Η ευτυχία της εγκυμοσύνης! Τι να περιμένω στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου

Δημοσιεύθηκε στις

Πόσο καιρό περιμένεις αυτό το πρώτο θετικό τεστ εγκυμοσύνης; Ένα μήνα, δύο, ίσως χρόνια; Ή σου εμφανίστηκε εντελώς απροσδόκητα;

Σε κάθε περίπτωση, μάλλον θα συμφωνήσεις ότι το αίσθημα μιας νέας ζωής που αναπτύσσεται μέσα στην κοιλιά σας είναι πραγματικά κάτι ξεχωριστό. Και είσαι πρόθυμη να κάνεις τα πάντα για να προστατεύσεις αυτό το μικρό θαύμα και να του προσφέρεις τα πάντα στον κόσμο.


Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι πριν από κάθε έλεγχο με το γυναικολόγο σου είσαι ενθουσιασμένη, αλλά και λίγο αγχωμένη, καθώς αναρωτιέσαι αν όλα θα είναι όπως πρέπει. Πολλές μελλοντικές μητέρες περνούν την πρώιμη εγκυμοσύνη τους με το φόβο μήπως κάτι συμβαίνει με το μωρό τους. Ειδικά αν η σάρωση αυχενικής διαφάνειας αποκαλύψει αυξημένο κίνδυνο να γεννηθεί το μωρό τους με κάποια γενετική ανωμαλία!

Η σάρωση αυχενικής διαφάνειας είναι μια ιατρική διαδικασία στην οποία υποβάλλεται σχεδόν κάθε γυναίκα στην πρώιμη εγκυμοσύνη της. Συνήθως παρουσία του εξίσου αγχωμένου συντρόφου της. Είναι ο πρώτος «πραγματικός» έλεγχος εγκυμοσύνης ο οποίος καθορίζει εάν το έμβρυο έχει σύνδρομο Down ή άλλες κοινές ασθένειες ή ανωμαλίες.

Ο γυναικολόγος απλώνει ένα gel πάνω στην κοιλίτσα σου και περνάει μια συσκευή από πάνω της. Η διαδικασία γίνεται μεταξύ της 10ης και 14ηςεβδομάδας της εγκυμοσύνης.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μπορείτε να δείτε στην οθόνη ότι το έμβρυο έχει ήδη αρχίσει να αναπτύσσει τη μορφή του!

Εάν η σάρωση αυχενικής διαφάνειας παρουσιάσει πιθανότητα ανωμαλίας, απαιτούνται περαιτέρω εξετάσεις, καθώς η σάρωση είναι μόνο 70% ακριβής.

Μεταξύ των παραγόντων που ενδέχεται να επηρεάσουν το αποτέλεσμά σας είναι το υπερβολικό βάρος, η κίνηση κατά τη διάρκεια της εξέτασης, ο προσανατολισμός του εμβρύου και τα ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα του αμνιακού υγρού.

Έχετε δύο επιλογές: επεμβατικούς ελέγχους, όπως η αμνιοκέντηση ή μη επεμβατικές εναλλακτικές λύσεις όπως το τεστ NIFTY. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο. Η επεμβατική διαδικασία σημαίνει ότι η εξέταση εισβάλλει στο σώμα σας (με αμνιοπαρακέντηση, δηλαδή μια βελόνα εισχωρεί στην κοιλιά σας) και συνεπώς ενέχει κίνδυνο αποβολής, αιμορραγίας, πρόωρου τοκετού κλπ. Οι μη επεμβατικές διαδικασίες, από την άλλη πλευρά, είναι απολύτως ασφαλείς για εσάς και το μωρό που μεγαλώνει μέσα σας.

Λόγω των κινδύνων που σχετίζονται με τις επεμβατικές εξετάσεις, οι περισσότεροι μελλοντικοί γονείς επιλέγουν το NIFTY καθώς αποτελεί ένα ασφαλές και απλό προγεννητικό τεστ. Η έγκυος δίνει ένα μικρό δείγμα αίματος από το χέρι της και το αίμα αποστέλλεται για ανάλυση. Τα αποτελέσματα φτάνουν σε 6-8 ημέρες και έχουν αξιοπιστία άνω του 99%, καθιστώντας το NIFTY το καταλληλότερο επόμενο βήμα μετά τη σάρωση αυχενικής διαφάνειας.

Πολλοί μελλοντικοί γονείς αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν το NIFTY ακόμη και αν η σάρωση αυχενικής διφάνειας είναι απολύτως φυσιολογική επειδή θέλουν να είναι σίγουροι για τα αποτελέσματα και να απολαύσουν μια ευτυχισμένη εγκυμοσύνη.

Όπως κάθε μελλοντική μαμά, θέλετε μόνο το καλύτερο για το μωρό σας. Επιλέξτε την ασφαλέστερη επιλογή, εγγυημένη ότι δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις σε εσάς ή το μωρό σας.

Αυτή η χαρά που μεγαλώνει μέσα σου πρέπει να προστατεύεται και να έχει τις καλύτερες πιθανότητες για υγιή ανάπτυξη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.niftytest.gr, και ακολουθείστε μας στο facebook@niftytestgreeceκαι στο Instagram#nifty_test_greece

tags:


tags: