"Σε ευχαριστώ που είσαι τρυφερός μαζί μου ακόμα και μπροστά στα παιδιά μας": Το ρομαντικό γράμμα μίας γυναίκας στο σύζυγό της

Δημοσιεύθηκε στις

Το να νιώθει μία γυναίκα πως την αγαπά ο άντρας της και φροντίζει να της το δείχνει με κάθε τρόπο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι σημαντικό να νιώθεις πως όσο δύσκολη και αν ήταν η ημέρα σου, όταν γυρίσεις στο σπίτι θα βρεις τη ζεστή αγκαλιά του αγαπημένου σου. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο μία γυναίκα αποφάσισε να γράψει ένα γράμμα στον αγαπημένο της, στο οποίο του εξηγεί όλα όσα νιώθει για εκείνον. Και πολύ περισσότερο πως τον εκτιμά που δείχνει την αγάπη που έχει προς την γυναίκα του ακόμα και μπροστά στις κόρες τους.

Από την Ηλιάνα Δ.


"Αγάπη μου,

Το ξέρω πως είναι πολύ εύκολο να χαθούμε μέσα στην απαιτητική καθημερινότητα που ζούμε. Κάθε μέρα ζούμε όλοι μας μία μικρή τρέλα μέχρι να ηρεμήσουν τα παιδιά, να πάνε για ύπνο, να μην ξεχάσουν να πλύνουν τα δόντια, να σταματήσουν να έρχονται στο κρεβάτι μας συνέχεια. Αυτή τη φορά όμως δεν θέλω να εστιάσω σε όλα αυτά, αλλά ... σε εμάς.

Και θέλω να σε ευχαριστήσω.

Σε ευχαριστώ που πάντα βρίσκεις ένα τρόπο να με ηρεμήσεις. Σε ευχαριστώ που έχεις αναλάβει το πλύσιμο των ρούχων. Σε ευχαριστώ που εργάζεσαι τόσο σκληρά για να προσφέρεις ό,τι καλύτερο στην οικογένεια μας. Σε ευχαριστώ που πηγαίνεις χωρίς να δυσανασχετείς τις δύο μας κόρες σε παιδικά πάρτι. Και πολύ περισσότερο σε ευχαριστώ που με αφήνεις να επιλέξω ποια ταινία θα δούμε.

Το πιο βασικό από όλα όμως και για αυτό που θα σε ευχαριστώ πάντα είναι για τον τρόπο που με αγαπάς και μου δείχνεις την αγάπη σου.

Όταν ξεκινήσαμε να βγαίνουμε με αποκαλούσες χαϊδευτικά γάτα, γιατί πάντα έβρισκα έναν τρόπο για να σε αγγίζω και να σε φιλάω. Σήμερα, μετά από δέκα χρόνια γάμου, καταλαβαίνω πως και οι δύο μας νιώθουμε ακριβώς τον ίδιο ενθουσιασμό, την ίδια αφοσίωση, την ίδια επιθυμία να αγγίζουμε ο ένας τον άλλον. Η αμοιβαία αφοσίωση είναι η δική μας γλώσσα επικοινωνίας, είναι ο τρόπος που έχουμε αποφασίσει να δίνουμε και να παίρνουμε αγάπη.

Το να δείχνεις αγάπη στο σύντροφο σου είναι μία πραγματικά πολύ σημαντική υπόθεση. Και πάνω από όλα μου αρέσει που θα με φιλήσεις γλυκά μπροστά στις κόρες μας, που θα μου κρατήσεις το χέρι, που θα με πάρεις μία αγκαλιά μετά από μία πολύ δύσκολη ημέρα. Γιατί θέλω οι κόρες μου να έχουν εσένα για παράδειγμα. Θέλω να κατανοήσουν πως έτσι φέρονται δύο άνθρωποι που αγαπούν ο ένας τον άλλον, να μάθουν πως είναι φυσιολογικό να εκφράζουν τα συναισθήματα τους χωρίς φόβο ή συγκράτηση.

Και ακόμα περισσότερο εκτιμώ που είσαι δίπλα μου όλες τις στιγμές. Τρελές ή χαλαρές, δύσκολες ή ευτυχισμένες. Όσα χρόνια είμαστε μαζί δεν έχω νιώσει ποτέ μόνη ή αβοήθητη.

Και σε αυτό το γράμμα θέλω να σου μιλήσω για όλες αυτές τις μικρές στιγμές που λατρεύω. Μαζί σου.

Λατρεύω την στιγμή που μπαίνεις στο σπίτι μας και μου δίνεις εκείνη την αγκαλιά. Νιώθω πως παίρνεις από επάνω μου όλη την πίεση.

Λατρεύω τον τρόπο που με στηρίζεις πάντα. Όσο δύσκολες να είναι οι στιγμές ή οι αποφάσεις.

Λατρεύω που είσαι πάντα εκεί κάθε φορά που θέλω να γκρινιάξω με ή χωρίς λόγο.

Λατρεύω το πρωινό φιλί που μου δίνεις πριν φύγεις για τη δουλειά.

Λατρεύω που ακόμα και όταν είμαστε έξω με τα παιδιά μας μου κρατάς το χέρι και το αφήνεις μόνο αν είναι να πιάσεις τα χέρια των παιδιών μας.

Λατρεύω να σε νιώθω να κοιμάσαι δίπλα μου. -ακόμα και τις φορές που ροχαλίζεις λίγο.

Το να είσαι μητέρα είναι κάτι πραγματικά πολύ δύσκολο. Νιώθω συνεχώς πως δίνω... δίνω... δίνω. Και αυτό όσο και αν το κάνω μέσα από τη καρδιά μου, με κάνει κάποιες φορές να έχω άσχημη ψυχολογία. Και τότε έρχεσαι εσύ για να μου δώσεις δύναμη, να μου πεις πως με αγαπάς και πως όλα θα πάνε καλύτερα.

Είμαι ευγνώμων για την αγάπη και την τρυφερότητα που μου δίνεις. Και είμαι ευγνώμων που δείχνεις στις κόρες μας πως είναι όταν ένας άντρας αγαπά πραγματικά μία γυναίκα.

Σ' αγαπώ πάρα πολύ

Η σύζυγος σου"