Όχι πια σύζυγοι, αλλά καλοί γονείς : 9 σταρ απαντούν πώς τα κατάφεραν μετά το διαζύγιο!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ακόμη και για όσα ζευγάρια έχουν πάρει διαζύγιο συνειδητά, κάτω από τις καλύτερες συνθήκες, είναι δύσκολη η συνεννόηση για την ανατροφή των παιδιών, ειδικά το πρώτο διάστημα. Πότε θα συναντηθούν τα παιδιά με τον μπαμπά, ποια διαστήματα θα πάνε διακοπές με τον έναν, ποια με τον άλλον, με ποιον θα περάσουν τις γιορτές είναι μερικά από τα ερωτήματα που ταλανίζουν όλους τους διαζευγμένους γονείς. Εδώ, σας παρουσιάζουμε όσα έχουν πει κατά καιρούς διάσημοι διαζευγμένοι για το χειρισμό τέτοιων καταστάσεων.

 


Όχι πια σύζυγοι, αλλά καλοί γονείς : 9 σταρ απαντούν πώς τα κατάφεραν μετά το διαζύγιο!

 

Jessica Ciencin-Henriquez, συγγραφέας

«Για χρόνια, περίμενα κάποιον να μου μιλήσει για το πώς θα συνεννοούμαι με τον πρώην σύζυγο για το μεγάλωμα των παιδιών. Οι celebrities και τα social media σε κάνουν να πιστεύεις ότι είναι κάτι εύκολο, ακόμα και ευχάριστο, γεγονός που απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Σαν γονέας που κάνω αρκετά συχνά posts στα social media, νιώθω ενοχές να διαιωνίσω την ιδέα ότι οποιοσδήποτε μπορεί να μεταλλαχτεί από ευτυχισμένο ζευγάρι σε διαζευγμένους γονείς και όλα να κυλούν ομαλά, με αξιοπρέπεια και μεγάλη ευκολία. Σίγουρα υπήρξαν ευτυχισμένες στιγμές στο μεγάλωμα των παιδιών υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά αυτό δεν αποτελεί την πλειονότητα της εμπειρίας μου. Κοινές διακοπές και δείπνα μέσα στην εβδομάδα δεν πραγματοποιούνταν χωρίς διαπραγματεύσεις και συχνά εντάσεις. Και οφείλω να σας το πω: Δεν είναι ό,τι καλύτερο να προσπαθείς να συνεννοηθείς με τον πρώην σύζυγο για τα παιδιά σου!

Μετά από πέντε χρόνια, το συμπέρασμα στο οποίο έχω φτάσει είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα φυσικό σχετικά με αυτό ... Δεν υπάρχει τίποτα φυσικό στο γεγονός ότι ο γιος μου θα ψηλώνει και εγώ δε θα είμαι συνέχεια πλάι του, γιατί θα είναι με τον μπαμπά του ή όταν θα  του πέσει το πρώτο δοντάκι του αυτός θα βρίσκεται σε άλλο σπίτι. Πραγματικά, είναι άξιο θαυμασμού πώς ο άνθρωπος που πιστεύεις ότι σου φέρνει τη μεγαλύτερη ευτυχία μπορεί κάποια στιγμή να γίνει αυτός που θα σου προκαλέσει πόνο». - Η Ciencin Henriquez έχει ένα γιο, Noah, 6 ετών από το γάμο της με τον ηθοποιό Josh Lucas.

 

Όχι πια σύζυγοι, αλλά καλοί γονείς : 9 σταρ απαντούν πώς τα κατάφεραν μετά το διαζύγιο!

 

Drew Barrymore- ηθοποιός

«Ήθελα τόσο πολύ να αναθρέψω τα παιδιά μου με τον εξαιρετικά παραδοσιακό τρόπο και να κάνω τα πάντα για αυτό. Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη εφικτό... Όλα έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά. Μπορείτε να μιλήσετε στον πρώην σύζυγο έως ότου το πρόσωπό σας γίνει μπλε από τα νεύρα και το θυμό, αλλά να θυμάστε πάντα ότι τα παιδιά παρακολουθούν αυτά που κάνετε καθημερινά, όλη την ημέρα και αυτή η συμπεριφορά και το παράδειγμα και η αγάπη και η ενότητα και η ειλικρίνεια είναι αυτά που κάνουν πάντα τα παιδιά να αισθάνονται ασφαλή. Αυτή είναι η πρόθεση που είχα ως γονιός: να νιώθουν τα παιδιά μου ελεύθερα τόσο με εμένα όσο και με τον μπαμπά τους. Γιατί ξέρουν ότι και οι δύο τα αγαπάμε πολύ. Και τους το δείχνουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Και αν κάποιες φορές έχετε άλλα σχέδια και τελικά τα πράγματα εξελιχθούν κάπως διαφορετικά, μη λυγίσετε. Αντιμετωπίστε τα όλα με ψυχραιμία, για το καλό των παιδιών». - Η Drew Barrymore έχει δύο κόρες, την Olive, 5 ετών και την Frankie, 4 ετών με τον πρώην σύζυγό της, Will Kopelman.

Wendy Paris, 
συγγραφέας του Splitopia: Dispatches from Today's Divorce and How to Part Well

«Βάλτε το θυμό σας στην άκρη. Μην απαντάτε με υβριστικά μηνύματα ή e-mails όταν σας εκνευρίζει ο πρώην σύζυγός σας. Αφήστε να περάσει χρόνος και να καταλαγιάσει η ένταση και ο θυμός», συμβουλεύει η Paris. - Η Paris και ο γιος της ζουν λίγα τετράγωνα μακριά από τον πρώην σύζυγό της, με τον οποίο πλέον διατηρούν πολύ καλές σχέσεις.

 

Όχι πια σύζυγοι, αλλά καλοί γονείς : 9 σταρ απαντούν πώς τα κατάφεραν μετά το διαζύγιο!

 

Laura Wasser, 
δικηγόρος διαζυγίων διασημοτήτων, αυτήν την περίοδο αντιπροσωπεύει
την Angelina Jolie

Η Laura Wasser, δικηγόρος διαζυγίων διασημοτήτων, αντιπροσωπεύει αυτήν την περίοδο την Angelina Jolie. Η Wasser ενθαρρύνει τα ζευγάρια μετά από το διαζύγιο να σκέφτονται τις στιγμές που αγαπούσαν βαθιά ο ένας τον άλλον, όπως όταν ήταν στην αρχή της σχέσης τους ή όταν έφεραν στον κόσμο το πρώτο τους μωρό. «Προσπαθήστε να επιστρέψετε σε εκείνη την περίοδο της ζωής σας και να συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχει κάτι καλό που βγήκε από τη σχέση σας, εστιάστε σε αυτό και προσπαθήστε να κάνετε βήματα προόδου. Είναι πολύ καλύτερο για τη συναισθηματική σας κατάσταση να ενεργείτε κατ' αυτόν τον τρόπο».  - Η Wasser είναι διευθύνουσα σύμβουλος της διαδικτυακής υπηρεσίας διαζυγίου ''It's Over Easy'', ενώ είναι και η ίδια διαζευγμένη μητέρα.

Rosalind Sedacca, divorce and parenting coach

«Η ζωή είναι πολύ ευκολότερη για τους διαζευγμένους γονείς που δίνουν στα παιδιά τους αυτά τα δύο πολύτιμα δώρα: την ελευθερία να αγαπούν και τους δύο γονείς και την ελευθερία να νιώθουν ότι αγαπιούνται και από τους δύο γονείς». 

Όχι πια σύζυγοι, αλλά καλοί γονείς : 9 σταρ απαντούν πώς τα κατάφεραν μετά το διαζύγιο!

Jennifer Garner-ηθοποιός

«Δεν μπορώ να αφήσω τον θυμό ή το κακό να κυριεύει τη ζωή μου. Θέλω τα παιδιά μου να έχουν τον πρώτο λόγο στη ζωή μου. Η προτεραιότητά μου είναι τα παιδιά - και είμαστε εντελώς σύμφωνοι σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε για το καλό τους. Σίγουρα, κατέρρευσε το όνειρο που είχα να χορέψω μαζί με τον σύζυγό μου στο γάμο της κόρης μου. Αλλά πρέπει να δείτε τα πρόσωπά τους όταν ο μπαμπάς τους έρχεται στο σπίτι μας. Και αν βλέπετε τα παιδιά σας να αγαπούν έναν  άνθρωπο τόσο αγνά και ολοκληρωτικά, τότε θα καταφέρετε να γίνετε φίλοι με αυτό το πρόσωπο». - Η Garner έχει τη Violet, 12 ετών, τη Seraphina, 9 ετών, και τον Samuel, 6 ετών, με τον πρώην σύζυγό της, Ben Affleck.

 

Όχι πια σύζυγοι, αλλά καλοί γονείς : 9 σταρ απαντούν πώς τα κατάφεραν μετά το διαζύγιο!

 

Gwyneth Paltrow- ηθοποιός

«Το ιδανικό σενάριο στο μυαλό όλων μας είναι ένας ευτυχισμένος γάμος. Κανένας δεν παντρεύεται για να χωρίσει. Αλλά αν δεν μπορείτε να παραμένετε παντρεμένοι, η λύση είναι το διαζύγιο. Δε γίνεται να είστε οικογένεια μόνο για τους ''τύπους''. Και ο Chris είναι ένας εξαιρετικός πρώην σύζυγος γιατί είναι ένας πολύ, πολύ πρόθυμος συνεργάτης σε ό,τι έχει να κάνει με την ανατροφή των παιδιών. Ό,τι έχει να κάνει με εμάς το κρατάμε έξω από τα παιδιά. Αν έχετε παιδιά μαζί, το νούμερο ένα μέλημά σας πρέπει να είναι η αφοσίωση σε ό,τι είναι καλύτερο για τα παιδιά. Όλη αυτή η σχέση μας, βέβαια, χτίστηκε μετά από πολλή προσπάθεια, ώστε να μη βλάψουμε τα παιδιά μας. Περνάμε πολύ χρόνο μαζί. Χθες το βράδυ, μάλιστα, ήρθε ξαφνικά για να κοιμηθεί με τα παιδιά και τους έκανε έκπληξη. Το πρωί πήραμε όλοι μαζί πρωινό και τα πήγε ο ίδιος στο σχολείο. Οπότε, δε ζούμε μαζί, αλλά είναι ευπρόσδεκτος να μείνει μαζί μας όποτε το θελήσει. Το ίδιο συμβαίνει και με μένα. Κοιμάμαι στο σπίτι του στο Malibu συχνά μαζί με τα παιδιά. Περνάμε πολλά σαββατοκύριακα μαζί. Πάμε διακοπές όλοι μαζί. Είμαστε μαζί. Είμαστε ακόμα οικογένεια, παρόλο που δεν έχουμε μια ρομαντική σχέση. Τον νιώθω σαν αδερφό μου».- Η Paltrow έχει μία κόρη, την Apple, 14 ετών, και έναν γιο, τον Moses 12 ετών, με τον πρώην σύζυγό της, Chris Martin.

 

Όχι πια σύζυγοι, αλλά καλοί γονείς : 9 σταρ απαντούν πώς τα κατάφεραν μετά το διαζύγιο!

 

Jennifer Lopez- ηθοποιός/τραγουδίστρια

«Όταν τελείωσε ο γάμος μου, δεν ήταν εύκολο να βρούμε τους ρυθμούς μας. Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα χώριζα και ήμουν στενοχωρημένη, απογοητευμένη, θυμωμένη μετά από αυτό.  Αλλά ο Marc είναι ο πατέρας των παιδιών μου και αυτό δεν αλλάζει. Για αυτό, πρέπει να προσπαθώ διαρκώς, ώστε να υπάρχει μια ισορροπία.  Και αυτό είναι, μακράν, η σκληρότερη δουλειά που έχω να κάνω». - Η Lopez έχει τα δίδυμα Max και Emme, 10 ετών, με τον πρώην σύζυγό της, Marc Anthony.

 

Maren Cardillo, δικηγόρος 

«Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω στα ζευγάρια είναι να είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες στην ανατροφή των παιδιών μετά το διαζύγιο. Υπάρχει ένα βιβλίο για αυτές τις περιπτώσεις, το οποίο συχνά προτείνω και ονομάζεται Ten Days to Self-Esteem, του David D. Burns, όπου συγκρίνει τον υγιή, εποικοδομητικό θυμό με τον ανθυγιεινό, καταστροφικό θυμό. Με τον ανθυγιεινό θυμό, «πιστεύετε ότι το άλλο πρόσωπο είναι καταδικασμένο και αξίζει την τιμωρία. Αισθάνεστε σαν να είστε σε μια μάχη ή σε ανταγωνισμό. Με τον υγιή θυμό, «μεταφέρετε ένα πνεύμα σεβασμού προς τον άλλο άνθρωπο, ακόμα κι αν αισθάνεστε αρκετά θυμωμένος μαζί του». Μερικές φορές, ο θυμός εμποδίζει τους δύο πρώην συζύγους να είναι λογικοί ή να είναι σε θέση να ακούσουν την προοπτική του άλλου προσώπου, που μπορεί στην τελική να οδηγήσει σε έναν λογικό συμβιβασμό».

 

tags:






tags: