάξουμε σφραγίδες με πηλό αποτυπώνοντας σκηνές της δικής μας καθημερινότητας.

Πληροφορίες:  Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα, www.cycladic.gr | 210 7228321-3

tags:






tags: