Προγεννητικές εξετάσεις: μάθετε περισσότερα για την υγεία του αγέννητου παιδιού σας

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Αγαπητή μελλοντική μαμά!

Πώς είναι το μωρό σου στις 10 πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης;


Γνωρίζες ότι κατά την 3η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, το έμβρυο έχει αναπτύξει το φύλο καθώς και το χρώμα των ματιών και των μαλλιών; Και ότι με τη βοήθεια της πιο σύγχρονης έρευνας και τεχνολογίας ο κίνδυνος για τομωρό να γεννηθεί με μια από τις πιο κοινές γενετικές ανωμαλίες μπορεί να καθοριστεί στη 10η εβδομάδα της εγκυμοσύνης; Τέτοια πρόοδος στην ιατρική και την επιστήμη είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, ωστόσο πολλοί μελλοντικοί γονείς παραμένουν αβέβαιοιγια αυτό το θέμα. Παρόλο που οι γενετικές ασθένειες θα έπρεπε να έχουν σταματήσει να αποτελούν θέμα ταμπού, στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Αν θέλουμενα μάθουμε καλύτερα πώς να αντιμετωπίσουμε τις γενετικές ανωμαλίες, πρέπει να έχουμε μια εις βάθος κατανόηση των ίδιων των ανωμαλιών.

Μάθε τις βασικές διαφορές μεταξύ των προγεννητικών εξετάσεων

Οι προγεννητικές εξετάσεις διαφέρουν κατά κύριο λόγο με βάση τον τρόπο που εξετάζουν και αναλύουν τα αποτελέσματα. Η αμνιοπαρακέντηση είναι μία από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες εξετάσεις, παρά την επεμβατική της φύση. Με τη βοήθεια ενός υπερήχου, μια βελόνα χρησιμοποιείται για να διεισδύσει στην κοιλότητα της μήτρας προκειμένου να ληφθεί ένα δείγμααπό το έμβρυο. Οι επιπλοκές δεν είναι τόσο σπάνιες και ενδέχεται να περιλαμβάνουναποβολές, αιμορραγίες, λοιμώξεις ή πρόωρη γέννηση. Ενδείκνυται η αμνιοπαρακέντηση να πραγματοποιείται μεταξύ της 15ης και της 20ής εβδομάδας της εγκυμοσύνης και μπορεί να καθυστερήσει έως 4 εβδομάδες για να ληφθούν τα αποτελέσματα!

Το τεστ NIFTY  είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους για τον έλεγχο της υγεία του μωρού σας. Είναι μια μη επεμβατική διαδικασία. Επομένως, δεν παρεμβαίνει στο σώμα της εγκύου γυναίκας. Το τεστ βασίζεται σε μια απλή λήψη μητρικού αίματος μετά την 10η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Το DNA του εμβρύου απομονώνεται από το αίμα της μητέρας.

Το δείγμα αίματος στη συνέχεια αναλύεται χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία προσδιορισμού αλληλουχίας γονιδίων σε ένα από τα πιο προηγμένα εργαστήρια στον κόσμο. Τα αποτελέσματα του τεστ NIFTY είναι διαθέσιμα το αργότερο 8 ημέρες μετά τη λήψη του αίματος. Σε σύγκριση με την αμνιοπαρακέντηση, τα αποτελέσματα φθάνουν μέχρι και 9 εβδομάδες νωρίτερα και η ίδια η διαδικασία είναι ασφαλής. Επιπλέον, δεν υπάρχει κίνδυνος αποβολής ή άλλων προβλημάτων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Το τεστ NIFTY παρέχει πληροφορίες για τις πιθανότητες να γεννηθεί το παιδί σας με μία από τις πιο συνηθισμένες γενετικές ασθένειες με ακρίβεια άνω του 99%. Θεωρείται ως ο πιο ολοκληρωμένος μη επεμβατικός προγεννητικός έλεγχος, με την υψηλότερη ποιότητα στον κόσμο. Έχει πραγματοποιηθεί σε πάνω από 3.500.000 έγκυες γυναίκες

Μια προγεννητική εξέταση δεν οδηγεί αυτόματα σε έκτρωση

Ο μόνος σκοπός των προγεννητικών εξετάσεων είναι να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την υγεία του αγέννητουμωρού σας, έτσι ώστεσε περίπτωση γενετικής διαταραχής, να είστε σε θέση να το αντιμετωπίσετε, και να έχετε χρόνογια να προετοιμαστείτε και να εξερευνήσετε τα είδη θεραπειών που προσφέρει η σύγχρονη ιατρική.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.niftytest.gr