Κεφτεδάκια μελιτζάνας: Δοκιμάστε τα, είναι καλύτερα και από τα κανονικά!
Δημοσιεύθηκε στις
Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα
Χρόνος προετοιμασίας: 95 λεπτά
Τι χρειαζόμαστε
- 1 μελιτζάνα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Λίγη ρίγανη
- Λίγο δενδρολίβανο
- Λίγο θυμάρι
- 2 αυγά
- 2/3 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
- 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
Τι κάνουμε
- Κόβουμε τη μελιτζάνα σε ροδέλες, την αλατίζουμε και την αφήνουμε να στραγγίξει για 20 λεπτά.
- Ξεβγάζουμε τα κομμάτια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
- Τα σοτάρουμε στο λάδι και σε ½ κούπα νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ρίχνουμε τα μυρωδικά στο μπλέντερ ή στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν όσο πιο ψιλοκομμένα γίνεται.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα μυρωδικά, τα αυγά, την τριμμένη παρμεζάνα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε τα για 50-60 λεπτά στους 200°C (στη μισή ώρα τα γυρίζουμε από την ανάποδη μεριά). Εναλλακτικά τα τηγανίζουμε (χωρίς να τα αλευρώσουμε) σε καυτό λάδι για 2 λεπτά.
*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα", "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"