Το παιδί στην πόλη: 10+1 δραστηριότητες για ένα αξέχαστο ΣΚ με τα παιδιά σας

Δημοσιεύθηκε στις

Και αυτό το Σαββατοκύριακο συγκεντρώσαμε πλήθος δραστηριοτήτων για να περάσετε δημιουργικά το χρόνο σας με τα παιδιά σας, εκτός σπιτιού.

Ίδρυμα Ωνάση

Την Κυριακή 7/10 και τις δύο επόμενες Κυριακές (14 και 21/10) θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήριο για οικογένειες στο Ίδρυμα Ωνάση.


Το παιδί στην πόλη: 10+1 δραστηριότητες για ένα αξέχαστο ΣΚ με τα παιδιά σας

Πώς μοιάζει μια ομάδα ανήσυχων βρεφών; Ελάτε αγκαλιά με τα βρέφη σας να ανακαλύψουμε μαζί νέους κόσμους, νέα συναισθήματα και νέες προκλήσεις των αισθήσεων, παίζοντας. Σε αυτό το εργαστήριο συναισθημάτων, γονείς και εκπαιδευτές μοιράζονται τη χαρά των πρώτων βημάτων –ή ακόμα και αλμάτων– των μωρών, ενώ εκείνα δέχονται νέα ερεθίσματα που θα τα βοηθήσουν να κινηθούν στον χώρο αλλά και να ετοιμαστούν για τον «έξω κόσμο» με τον πιο δημιουργικό τρόπο.

Ημερομηνίες: 7, 14 και 21 Οκτωβρίου 2018

Κόστος Συμμετοχής: Εργαστήριο Α΄, 15 € το κάθε παιδί και 15 € ο κάθε γονέας (και για τις 3 συναντήσεις).

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 213 017 8002, email: education@sgt.gr.

Κέντρο Επισκεπτών Θησείου

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος θα πραγματοποιηθούν από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δύο δράσεις για παιδιά το Σάββατο 6/10.

Το παιδί στην πόλη: 10+1 δραστηριότητες για ένα αξέχαστο ΣΚ με τα παιδιά σας

11:30 – 13:30 «Παιχνίδια Αστρονομίας»: Δράση για παιδιά 5-7 ετών. Ακολουθεί ηλιακή παρατήρηση (καιρού επιτρέποντος). Ώρα προσέλευσης: 11:00

19:00 – 21:00 «Αστρονομία για δυνατούς λύτες»: Δράση για παιδιά 7-10 ετών. Ακολουθεί παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού με το τηλεσκόπιο Newall (καιρού επιτρέποντος). Ώρα προσέλευσης: 18:30

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 2-3,5 ετών παιδιά, με απαραίτητη την παρουσία γονέα.

Το παιδί στην πόλη: 10+1 δραστηριότητες για ένα αξέχαστο ΣΚ με τα παιδιά σας

Το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του αλλά όχι και τα παιχνίδια με το νερό. Στην αρχή της φετινής μας χρονιάς θα χωθούμε μέσα στο μπάνιο για να παίξουμε με πράγματα που χρησιμοποιεί η μαμά και ο μπαμπάς, σχεδόν απαγορευμένα. Παιχνίδια με σαμπουάν και αφρόλουτρα, ζωγραφική με αφρό ξυρίσματος, σχέδια με κραγιόν πάνω στον καθρέφτη και άλλα πολλά.

Μα, τι θα ήταν ένα μπάνιο σε ένα σπίτι σαν το δικό μας χωρίς το βάτραχό του; Ο φίλος μας ο Τινταλίκ θα μας περιμένει για να μας πει τις περιπέτειές του. Σ’ αυτό το πρώτο εργαστήρι της χρονιάς, γονείς και παιδιά θα αφεθούν ελεύθεροι να παίξουν, να πειραματιστούν με διάφορα υλικά και να κάνουν τις πρώτες τους δημιουργίες. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τις ιδιότητες καθημερινών αντικειμένων, όπως του σαμπουάν και του αφρού ξυρίσματος και θα χαρούν με το αποτέλεσμα που μπορούν να παράγουν.

Εισιτήριο: €15, αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €12
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 7294220.

Τεχνόπολη

Τα Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει το εικαστικό εργαστήρι κηπουρικής μικρών και μεγάλων «Μικροί κηπουροί με πινέλα», τα υπαίθρια εικαστικά παιχνίδια «Στην αυλή του εργοστασίου», ξεχωριστές δραστηριότητες για ενήλικες άνω των 65 ετών αλλά και ξεναγήσεις στο ΒΜΦ με ελεύθερη είσοδο. Απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών και πάνω.

Την Κυριακή 7/10 οι μικροί μας φίλοι απασχολούνται δημιουργικά, έρχονται σε επαφή με την τέχνη πέρα από το πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος και πειραματίζονται με μικτές τεχνικές και νέους τρόπους έκφρασης.

Το παιδί στην πόλη: 10+1 δραστηριότητες για ένα αξέχαστο ΣΚ με τα παιδιά σας

Ώρα: 11.00

Κόστος Συμμετοχής: 4 ευρώ/παιδί

Την Κυριακή θα ξεκινήσουν και οι ξεναγήσεις στο ΒΦΜ με ελεύθερη είσοδο.

Μαζί με τους έμπειρους ανθρώπους του Μουσείου, ακολουθούμε τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, ερχόμαστε σε επαφή με τις μυρωδιές, ακούμε τις ιστορίες των εργαζομένων μέσα από τα κορνούτα, αγγίζουμε τις μηχανές που λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα και γέμιζαν με ενέργεια και φως την πόλη. Και όλα αυτά με ελεύθερη είσοδο για όλους. Για ενήλικες και οικογένειες

Ώρα: 11.00

Λόφος Λυκαβητού

Το παιδί στην πόλη: 10+1 δραστηριότητες για ένα αξέχαστο ΣΚ με τα παιδιά σας

Ο δήμος Αθηναίων, με τη συνεργασία του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας που υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ξεκίνησε τη λειτουργία της Κινητής Βιβλιοθήκης για μικρούς και μεγάλους. Η Κινητή Βιβλιοθήκη θα ταξιδεύει σε όλη την πόλη στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι κάτοικοι της Αθήνας μπορούν με την ταυτότητά τους να γίνονται μέλη της βιβλιοθήκης και να δανείζονται δωρεάν μέχρι δύο βιβλία κάθε φορά. Εκτός από ελληνικά υπάρχουν και ξενόγλωσσα βιβλία, αγγλικά και γαλλικά. Τα βιβλία μπορούν να επιστραφούν σε όποιο μέρος βρίσκεται κάθε φορά η Κινητή Βιβλιοθήκη ή και στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων στο Σταθμό Λαρίσης.

Το Σάββατο 6/10 η κινητή βιβλιοθήκη θα βρίσκεται στο Λόφος Λυκαβηττού από τις 11.00 ως 15.00. Την Κυριακή 7/10 θα βρίσκεται στην Τεχνόπολη από τις 18.00 ως τις 22.00.

Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Στις 6 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά…» για παιδιά 3-5 ετών με τους γονείς τους.

Θα ήθελες να κάνεις τον Γύρο του Κόσμου; Να δεις πώς ζουν τα παιδιά από τη μία άκρη της γης έως την άλλη! Φαντάσου πώς είναι η ζωή στην έρημο, στη ζούγκλα και στους πάγους. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μέρη! Εσένα, πού θα σου άρεσε να ζεις; Έλα να διαλέξεις, αφού ανακαλύψεις μικρά μυστικά κάθε τόπου μέσα από το παιχνίδι!

Ένα μαγικό χαλί μας ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της γης. Ένα ταξίδι στις πέντε ηπείρους για να ανακαλύψουμε στοιχεία πολιτισμού, πανίδας και χλωρίδας. Ένα ταξίδι γεμάτο παιχνίδι, χορό, εικόνες και δημιουργία!

Ώρα: 11:30-12.40

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)

Στις 7 Οκτωβρίου θα γίνει το πρόγραμμα "Με σκουπάκι και μυστρί συμπληρώνουμε το πάζλ της ιστορίας", για μαθητές από Γ΄ έως Στ’ Δημοτικού.

Το παιδί στην πόλη: 10+1 δραστηριότητες για ένα αξέχαστο ΣΚ με τα παιδιά σας

Γρήγορα στο σκάμμα όλοι κι ας μοιραστούν οι ρόλοι! Στην ανασκαφή μας κάποιοι είναι οι αρχαιολόγοι, άλλοι οι εργάτες, οι συντηρητές και οι φωτογράφοι. Κοινό όλων: η ομαδικότητα και η χαρά της ανακάλυψης.

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά θα βιώσουν τη μοναδική εμπειρία της ανασκαφής! Δουλεύοντας με πραγματικά εργαλεία μέσα στο σκάμμα και παρακολουθώντας εικονικές αναπαραστάσεις συντήρησης αγγείων, θα νιώσουν για λίγο πραγματικοί αρχαιολόγοι, συμμετέχοντας στη μαγευτική διαδικασία που οδηγεί τα ευρήματα από το χώμα στο μουσείο!

Ώρες: 12:30-14.00.

Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ

Τηλεφωνική κράτηση: 212 254 0000

Μουσείο Συναισθημάτων

Στις 6/10 θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα «Ο Φόβος και η Εμπιστοσύνη μέσα από ένα παραμύθι!»,  ενήλικες και παιδιά 5 έως 10 χρονών.

-  Θέλεις;
– Φοβάμαι!
– Θέλεις;
– Θέλω.
– Ωραία, πάμε!
– Φοβάμαι πως δε μπορώ.
– Αλήθεια το λες πως δε μπορείς;

Το «φοβάμαι» με το «θέλω και μπορώ» τι σχέση έχουν;
Ταξιδεύουμε για να το ανακαλύψουμε στον κόσμο των παραμυθιών!

Ώρα: 13.00 έως 14.00.

Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

Ταινία της εβδομάδας 

Το απίθανο κοάλα

Ο Blinky Bill είναι ένα μικρό και αξιαγάπητο κοάλα με μεγάλη φαντασία. Ένας εξερευνητής στην καρδιά, που ονειρεύεται να αφήσει την μικρή του πράσινη πόλη και να ακολουθήσει τον εξερευνητή πατέρα του στα ταξίδια του. Όταν όμως ο Μr. Bill χάνεται σε ένα ταξίδι του, ο Βlinky είναι ο μόνος που πιστεύει ότι ο πατέρας του είναι ακόμα ζωντανός. Κάπως έτσι ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι, συναντάει νέους φίλους στην ατέλειωτη Έρημο, σε μια περιπέτεια που τον φέρνει αντιμέτωπο με τον επικίνδυνο έξω κόσμο μακριά από το σπίτι του.

tags:


tags: