Μαθήτρια με περίοδο για πρώτη φορά έμεινε λερωμένη & ντροπιασμένη στην τάξη - δεν την άφησαν να πάει στην τουαλέτα!

Δημοσιεύθηκε στις

Μία μαθήτρια, σε σχολείο του Bristol, αναγκάστηκε να παραμείνει στην τάξη της, έχοντας λερώσει το παντελόνι της με αίμα περιόδου, γιατί δεν της έδωσαν την άδεια να πάει στην τουαλέτα. Το περιστατικό αυτό συνέβη δύο φορές στη συγκεκριμένη μαθήτρια.

Η νεαρή κοπέλα, η οποία είναι μόλις 11 ετών, δεν είχε άλλη επιλογή, αφού οι καθηγητές, δεν της επέτρεψαν, να πάει στο μπάνιο και έτσι έμεινε λερωμένη, μέχρι την επιστροφή της στο σπίτι, μετά το σχόλασμα. Η μαθήτρια ένιωσε τόση ντροπή με το περιστατικό που δεν ήθελε να ξαναπάει σχολείο.


Αυτό συνέβη πρώτη φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν η κοπέλα λέρωσε το τζιν παντελόνι της, μετά την άρνηση του καθηγητή της να πάει στο μπάνιο. Ευτυχώς την έσωσε ένας συμμαθητής της που της έδωσε ένα μακρύ μπουφάν που είχε μαζί του εκείνη τη μέρα. Η μαθήτρια και η μητέρα της παραπονέθηκαν στη διεύθυνση του σχολείου και διαβεβαίωσαν και τις δύο ότι αυτό δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

Όμως αυτό έγινε ξανά, ένα μήνα μετά, τον Οκτώβριο, όταν ένας καθηγητής, δεν την άφησε να πάει στο μπάνιο και την απείλησε με αποβολή αν συνέχιζε να του ζητάει την άδεια να βγει από την τάξη.

Η μητέρα της δήλωσε:  «Ζήτησε την άδειά του πολλές φορές και το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να παραμείνει στην αίθουσα και να ταπεινωθεί μπροστά στους συμμαθητές της, εξαιτίας της περιόδου της».

Τόνισε ακόμη ότι «δεν θα έπρεπε να κάνουν τα κορίτσια να αισθάνονται τόση ενοχή επειδή πρέπει να πάνε στην τουαλέτα για την προσωπική τους υγιεινή και φροντίδα».  «Το παιδί τώρα, δεν θέλει να πάει ξανά στο σχολείο, γιατί φοβάται ότι το περιστατικό θα επαναληφθεί. Όμως αυτό δεν πρέπει να ξαναγίνει σε κανένα κορίτσι!».

Ένας εκπρόσωπος του σχολείου, σχολιάζοντας τα περιστατικά ανέφερε ότι «στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε όλα μας τα κορίτσια κατά τη διάρκεια της περιόδου τους».

tags:






tags: