Πώς θα ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας μετά την γέννα!

Δημοσιεύθηκε στις

από την Κατερίνα Πιπέρη

Η περίοδος μετά την γέννηση ενός παιδιού είναι μία πραγματική πρόκληση για τις γυναίκες. Από κάθε άποψη έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά νέα ζητήματα. Ένα μωράκι που η ζωή του εξαρτάται εξ’ ολοκλήρου από εκείνη, νέες συνθήκες και ευθύνες, νέο σώμα. Μπορεί το σώμα να ακούγετε ως το τελευταίο που θα έπρεπε να ενδιαφέρει μία γυναίκα, αλλά αυτή η αντίληψη είναι λανθασμένη. Μία γυναίκα μπορεί να γίνεται μητέρα δεν παύει όμως να είναι γυναίκα. Με την εγκυμοσύνη είναι σίγουρα πως θα κερδίσετε μερικά παραπάνω κιλά, τα οποία όμως μπορείτε με προσπάθεια να αποχωριστείτε αργότερα. Μέχρι τότε όμως καλό είναι να προσαρμόσετε, να ξεκαθαρίσετε και να ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας με νέα κομμάτια που θα σας κάνουν να νιώθετε πιο όμορφη και θηλυκή από ποτέ.


Πως θα το καταφέρετε;

Αυτό που θα πρέπει να κάνετε πρώτο μετά την εγκυμοσύνη, αν θέλετε να βρείτε το δικό σας look και να φοράτε ρούχα, τα οποία σας κάνουν να νιώθετε όμορφη είναι να απαντήσετε σε μερικές πολύ βασικές ερωτήσεις. Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε κάθε φορά που πηγαίνετε στα καταστήματα για να αγοράσετε νέα ρούχα; Ποια είναι τα δικά σας style icons; Και τέλος ποιοι είναι οι στόχοι σας; Δηλαδή θέλετε να βρείτε τα ιδανικά ρούχα για την εργασία σας ή για τις καθημερινές σας εμφανίσεις;

Αυτό που είναι πιο σημαντικό από όλα όμως είναι να συνειδητοποιήσετε πως θέλετε να νιώθετε μέσα στα ρούχα σας. Θέλετε να νιώθετε άνετα ή θέλετε να ακολουθούν όλες τις τελευταίες τάσεις της μόδας; Αγαπάτε τα αθλητικά ρούχα που σας κάνουν να νιώθετε άνετα όλο την ημέρα ή λατρεύεται τα φορέματα και τις φούστες, γιατί έτσι νιώθετε όμορφη;

Θα πρέπει να συγκεντρώσετε όλα αυτά τα στοιχεία ώστε να καταλήξετε στο συμπέρασμα που επιθυμείτε.

Πώς θα ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας μετά την γέννα!

Το επόμενο βήμα είναι να ανοίξετε την ντουλάπα σας και να κάνετε αυτό που φοβούνται οι περισσότερες γυναίκες. Να καθαρίσετε και να οργανώσετε την ντουλάπα σας από την αρχή. Μετά την εγκυμοσύνη το σώμα αλλάζει σε μεγάλο βαθμό. Έτσι αν έχετε πάρει την απόφαση να αλλάξετε την εμφάνιση σας αγοράζοντας νέα ρούχα θα πρέπει να τους έχετε κάνει πρώτα χώρο στην ντουλάπα. Κρατήστε όλα όσα μπορείτε να φορέσετε ακόμα ή είναι πολύ πιθανό να φορέσετε στο άμεσο μέλλον.

Όσα όμως ρούχα δεν είναι στο σωστό μέγεθος, δεν  σας αρέσουν ή δεν νιώθετε πλέον άνετα φορώντας τα θα πρέπει να τα αποχωριστείτε. Σαφώς το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα χαρίσετε σε φίλες σας.

Και αν αυτή η διαδικασία σάς φαίνεται πολύ δύσκολη – εντάξει μπορεί να είναι- υπάρχει και πάλι λύση που θα σας διευκολύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Μπορείτε και πάλι να κάνετε κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό σας και με τις απαντήσεις να είστε σίγουρες πως θα καταλάβετε τι πρέπει να κάνετε με το εκάστοτε κομμάτι. Για παράδειγμα από πότε έχετε να το φορέσετε; είναι στο σωστό νούμερο ή σας αρέσει ακόμα; πως σας κάνει να νιώθετε κάθε φορά που το φοράτε; θα το φορούσατε αύριο ή είναι στο στιλ σας; Όταν θα φτάσετε στα ρούχα, τα οποία δεν είναι πια στο νούμερο σας σίγουρα θα σας πιάσουν οι συναισθηματισμοί και είναι πολύ λογικό. Με την εγκυμοσύνη έχετε κερδίσει μερικά παραπάνω κιλά, τα οποία μπορούν να ρίξουν σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία μίας γυναίκας. Αυτή την στιγμή όμως προσπαθείτε να κάνετε μία νέα αρχή, να ανανεώσετε την εμφάνιση σας. Έτσι δεν χρειάζεται να στεναχωριέστε. Μπορείτε να βάλετε ένα πρόγραμμα και να τα χάσετε ή να βρείτε νέα ρούχα που αναδεικνύουν την σιλουέτα σας. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως αυτό το σώμα σας χάρισε το πολυτιμότερο δώρο της ζωής σας, το παιδί σας!

Πώς θα ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας μετά την γέννα!

Και αφού έχετε ξεκαθαρίσει την γκαρνταρόμπα σας και έχετε κάνει χώρο για τα νέα σας ρούχα έχει έρθει η στιγμή να αγοράσετε ρούχα τα οποία σας κολακεύουν και σας κάνουν να νιώθετε όμορφη κάθε στιγμή της ημέρας. Βρείτε τα φορέματα που αναδεικνύουν το νέο σας σώμα, παντελόνια που δεν σας κάνουν να νιώθετε άβολα, ακόμα και φόρμες για τις πιο αθλητικές μητέρες. Και μην ξεχνάτε νέα γκαρνταρόμπα, νέα εμφάνιση, νέα μαμά.