Πεντανόστιμο λαχανόρυζο με τζίντζερ και πάπρικα που θα μείνει αξέχαστο στα παιδιά!
Δημοσιεύθηκε στις
Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα
Χρόνος προετοιμασίας: 55 λεπτά
Μερίδες: 4
Τι χρειαζόμαστε
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1/2 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
- 1 μικρό λάχανο, κομμένο σε φέτες
- Χυμό από 2 ντομάτες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 3 κούπες νερό
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- 1/2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
Τι κάνουμε
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το πράσο, τα κρεμμύδια, το καρότο και το τζίντζερ και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν (περίπου 5-6 λεπτά).
- Προσθέτουμε το λάχανο, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 7-8 ακόμα λεπτά.
- Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ και τον χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το νερό και το ρύζι και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά.
*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα", "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"