Πεντανόστιμη σούπα με ρεβίθια και κοφτό μακαρονάκι!
Δημοσιεύθηκε στις
Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα
Μερίδες: 4
Τι χρειαζόμαστε
- 70 γρ. ρεβίθια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κούπα καρότο σε φέτες
- 80 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1/2 σέλερι κομμένο
- 60 γρ. κοφτό μακαρονάκι ή gluten free κοφτό μακαρονάκι
- 1/2 κ.γλ. ρίγανη
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 1/2 lt ζωμό λαχανικών
Τι κάνουμε
- Βράζουμε τα ρεβίθια 35 λεπτά.
- Βράζουμε τα μακαρονάκια al dente, βάση των οδηγιών της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
- Προσθέτουμε το καρότο, το σέλερι και τα μυρωδικά και τα αφήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ζωμό, το χυμό ντομάτας και τα ρεβίθια.
- Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου να βράσουν.
- Προσθέτουμε το μακαρονάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα", "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"