"Μπαμπά, θα είμαι για πάντα το κοριτσάκι σου..."

Δημοσιεύθηκε στις

Μία αναγνώστρια του all4mama.gr είχε την ανάγκη να γράψει ένα γράμμα ευγνωμοσύνης στον πατέρα της και το κείμενο της συγκινεί.

Από την Μαριάννα Λ.


"Αγαπημένε μου μπαμπά,

Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω από που να ξεκινήσω. Τα λόγια και οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν όλα όσα νιώθω για εσένα και πόσο σε χρειάζομαι ακόμα στην ζωή μου. Αλλά θα προσπαθήσω. Θα προσπαθήσω να εξηγήσω με λέξεις την απεριόριστη αγάπη που μου πρόσφερες και όλα τα όμορφα συναισθήματα με τα οποία έχεις γεμίσει την καρδιά μου από την πρώτη μου αναπνοή μέχρι σήμερα.

Νομίζω πως είσαι ο πιο έξυπνος άνθρωπος που έχω γνωρίσει στην ζωή μου. Είσαι η μεγαλύτερη μου αγάπη και ο πρώτος μου δάσκαλος. Μου έμαθες να κάνω τα πρώτα μου βήματα, να οδηγώ το αυτοκίνητο, να λύνω την πρώτη μου εξίσωση. Εννοείται πως υπήρχαν στιγμές που τα ξεσπάσματα και οι φωνές μου σε τρέλαιναν, αλλά ήσουν πάντα εκεί για εμένα.

Μπαμπά μου σε ευχαριστώ πολύ όμως για ακόμα ένα πράγμα, το οποίο θα προσπαθήσω να χαρίσω και εγώ την κόρη μου. Σε ευχαριστώ που κάθε εβδομάδα μία ημέρα βγαίναμε οι δυο μας ραντεβού. Μόνοι μας για να συζητήσουμε "τα δικά μας" και να νιώσουμε ακόμα πιο κοντά ο ένας με τον άλλο. Το έχω συζητήσει με τον σύζυγο μου και μόλις μεγαλώσει λίγο η κόρη μας θα ξεκινήσουν να βγαίνουν μαζί και εγώ ελπίζω πως η μικρή μου θα τον αγαπήσει όσο αγαπώ και εγώ εσένα. Γιατί αυτές οι στιγμές έχουν χαραχτεί μέσα μου και μου έχουν διδάξει πόσο σημαντική είναι η πατρική αγάπη.

"Μπαμπά, θα είμαι για πάντα το κοριτσάκι σου..."

Μπορεί η παιδική μου ηλικία να ήταν αρκετά ανάλαφρη και χαρούμενη, ωστόσο υπήρχαν μερικές δύσκολες στιγμές που σε χρειάστηκα και φυσικά εσύ ήσουν εκεί για εμένα, ο δικός μου super ήρωας. Όπως τότε που έσπασα στο πόδι μου και εσύ έπρεπε να με σηκώνεις με τα χέρια σου, να με πηγαίνεις και να με φέρνεις από το σχολείο. Ήσουν πάντα πολύ ήρεμος και αισιόδοξος και με αυτό τον τρόπο μετέφερες και σε εμένα θετική ενέργεια και αισιοδοξία. Όσο δύσκολη και να ήταν μία κατάσταση τόσο περισσότερο ήσουν και εσύ κοντά μου.

Αυτό ακριβώς συνεχίζεις να κάνεις ακόμα και σήμερα. Όταν η ζωή μου γεμίζει τρέλα και εγώ είμαι έτοιμη να τα παρατήσω, είσαι εκεί για να με ηρεμήσεις.

Ακόμα και τις φορές που σου μίλησα άσχημα, που είχα νεύρα, που σου φώναξα, εσύ ποτέ δεν ύψωσες την φωνή σου, ποτέ δεν παραπονέθηκες. Πάντα όμως ήσουν δίπλα μου για να συζητήσουμε τι με πλήγωσε, τι με προβλημάτισε, τι με απασχολεί. Και σε ευχαριστώ πολύ για αυτό.

Και εγώ παρόλο που έχω μεγαλώσει... λίγο, ακόμα χρειάζομαι την υποστήριξη σου, ακόμα θέλω να σε ακούσω να λες "Μαριάννα, όλα θα πάνε καλά!"

Κάθε φορά που κατάφερνα να φτάσω έναν από τους στόχους μου έφταναν στα αυτιά μου τα χρυσά σου λόγια "Μπράβο. Με κάνεις πολύ υπερήφανο. Είδες που σου είχα πει πως θα τα καταφέρεις; Είσαι μία καταπληκτική μητέρα". Αυτά τα λόγια είναι πραγματικός χρυσός για εμένα και τα κρατώ πάντα μέσα στην καρδιά μου.

Ναι, λατρεύω την μητέρα μου. Λέω το όνομα της περισσότερες φορές από ότι το δικό μου. Αλλά η αγάπη μου έχω σε εσένα μπαμπά μου είναι κάτι το ξεχωριστό. Μπαμπά είσαι πολύ δυνατός. Είσαι η ηρεμία και η γαλήνη μέσα σε έναν τυφώνα. Κάποιος σου χάρισε εξυπνάδα και σοφία, και εσύ με την σειρά σου την χάρισες απλόχερα σε εμένα. Και είναι αλήθεια, πως παρόλο που είμαι ήδη 30 χρονών, ακόμα σε χρειάζομαι μπαμπά μου.

Κάθε φορά που θα πρέπει να πάρω μία πολύ σημαντική απόφαση για την ζωή μου, κάθε φορά που χαλάει κάτι στο σπίτι μου ή κάθε φορά που κάποιος με πλήγωσε θα είσαι ο πρώτος άνθρωπος που θα σκεφτώ να τηλεφωνήσω. Δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς εσένα. Πάντα θα θεωρώ τον χρόνο που περνάμε μαζί πραγματικό θησαυρό.

Το ξέρω πως κατέχω μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου. Θέλω να ξέρεις πως είμαι πολύ υπερήφανη που είμαι κόρη σου και που είσαι ο πατέρας μου. Είμαι πολύ ευγνώμων.

Σε ευχαριστώ μπαμπά.

Με αγάπη

Το -όχι και τόσο μικρό- κοριτσάκι σου."