Κινέζικο ρύζι με κοτόπουλο: κάντε αυτή την νόστιμη παραλλαγή που θα αγαπήσουν τα παιδιά σας!
Δημοσιεύθηκε στις
Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Μερίδες: 4
Τι χρειαζόμαστε
- 1 πακέτο ρύζι με καλαμπόκι
- 400 γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μπουκίτσες
- 3 κ.σ. φυτικό έλαιο
- 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 3 κ.σ. νερό
- 2 αυγά
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
Τι κάνουμε
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το κοτόπουλο με ελάχιστο λάδι και το ψήνουμε.
- Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο και το ρύζι με το καλαμπόκι και τα ανακατεύουμε για 2-3’.
- Προσθέτουμε τη σόγια, το νερό και ανακατεύουμε για άλλα 4-5’.
- Κάνουμε μία μικρή ομελέτα με τα αυγά και την κόβουμε σε κομματάκια.
- Προσθέτουμε μέσα στο ρύζι το κοτόπουλο και την ομελέτα και ανακατεύουμε.
*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα", "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"