Πεντανόστιμη σούπα με ρεβίθια και κοφτό μακαρονάκι!

Δημοσιεύθηκε στις

Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα

Μερίδες: 4


Πεντανόστιμη σούπα με ρεβίθια και κοφτό μακαρονάκι!

Τι χρειαζόμαστε
  • 70 γρ. ρεβίθια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα καρότο σε φέτες
  • 80 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1/2 σέλερι κομμένο
  • 60 γρ. κοφτό μακαρονάκι ή gluten free κοφτό μακαρονάκι
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 1/2 lt ζωμό λαχανικών
Τι κάνουμε
  1. Βράζουμε τα ρεβίθια 35 λεπτά.
  2. Βράζουμε τα μακαρονάκια al dente, βάση των οδηγιών της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το καρότο, το σέλερι και τα μυρωδικά και τα αφήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το ζωμό, το χυμό ντομάτας και τα ρεβίθια.
  6. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου να βράσουν.
  7. Προσθέτουμε το μακαρονάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Πεντανόστιμη σούπα με ρεβίθια και κοφτό μακαρονάκι!*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

 

 

 

tags:






tags: