Κριθαράκι taco: Φέρτε το μεξικάνικο σπίτι σας, εύκολα και απλά!

Δημοσιεύθηκε στις

Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα

Το μεξικάνικο είναι ένα φαγητό που πάντα μου άρεσε. Το είχα φάει θυμάμαι πρώτη φορά μικρή και παρόλο που ήταν μία γεύση καινούργια (ξέρετε, με τα φασόλια, το guacamole, το sour cream) ήταν σίγουρα μία γεύση που ήθελα να ξαναδοκιμάσω (και η αλήθεια είναι ότι την έχω δοκιμάσει εκατοντάδες φορές στη ζωή μου).


Τα παιδιά μου το λατρεύουν. Ένα βράδυ ήθελαν μεξικάνικο, αλλά δεν είχα τα απαραίτητα υλικά. Επιπλέον είχα προγραμματίσει να μαγειρέψω κριθαράκι με κόκκινη σάλτσα και πιπεριές. Και επειδή όπως ξέρετε η μαγειρική είναι φαντασία και όρεξη για δοκιμές, αποφάσισα να ετοιμάσω κάτι που να φέρνει σε μεξικάνικο, αλλά χωρίς να θυσιάσω και το κριθαράκι μου.

Έβγαλα λοιπόν έναν κιμά που είχα, πήρα τις πιπεριές μου, τη σάλτσα ντομάτας, κρεμμυδάκι και σκόρδο και έφτιαξα τη γέμιση που φτιάχνω για να βάλω μέσα σε τορτίγιες. Μόνο που αυτήν τη φορά δεν την έβαλα σε τορτίγιες. Αποφάσισα μέσα στο τηγάνι να προσθέσω λίγο νερό και το κριθαράκι, το οποίο αγαπάμε στο σπίτι μας.

Και αφού πρόσθεσα το κριθαράκι είπα να βάλω και τα έξτρα του. Έβαλα λοιπόν το τριμμένο cheddar, το ανακάτεψα μαζί με τον κιμά και το κριθαράκι, έλιωσε (και μαζί με αυτό λιώσαμε και εμείς) και από επάνω έριξα την φρέσκια ντομάτα, τις ελίτσες και το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα οποία του έδωσαν μία φοβερή δροσιά.

Ε, αυτό ήταν. Όταν έχουμε movie nights στο σπίτι, αυτό το κριθαράκι taco είναι πρώτο στις προτιμήσεις μας. Και μόλις το δοκιμάσετε, θα είναι και στις δικές σας!

Κριθαράκι taco: Φέρτε το μεξικάνικο σπίτι σας, εύκολα και απλά!

Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά

Μερίδες: 2

Τι χρειαζόμαστε
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξηρά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 πιπεριά κίτρινη
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη
  • 400 γρ. ντομάτες ή μία κονσέρβα τοματίνια, πολτοποιημένα
  • 2 κούπες νερό
  • 2 κ.σ. ξύδι λευκό
  • 1 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.σ. ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι
  • 250 γρ. κριθαράκι χονδρό
  • 1 1/2 κούπα τριμμένο τυρί cheddar

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

  • 1 ντομάτα
  • 1 κ.σ. ελιές
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
Τι κάνουμε
  1. Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια, την κόκκινη πιπεριά, την κίτρινη πιπεριά, την ντομάτα και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
    Πολτοποιούμε το σκόρδο.
    Κόβουμε σε ροδέλες τις ελιές.
    Κρατάμε τα υλικά για το γαρνίρισμα σε ένα πιάτο.
  2. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε τον κιμά με λίγο λάδι και τον μαγειρεύουμε.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, το νερό, το ξύδι, τη ζάχαρη, την σκόνη σκόρδου, το πιπέρι καγιέν, την πάπρικά και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε το κριθαράκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να μην κολλήσει μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό, αλλά προτιμούμε να το προσθέτουμε λίγο λίγο παρά να έχουμε περισσότερο και να λασπώσει το κριθαράκι.
  7. Παρπαλίζουμε με το τυρί και ανακατεύουμε.
  8. Κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και γαρνίρουμε με τη ντομάτα, τις ελιές και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σερβίρεται ζεστό.

Κριθαράκι taco: Φέρτε το μεξικάνικο σπίτι σας, εύκολα και απλά!*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

 

 

 

 

 

 

tags:


tags: