Κοχύλια στο φούρνο με ρικότα και σπανάκι. Από την ΗΛΙΣ Εργαστήριο Ζυμαρικών

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Υλικά

500γρ. κοχύλια ριγέ «ΗΛΙΣ»
200γρ. ρικότα
300γρ.τριμμένη παρμεζάνα
200 γρ. μοτσαρέλα
1 πακέτο ντοματίνια
400γρ. φρέσκο σπανάκι ήκατεψυγμένο
1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
Ξίδι
Αλατοπίπερο
1 κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα (φρεσκοτριμμένα φύλλα βασιλικού, φύλλα μανζουράνας, ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι, σκόνη σκόρδου)
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στου 200οC. Βράζουμε τα κοχύλια aldenteκαι αφού τα στραγγίξουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, τα αλατίζουμε και τα ψήνουμε στο φούρνο για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν και να αρχίσουν να βγάζουν τη σάλτσα τους.Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ, θα ανακατέψουμε τηρικότα, τη παρμεζάνα, τη ρικότα, το σπανάκι (αφού το έχουμε πρώτα ζεματίσει) και το αυγό. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το καρύκευμα μας και το μοσχοκάρυδο.
Αφού ψηθούν τα ντοματίνια, τα πιέζουμε ελαφρώς με ένα πιρούνι για να βγάλουν τη σάλτσα τους και τα ραντίζουμε με λίγο ξίδι.
Προσθέτουμε από πάνω τα ζυμαρικά μας και το μίγμα σπανάκι – ρικότα.
Καλύπτουμε το σκεύος μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35 λεπτά. Τέλος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά ώσπου να κάνει μια τραγανή κρούστα.

«ΗΛΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ»
Θολό Ζαχάρως τ : (0030) 2625 061318
Υποκατάστημα Αθηνών : (0030) 210 2816389
find us @ facebook : ΗΛΙΣ Εργαστήριο Παραδοσιακών Ζυμαρικών
www.ilispasta.gr

Κοχύλια στο φούρνο με ρικότα και σπανάκι. Από την ΗΛΙΣ Εργαστήριο Ζυμαρικών

Κοχύλια στο φούρνο με ρικότα και σπανάκι. Από την ΗΛΙΣ Εργαστήριο Ζυμαρικών