Υπέροχα νέα: Πώς το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα απέκτησε την δική του βιβλιοθήκη.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η ενασχόληση με τα βιβλία ήταν κάτι που με έλκυε από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

Μέσα από την ανάγνωση βιβλίων, ένιωθα μια απεριόριστη δύναμη που πήγαζε από την ελευθερία τoυ πνεύματος και της φαντασίας.


Μπορούσα  ως παιδί να είμαι ο ήρωας που ήθελα, να «ταξιδεύω» ως έφηβη σε μέρη που δεν είχα την δυνατότητα να επισκεφθώ, και να ζω ως ενήλικας, ζωές που ξεπερνούσαν την φαντασία μου!

Το βιβλίο ήταν, είναι και θα είναι πάντα το καταφύγιο μου. Ένα καταφύγιο που δεν με απομόνωνε, αντιθέτως με μόρφωνε, με απελευθέρωνε και τόνωνε την κοινωνικότητα μου.

Από τότε που έγινα μαμά γνώριζα καλά πως η ενασχόληση με τα βιβλία από τους πρώτους μήνες ζωής είναι από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορούσα να δώσω στα παιδιά μου.

Και ήθελα αυτήν τη λαχτάρα μου για τα βιβλία να την μεταλαμπαδεύσω και στα δικά μου παιδιά.

Παραμύθια, στίχοι και ποιηματάκια αποτελούσαν την καθημερινή μας συνήθεια.

Μέχρι σήμερα που πλέον η μεγάλη μας αγάπη έχει γίνει η μυθολογία. Ειλικρινά θεωρώ την αξία της ανεκτίμητη.

Μου το έλεγαν μαμάδες με μεγαλύτερα παιδιά και δεν μπορούσα να το αντιληφθώ.

Τελικά κατάλαβα πως η μυθολογία αποτελεί διδαχή!

Γιατί τα παιδιά μέσα από τους μύθους και τους ήρωες παίρνουν σπουδαία μαθήματα, αναγνωρίζουν τις αξίες της ζωής και αντιλαμβάνονται ακόμη και την διαχείριση δύσκολων καταστάσεων.

Αγαπημένο πρόσωπο της μυθολογίας για τον Γιώργο, ο Ηρακλής γιατί θαυμάζει την τόλμη του και για την Κρίστα η Αθηνά γιατί συνδυάζει τη δύναμη με την σοφία.

Κάθε βράδυ λατρεύω να τους διαβάζω μυθολογία, να αναλύουμε χαρακτήρες και συμπεριφορές και να γεννιούνται διαρκώς νέα ερωτήματα.

Και πάντα σκέφτομαι πόσο τυχεροί είμαστε όλοι εμείς που τα παιδιά μας έχουν πρόσβαση στα βιβλία.. Γιατί είναι αναφαίρετο δικαίωμα για τα παιδιά όλου του κόσμου η πρόσβαση στα βιβλία και την εκπαίδευση.

Ωστόσο αυτή η πρόσβαση δεν είναι δεδομένη.

Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να προβάλλονται δράσεις και φορείς που ενισχύουν την εκπαίδευση και την μόρφωση των παιδιών.

Μια τέτοια δράση ιδιαίτερα σημαντική έλαβε χώρα πριν λίγο καιρό και αφορά στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα και στην κατασκευή της βιβλιοθήκης του από τα παιδικά δημητριακά της Nestlé.

Σκοπός του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος είναι η φροντίδα, η ανατροφή και η εκπαίδευση απροστάτευτων παιδιών  που στερούνται γονέων. Το ίδρυμα μεριμνά μεταξύ άλλων και την πλήρη επιμόρφωση των παιδιών μέχρι την ενηλικίωσή τους.

Παράλληλα, καθηγητές (από τους οποίους πολλοί εθελοντές) διδάσκουν στα παιδιά ξένες γλώσσες, ενισχυτικά μαθήματα, μουσικά όργανα, ζωγραφική και διάφορες άλλες χρήσιμες ενασχολήσεις

Για όλα αυτά τα παιδιά η κατασκευή της βιβλιοθήκης στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα θα αποτελέσει έναν θησαυρό που θα ανοίξει νέους ορίζοντες και δρόμους για να ονειρευτούν και να «ταξιδέψουν».

Σε αυτήν την προσπάθεια η δράση των παιδικών δημητριακών της Nestlé υπήρξε πολύ σημαντική αφού με την αγορά παιδικών δημητριακών και μπαρών της Nestlé μέχρι τις 26/06 στην αλυσίδα καταστημάτων Σκλαβενίτης, ενισχύσαμε τον συγκεκριμένο σκοπό και βοηθήσαμε και εμείς το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα να κατασκευάσει τη βιβλιοθήκη του.

Με την αρωγή όλων μας και με απλές πράξεις μεγάλης αξίας βοηθάμε αυτά τα παιδιά να γυρίσουν σελίδα και δεν ξεχνάμε τις φράσεις της γνωστής συγγραφέως IneseZandere:

«Το παιδικό βιβλίο είναι μια θαυμαστή δύναμη που ενισχύει τη μεγάλη επιθυμία και την ικανότητα του νεαρού ατόμου να υπάρξει. Ενισχύει το θάρρος του να ζήσει».