Ιδέες για μικρούς καρναβαλιστές!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Της Σοφίας Χαλκίτη

Το καρναβάλι είναι μια γιορτή που μας κάνει ευτυχείς και ιδιαίτερα τα παιδιά που μπορούν να υποδυθούν τους αγαπημένους τους ήρωες . Οι γονείς απολαμβάνουν να ντύνουν τα παιδιά τους ήρωες και πριγκίπισσες . Έτσι αναζητούν συχνά να αγοράσουν είτε να δημιουργήσουν μόνοι τους στολές που ταιριάζουν στην πραγματικότητα.


Ιδέες για Μεταμφιέσεις
Οι μεταμφιέσεις είναι διαφορετικές ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Για παιδιά 0-4 ετών είναι εκείνες που σχετίζονται με τον κόσμο των ζώων όπως σκυλάκια , ελεφαντάκια κ.α .
5

Οι ηλικίες 6 ετών και άνω είναι όλο και πιο δύσκολο να επιλέξουν κάποια μεταμφίεση που να συμπίπτει με την γνώμη της μαμάς .
Συνήθως τα παιδιά αγαπάνε ιδιαίτερα τους πρωταγωνιστές και τα διάσημα κινούμενα σχέδια της Disney , για αυτόν το λόγο τα κορίτσια είναι αυτά που θέλουν κλασσικά πριγκίπισσες, νεράιδες κ.α ,

7

ενώ για τα αγόρια είναι must ένα κουστούμι που θυμίζει τους αγαπημένους σούπερ ήρωες όπως Ιron Man , Superman, Captain America και Πειρατές Έτσι η επιλογή για την τέλεια μεταμφίεση δεν είναι πραγματικά δύσκολη .
1.

 width=

Όσο για τα κορίτσια τα τελευταία χρόνια υπάρχει ιδιαίτερη προτίμηση στις νέες ηρωίδες της Walk Disney ως Ραπουζελ ,Ελσα από το frozen και Αννα , πριγκίπισσες ναι αλλά με χαρακτήρα, ένα σημάδι ότι οι καίροι έχουν αλλάξει ακόμη και στις μεταμφιέσεις των Αποκρεών.
8

Extra tips
Εάν πιάνει το χέρι σας και θέλετε να εντυπωσιάσει το παιδί σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά λεφτα υπάρχουν εύκολες λύσεις:

Αποκριάτικη στολή Πιλότος:
pilotos

Υλικά κατασκευής:
o 1 μεγάλο κουτί, Ψαλίδι, Χρωματιστό κανσόν
o χαρτόνια διάφορα χρώματα, διπλόκαρφο

Κατασκεύη
Κόψτε ένα χαρτόνι στο σχήμα που βλέπετε στην εικόνα. Χωρίστε το σε τρία κομμάτια και αφήστε το μεγαλύτερο στη μέση ώστε να χωράτε. Σε χρωματιστά κανσόν σχηματίστε τα φτερά και Κόψτε ακόμη το πτερύγιο της ουράς και τον έλικα και στερεώστε τον με διπλόκαρφο, ώστε να γυρίζει. Μπορείτε να το ζωγραφίσετε με ότι χρώματα θέλετε. Για τη μάσκα ανοίξτε τρύπες για τα μάτια και κολλήστε ζελατίνη για ωα φαίνονται σαν γυαλιά πιλότου. Στις άκρες περάστε ένα κορδονάκι για να μπορείτε να το δέσετε γύρω από το κεφάλι.

Αποκριάτικη Στολή "Ποπ Κορν"
pop corn
Υλικά Κατασκευής:
1 κουτί ,ποπ κορν ,χαρτιά πολύχρωμα, κόλλα, λαστιχάκι ή κορδέλα

Στάδια Κατασκευής για τη Στολή:
• Αρχικά κόψε το πίσω μέρος του κουτιού , κάνε στα πλάγια δύο τρύπες για να χωράνε τα χέρια σου και κόψε και στο επάνω μέρος ένα ημικύκλιο έτσι ώστε να μπαίνει ο λαιμός σου
• Ντύσε το κουτί με χαρτί και κόλλησε επάνω ποπ κορν
• Στη συνέχεια κόψε ένα χαρτόνι στο σχήμα που βλέπεις στην εικ.3 και διακόσνησέ το με με κομμάτια χαρτί
• Κόλλησε το χαρτόνι στην μπροστινή πλευρά του κουτιού. Στη συνέχεια κόλλησε ποπ κορν όπου θέλεις πάνω στο κουτί.