"Μαμά μ' ακούς; Θα γίνω μαμά"!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

...Το λέω και ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω.  "Είσαι έγκυος, συγχαρητήρια!” Τρεις λέξεις. Αυτές ήταν που έκαναν σε κλάσματα δευτερολέπτων τα δάχτυλα των ποδιών μου μέχρι τις ρίζες των μαλλιών μου να μουδιάσουν απο χαρά! Δεν το έχω νιώσει ποτέ τόσο έντονα αυτό το μούδιασμα, είναι σαν να σε χτυπάει το ρεύμα, με την διαφορά οτι δεν αισθάνεσαι πόνο αλλά απέραντη χαρά και ευγνωμοσύνη.
Όσο το μικράκι σου μεγαλώνει μέσα σου, άλλο τόσο ωριμάζεις και εσύ βδομάδα με τη βδομάδα, μέρα με τη μέρα. Τα πάντα ακόμα στο μυαλό σου δεν είναι ξεκάθαρα κι αναρωτιέσαι: δηλαδή εγώ τώρα θα γίνω μάνα;
Πότε θα αρχίσω να φουσκώνω; Να παραγγείλω μια μακαρονάδα; Ναι μωρέ έγκυος είμαι, άμα δεν φάω τώρα πότε θα φάω; Μήπως το πιέζω έτσι όπως κάθομαι; Κάνει τόσο ζέστη ή μόνο εγώ αισθάνομαι σαν τον ψήστη πάνω από τα καλαμάκια και τα πιτόγυρα στο σουβλατζίδικο Αύγουστο μήνα; Όντως τώρα; Βλέπω το Pretty Woman και κλαίω;
"Μαμά μ' ακούς; Θα γίνω μαμά"!
Παράξενα πράγματα συμβαίνουν, αλλά τόσο μαγικά. Τις πρώτες ώρες που το μαθαίνεις, αναρωτιέσαι ποιόν να πρωτοπάρεις τηλέφωνο. Σκέφτεσαι εκείνον! Βέβαια. Ο πατέρας του παιδιού σου. Να τον πάρω τηλέφωνο αμέσως!
Πώς να του το πω; Από κοντά καλύτερα, θα του δείξω το τέστ εγκυμοσύνης, μετά θα του πω "κλείσε τα μάτια σου" και θα το εμφανίσω μπροστά του... χμ, πολύ κλισέ! Καλά, θα δω εκείνη την ώρα τι θα κάνω. Μετά θα πάρω την μαμά και τον μπαμπά, την κολλητή μου, τον αδερφό μου, την Στέλλα,την Μαρία, τους κολλητούς του... Λες να περιμένω λίγο καιρό μπας και...
Σταμάτα! Ούτε να το σκέφτεσαι! Όλα θα πάνε τέλεια!

"Μαμά μ' ακούς; Θα γίνω μαμά"!

...Και κάπως έτσι μπαίνεις στην πιο ενδιαφέρουσα περίοδο της ζωής σου. Τα πάντα αλλάζουν πάνω σου, ψυχή τε και σώματι. Είσαι η τροφός του μωρού σου και ακόμα δεν μπορείς να καταλάβεις πως γίνεται να νοιάζεσαι για κάποιον περισσότερο απο τον εαυτό σου, ξέρεις όμως οτι όταν θα το αγκαλιάσεις για πρώτη φόρα θα νιώσεις την απόλυτη ευτυχία, θα τρελαθείς. Έτσι λένε όλες οι γυναίκες που έχουν ζήσει αυτό το θαύμα πριν απο εσένα και τις πιστεύεις.


Υπάρχουν μέρες που κάπως αγχώνεσαι κι οι σκέψεις σου δεν έχουν συνειρμική πορεία... Πώς να είναι το προσωπάκι του; Τι χρώμα ματάκια θα έχει; Θα πονέσω πάρα πολύ στην γέννα; Λένε οι πόνοι μοιάζουν με αυτούς της περιόδου.

Άσε μην τα σκέφτεσαι όλα αυτά! Απο που να ξεκινήσω τις αγορές για το δωμάτιο; Κούνια; Καροτσάκι;
Αν είσαι απο τις τυχερές όπως εγώ και έχεις μια καλή εγκυμοσύνη, έχεις καβαλήσει το ρόζ συννεφάκι απο την αρχή και πετάς με γκάζια. Αν έχεις ζαλάδες και ναυτίες, κάνεις υπομονή και λες "θα περιμένω, θα περάσει, όλα για το μωράκι μου".

Οι πρώτοι μήνες περνούν "πιο αργά πεθαίνεις", σαν τον φαντάρο τις σβήνεις μέχρι να περάσει το πρώτο "κρίσιμο" τρίμηνο της εγκυμοσύνης σου. Αν μπήκες στο δεύτερο τρίμηνο πλέον, όλα είναι μαγικά! Αγαπάς όλον τον κόσμο ή και όχι... ώρες ώρες όλα είναι τέλεια και από την άλλη, όλα σου φταίνε. Το highlight της περιόδου αυτής είναι η πρώτη κλωτσίτσα που θα αισθανθείς.

Καθόμουν στο κρεβάτι στις διακοπές, μετά απο το μπάνιο και λαγοκοιμόνουν, ξαφνικά εκεί που έκλειναν τα μάτια μου "τσουκ" ναι, το ένιωσα, μόλις με κλώτσησε το μπεμπάκι μου, περίμενα με αγωνία να ξανακλωτσίσει, να το πάλι... Θεέ μου τι ευτυχία.
Κάθε μέρα σε νιώθω μωράκι μου. Περιμένω πώς και πώς να πάμε στον γιατρό για να δω τα χεράκια και τα ποδαράκια σου, το μικρό σου κεφαλάκι, και το σωματάκι σου να τεντώνεται μέσα στην κοιλίτσα μου.
Κορίτσια μου, είμαι η Μαντώ και είμαι καλά που λένε και στην τηλεόραση. Για να είμαι ειλικρινής τρισευτυχισμενη είμαι. Σε λίγους μήνες θα γίνω μανούλα και αυτό είναι το πρώτο μου άρθρο στο All4mama.gr.
"Μαμά μ' ακούς; Θα γίνω μαμά"!
Να σας πώ κάτι; Νιώθω οτι ο Θεός με αγαπάει πολύ και μου στέλνει πάντα δίπλα μου καλούς ανθρώπους. Οι γλυκές μανούλες του www.all4mama.gr  μπήκαν στην ζωή μου οχι μόνο σαν συνεργάτιδες αλλά πρώτα σαν φίλες και δασκάλες, γιατί έχουν να με μάθουν πολλά!
Έχω μπει σε μια όμορφη βαρκούλα και έχω ξεκινήσει το πιο υπέροχο και γλυκό ταξίδι της ζωής μου, θα έρθετε παρέα;

Θα το ήθελα πολύ...

Σας φιλώ 

Μαντώ