Κωνσταντίνος Δασκαλάκης: Η διάνοια του ΜΙΤ εξηγεί εάν η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αντικαταστήσει τους γονείς

Δημοσιεύθηκε στις

Για τον φανταστικό και συγχρόνως πραγματικό κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά και τις προκλήσεις με τις οποίες θα έρθουμε αντιμέτωποι μίλησε ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης το βράδυ της Πέμπτης αποσπώντας στο τέλος το θερμό χειροκρότημα του κοινού καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος των Φίλων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, ενώ ο σημαντικός Έλληνας μαθηματικός του MIT, ή ο «άνθρωπος που έλυσε τον γρίφο του Τζον Νας», αποκωδικοποίησε το μέλλον απαντώντας σε 25 από τις 1204 ερωτήσεις που έστειλαν για τον σκοπό της εκδήλωσης 112 σχολεία και 12 πανεπιστημιακές σχολές.


Μία από αυτές τις ερωτήσεις ήταν και αυτή ενός μαθητή:  «Μπορεί ένας αλγόριθμος να αντικαταστήσει τους γονείς;», Μπορεί, δηλαδή, ένας αλγόριθμος να αντικαταστήσει τους γονείς μου και να μου δίνει καλύτερες συμβουλές, καθώς θα του δίνω ως δεδομένα πράγματα που δεν θέλω να μοιραστώ μαζί τους; 

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης απάντησε λοιπόν: «Η ερώτηση αυτή δείχνει ένα έλλειμμα επικοινωνίας. Την επικοινωνία μεταξύ μας δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να τη χάσουμε» ήταν η απάντησή του.