Είναι ασφαλές να βάφω τα νύχια μου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Στην ευαίσθητη περίοδο της εγκυμοσύνης υπάρχουν κάποια beauty tips που επιτρέπονται και κάποια που δεν είναι ασφαλή να τα εφαρμόζουμε.

Όσον αφορά τα το βάψιμο των νυχιών, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη  ότι η έκθεση σε χημικά ( ασετόν , μανό) μπορεί να επηρεάσει το έμβρυο.


Ο λόγος είναι γιατί τα βερνίκια νυχιών δεν απορροφώνται από τα νύχια ή το δέρμα, και έτσι δεν έχουν ποτέ συσχετιστεί με γενετικές ανωμαλίες σε έμβρυα ή γενικότερα με επιπλοκές σε εγκυμοσύνη.

Για το μανικιούρ και το πεντικιούρ είναι σημαντικό να εμπιστευέστε το ινστιτούτο που επισκέπτεστε. Η τήρηση των κανόνων υγιεινής καθώς και η αποστείρωση των αντίστοιχων εργαλείων είναι απαραίτητη όχι μόνο για την διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και για κάθε περίοδο.

Για τα ακρυλικά νύχια  και το gel μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς ιδιαίτερο κίνδυνο. Προτιμήστε το βιολογικό gel, το οποίο αποτελεί την υγιέστερη εναλλακτική λύση περιποίησης άκρων, χωρίς να γίνεται εισπνοή σκόνης και οσμών.

Τέλος λίγο πριν το τοκετό καλύτερα να μην βάφετε τα νύχια σας αφού την ώρα του τοκετού πρέπει τα νύχια μας να είναι καθαρά, για ιατρικούς λόγους.

Μην ξεχνάτε σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλεύεστε τον γυναικολόγο σας.

 

tags:


tags: