Μοσχάρι με μέλι και γαρύφαλλο για τις κρύες μέρες του χειμώνα!
Δημοσιεύθηκε στις
Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 1h50’
Τι χρειαζόμαστε
- 1 κιλό μοσχάρι
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κούπα λευκό κρασί
- 4-5 γαρύφαλλα
- 1 κ.σ. μέλι
- Λίγο αλάτι
- Λίγο φρέσκο πιπέρι
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
Τι κάνουμε
1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το μοσχάρι.
2. Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
3. Σβήνουμε με το κρασί.
4. Προσθέτουμε τα γαρύφαλλα, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό.
5. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 1-1 ½ ώρα.
6. Λίγο πριν να είναι έτοιμο, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό, το ρίχνουμε στο φαγητό, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 4-5 λεπτά.
7. Το συνοδεύουμε με πουρέ, ρύζι ή μακαρόνια.
*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα", "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"