Ποιο προγεννητικό τεστ προτιμούν οι έγκυες γυναίκες;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

 

Κάθε έγκυος θυμάται τη στιγμή που ανακάλυψε ότι περιμένει μωράκι. Συνειδητοποιώντας ότι μια νέα ζωή αναπτύσσεται μέσα σας είναι αρκετά μνημειώδες, και ότι ένα «+» στο τεστ εγκυμοσύνης μετατρέπει ολόκληρο τον κόσμο ανάποδα.


Αυτό το θαύμα δεν φέρνει μόνο χαρά και ευτυχία, αλλά και μια μεγάλη ευθύνη, ανησυχίες και φόβο. Ερωτήσεις όπως "είναι η εγκυμοσύνη μου φυσιολογική;", "είναι το μωρό μου υγιές;" είναι στο μυαλό κάθε γυναίκας. Αυτοί οι φόβοι είναι οι ισχυρότεροι στην αρχή της εγκυμοσύνης, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, το οποίο είναι συνήθως το πιο επικίνδυνο.

Οι πρώτοι τρεις μήνες μιας μελλοντικής μαμάς περιλαμβάνουν τακτικούς ιατρικούς ελέγχους που γίνονται για να παρακολουθούν πιθανά αναπτυξιακά προβλήματα. Ένας έλεγχος αυχενικής διαφάνειας είναι η πιο συνηθισμένη εξέταση, η οποία μπορεί να καθορίσει τις καρδιαγγειακές ανωμαλίες σε ένα έμβρυο. Αυτό μπορεί να υποδείξει χρωμοσωμικές ανωμαλίες όπως το σύνδρομο Down. Αλλά επειδή ο έλεγχος αυχενικής διαφάνειας δεν είναι μια αξιόπιστη μέθοδος για τον προσδιορισμό του αν υπάρχουν χρωμοσωμικές ανωμαλίες, ένας αυξανόμενος αριθμός μελλοντικών γονέων αναζητούν μια εναλλακτική λύση. Και τη βρήκαν στο NIFTY- ένα μη επεμβατικό, εντελώς ασφαλές και το πιο ακριβές προγεννητικό τεστ που είναι τώρα διαθέσιμο.

Το NIFTY δίνει τη δυνατότητα στους μελλοντικούς γονείς να μάθουν περισσότερα για την υγεία του παιδιού τους χωρίς να ενέχει κινδύνους για την εγκυμοσύνη. Πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη μη επεμβατική προγεννητική δοκιμασία στην αγορά και μπορεί να πραγματοποιηθεί από όλες τις  έγκυες γυναίκες μετά την εβδομάδα 10 της εγκυμοσύνης. Το NIFTY αποκαλύπτει τους κινδύνους ενός παιδιού να γεννηθεί με κάποιες από τις συνηθέστερες γονιδιακές ανωμαλίες όπως το σύνδρομο Down, Edwardsκαι Patauκαι άλλες χρωμοσωμικές ανωμαλίες

Και υπάρχει ένα ακόμη όφελος στο τεστ- αν οι μελλοντικοί γονείς είναι πρόθυμοι να γνωρίσουν το φύλο του μωρού τους το συντομότερο δυνατό, το NIFTY μπορεί να το αποκαλύψει. Τα αποτελέσματα της δοκιμής διατίθενται σε μόλις 6-8 ημέρες. Αμέτρητες μητέρες το συνιστούν κυρίως επειδή είναι τόσο εύκολο να πραγματοποιηθεί (λήψη δείγματος αίματος από το βραχίονα), εξαιρετικά αξιόπιστο και ακριβές (πάνω από 99% ακριβές).

Μάθετε περισσότερα για το NIFTY  στη σελίδα  www.niftytest.gr.

Και εδώ σας δίνουμε μερικές συναρπαστικές ιστορίες για τις μητέρες που αποφάσισαν να μοιραστούν την εμπειρία τους με το NIFTY!

Μόνικα: "Η πρώτη μου εγκυμοσύνη έληξε τραγικά. Όταν ήμουν 10 εβδομάδες έγκυος, ο έλεγχος ρουτίνας απέτυχε να εντοπίσει τον καρδιακό παλμό του μωρού μου. Με άφησε συντετριμμένη. Ο γυναικολόγος μου εξήγησε ότι η αποβολή πιθανότατα συνέβη λόγω μιας σοβαρής γενετικής ανωμαλίας και το μωρό μου δεν κατάφερε να επιβιώσει. Όταν συνειδητοποίησα για δεύτερη φορά ότι ήμουν έγκυος, φοβόμουν ότι το ίδιο θα συμβεί και πάλι. Όταν έφτασα στις 11 εβδομάδες και αποφάσισα να πραγματοποιήσω το τεστ NIFTY. Ήταν η ευκαιρία μου να βεβαιωθώ ότι αυτή η εγκυμοσύνη προχωρούσε ομαλά, και ότι το μωρό μου να είναι υγιές. Ήμουν ενθουσιασμένη όταν έλαβα αποτελέσματα σε μόλις 6 ημέρες. Δεν υπάρχει αμφιβολία - θα ξαναχρησιμοποιήσω το τεστ NIFTY "

Σόνια: "Ποτέ δεν θα ξεχάσω την αίσθηση του ενθουσιασμού, ενώ περιμέναμε τα αποτελέσματα της αυχενικής διαφάνειας κατά τη διάρκεια της πρώτης μου εγκυμοσύνης. Ήμουν απίστευτη χαρά, αλλά και λίγο φόβο, καθώς ήθελα να μάθω αν όλα θα ήταν εντάξει. Θεωρητικά, ήταν, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για μένα. Ήθελα να είμαι απολύτως βέβαιη ότι το μωρό μου θα είναι υγιές. Ακόμα κι αν όχι - έπρεπε να το ξέρω. Μετά από συνάντηση με την γυναικολόγο μου αποφάσισα να κάνω το τεστ NIFTY επειδή είναι εύκολο, απολύτως ασφαλές τόσο για μένα όσο και για το παιδί μου, και είναι εξαιρετικά αξιόπιστο. Ποτέ δεν θα μετανιώσω αυτή την απόφαση. Ήμουν ανακουφισμένη που έμαθα ότι τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά καλά και ήμουν σε θέση να περάσω το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης μου ήρεμα και χωρίς αμφιβολία ".

Τίνα: "Κατά τη διάρκεια της πρώτης μου εγκυμοσύνης τα ανησυχητικά αποτελέσματα από την εξέταση της αυχενικής διαφάνειας, με έπεισαν να υποβληθώ σε αμνιοπαρακέντηση, μια απόφαση που λυπάμαι βαθιά. Τη στιγμή εκείνη δεν γνώριζα αρκετά για τους πιθανούς κινδύνους, αλλά τώρα είναι σαφές ότι αυτή η επεμβατική διαδικασία είναι η ευθύνη για την αιμορραγία μου και τον πρόωρο τοκετό. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης μου, δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω τέτοιους κινδύνους, γι 'αυτό όχι μόνο ζήτησα τη συμβουλή του γυναικολόγου μου, αλλά και ενημερώθηκα στο διαδίκτυο, καθώς και ζήτησα συμβουλές από τους φίλους μου - έκανα τα πάντα για να έχω τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης. Όταν ανακάλυψα το NIFTY ήμουν τόσο χαρούμενη: κανένας κίνδυνος, καμία δυσάρεστη διαδικασία, με αποτελέσματα σε μερικές ημέρες ... Η τέλεια εξέταση για κάθε έγκυο γυναίκα. Το συνιστώ σε κάθε μελλοντική μαμά".

 

tags:






tags: