Μπάρες βρώμης χωρίς ζάχαρη!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ένα υγιεινό και χορταστικό σνακ για τα παιδιά! Ό,τι πρέπει για το σχολείο...

Υλικά:


2 ώριμες μπανάνες
480 γρ. γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. μέλι
200 γρ. βρώμη
1 60 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ κοφτή κανέλα
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνουν πουρές
Προσθέτουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το μέλι και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε ακόμα τη βρώμη, τα καρύδια, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί (20 * 30 εκ. ) που έχουμε λαδώσει και αφήνουμε για 30 λεπτά να σφίξει ή το βάζουμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες μέχρι η βρώμη να απορροφήσει μερικά από τα υγρά του μείγματος
Ψήνουμε στον φούρνο για 35-45 λεπτά
Το αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει, το αφαιρούμε από το ταψί και το κόβουμε σε κομμάτια
Σερβίρουμε με έξτρα μέλι και φρέσκα φρούτα

Πηγή: The Fella Twins

tags:


tags: