8 πράγματα που μπορεί να κάνει η μαμά όταν κοιμάται το μωρό

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Όταν το μωρό κοιμάται, η μητέρα έχει την απόλυτη ελευθερία να ξεκουραστεί, να κάνει πράγματα που την ευχαριστούν και να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει ιδέες για πράγματα που οι μανούλες μπορούν να κάνουν την ώρα ύπνου του μωρού.

  1. Διαβάστε βιβλία που αφορούν την εκπαίδευση των παιδιών και το μεγάλωμά τους ή έχουν συμβουλές για γονείς. Και για τους πιο απαιτητικούς, προτείνεται η ανάγνωση βιβλίων παιδοψυχολογίας.
  2. Φτιάξτε κολάζ με φωτογραφίες του μωρού που μπορείτε να στείλετε σε αγαπημένα σας πρόσωπα.
  3. Γυμναστείτε! Οι περισσότερες νέες μαμάδες τον πρώτο καιρό με το παιδί στο σπίτι δεν πηγαίνουν πουθενά χωρίς το μωρό και για κάποιο διάστημα δεν βγαίνουν καθόλου απο το σπίτι. Ο ελεύθερος χρόνος που έχει μία μανά όσο το μωρό κοιμάται μπορεί να αξιοποιηθεί κάνοντας μία αθλητική δραστηριότητα. Ξεκινώντας απο ένα απλό τρέξιμο μέχρι σε κάποιο μάθημα pilates, η νέα μαμά δεν πρέπει να ξεχνά να φροντίζει και τον εαυτό της, μετά τον ερχομό του μωρού.
  4. Προετοιμάστε το φαγητό της οικογένειας και του μωρού. Έχοντας ολοκληρώσει τις καθημερινές σας υποχρεώσεις, όσο το μωρό κοιμάται, μετά θα έχετε χρόνο να ασχοληθείτε εξ ολοκλήρου μαζί του.8 πράγματα που μπορεί να κάνει η μαμά όταν κοιμάται το μωρό
  5. Ασχοληθείτε με τον κήπο. Μία ευχάριστη δραστηριότητα που δεν χρειάζεται πολύ ελεύθερο χρόνο για να κάνει κανείς, είναι η ενασχόληση με τα φυτά και τα λουλούδια. Μία μαμά μπορεί να δημιουργήσει τον δικό της κήπο με λουλούδια ή να φυτέψει διάφορα οπωροκηπευτικά, ανάλογα τον διαθέσιμο χώρο, ώστε μεγαλώντας το παιδί να καταναλώνει φρέσκα προιόντα απο τον κήπο της οικογένειας.
  6. Προετοιμαστείτε για την βάφτιση του μωρού. Μία άλλη δραστηριότητα της μαμάς είναι η οργάνωση της βάφτισης του παιδιού, κανονίζοντας τα διαδικαστικά, εκκλησία, στολισμό, μπομπονιέρες και τραπέζι. Υποχρεώσεις που με το μωρό ξύπνο δεν είναι τόσο εύκολο να ολοκληρωθούν.
  7. Οργανώστε ένα ταξίδι. Έχοντας περάσει ένα μεγάλο διάστημα μέσα στο σπίτι μία μητέρα, μετά το πέρας των πρώτων μηνών του παιδιού, έχει ανάγκη για διακοπές. Μία καλή ιδέα λοιπόν είναι η οργάνωση ενός ταξιδιού, το οποίο θα δώσει νέα ώθηση και κίνητρο στην καθημερινότητά της.
  8. Αναπτύξτε την δημιουργικότητά σας! Ξεκινήστε δραστηριότητες, μέσα στο σπίτι, όπως ζωγραφική, ντεκουπάζ, πλέξιμο, δημιουργία κοσμημάτων, ραπτική, μάθηση μίας ξένης γλώσσας, με τη μέθοδο της αυτοδιδακαλίας ή ότι άλλο ενδιαφέρον για σας, που θα βοηθήσει να διοχετεύσετε την ενέργειά σας και να ευχαριστηθείτε τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο σας.

tags:


tags: