Κουραμπιέδες: Η καλύτερη συνταγή για να γίνουν τραγανοί και αφράτοι!

Δημοσιεύθηκε στις

Είναι Χριστούγεννα και τι καλύτερο από το να φτιάξεις, παρέα με τα παιδιά σου τους πιο υπέροχους και τραγανούς κουραμπιέδες που υπάρχουν;

Βρήκαμε λοιπόν για σας την καλύτερη συνταγή για ονειρεμένους κουραμπιέδες και καλές δημιουργίες!


Κουραμπιέδες: Η καλύτερη συνταγή για να γίνουν τραγανοί και αφράτοι!

Τι χρειαζόμαστε
  • 800 γραμμάρια αλεύρι
  • 300 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • 1 κιλό ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κιλό βούτυρο
  • 1 αυγό ολόκληρο και 2 κρόκους
  • 4 βανίλιες
  • 3 σφηνάκια κονιάκ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Τι κάνουμε 
  1. Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά.
  2. Έπειτα προσθέτουμε 100 γραμμάρια ζάχαρη και ξαναχτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας, περίπου για άλλα 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε στο μείγμα ενώ το χτυπάμε το αυγό, τους κρόκους και μετά τη σόδα, τις βανίλιες, το κονιάκ, τα αμύγδαλα και τέλος το αλεύρι.
  4. Βγάζουμε το μείγμα από τον αναδευτήρα και αρχίζουμε να πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε.
  5. Τους τοποθετούμε σε ένα ταψί και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC βαθμούς για 25 λεπτά.
  6. Αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

tags:


tags: