Τι πρέπει να δίνω στο παιδί μου να πίνει ;

Δημοσιεύθηκε στις

Το γάλα είναι το καλύτερο ποτό που μπορείτε να δώσετε στο παιδί σας , είτε αυτό είναι γάλα θηλασμού, αγελαδινό γάλα ή συνδυασμός των δύο.

Το γάλα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και στο μαγείρεμα π.χ. κρέμα στα μακαρόνια του φούρνου ή με δημητριακά προγεύματος.


Το νερό είναι εξίσου σημαντικό. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε εμφιαλωμένο νερό, αποφύγετε τα αεριούχα εμφιαλωμένα ( fizzy).

Το τσάι και ο καφές δεν πρέπει να δίνονται στα παιδιά κάτω των πέντε, γιατί δεν έχουν καμιά θρεπτική αξία, προκαλούν φούσκωμα και εμποδίζουν την απορρόφηση του σιδήρου από τις τροφές.

Άλλα ποτά... Άλλα ποτά τα οποία περιέχουν ζάχαρη, έστω και λίγη, όπως το γάλα με γεύση φράουλας - σοκολάτας - μπανάνας, αναψυκτικά, φρουτοποτά, μπορεί να είναι βλαβερά για τα δόντια. Αν αυτά τα ποτά καταναλώνονται συχνά, τα δόντια κινδυνεύουν να χαλάσουν πιο εύκολα.

Αν θέλετε να προσφέρετε στο παιδί σας χυμό, καλύτερα είναι να τον αραιώνετε με νερό και να τον προσφέρετε σε ειδικό ποτήρι (με στόμιο) την ώρα του γεύματος.

Για τα βρέφη συστήνεται να αραιώνεται ο χυμός: 1 χυμό προς 10 νερό και για τα παιδιά από ενός χρονών και άνω: 1 χυμό προς 5 νερό.

Αποφεύγετε να δίνετε στα παιδιά σας ποτά διαίτης που περιέχουν γλυκαντικές ουσίες, όπως αναψυκτικά διαίτης και άλλα.

paidiatros.com

tags:


tags: