Πεντανόστιμα μπιφτέκια γαλοπούλας με σπαράγγια (τα παιδιά σας θα τα φάνε εγγυημένα)!
Δημοσιεύθηκε στις
Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα
Άτομα: 4-6
Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά
Τι χρειαζόμαστε
- 100 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
- 1 κούπα γάλα
- 2 σπαράγγια
- 1 κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
- 1 αυγό
- 1/3 κούπας τριμμένη φρυγανιά
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- Λίγο τυρί κίτρινο (προαιρετικά)
Τι κάνουμε
- Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε το γάλα και το ψωμί.
Το αφήνουμε να μαλακώσει για 10 λεπτά και το στραγγίζουμε. - Τρίβουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα σπαράγγια, το κρεμμύδι και τη ντομάτα.
- Προσθέτουμε τον κιμά, το αυγό, την τριμμένη φρυγανιά, το ψωμί, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνουμε.
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αν θέλουμε τα γεμίζουμε με λίγο τυρί της επιλογής μας.
- Ψήνουμε στο γκριλ για 15 λεπτά περίπου.
*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα", "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"