Γιατί το εξώφυλλο του Time προς τιμήν του κινήματος #BlackLivesMatter & της μητρότητας είναι τόσο σημαντικό;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Το νέο Time εμπνέεται απο την δολοφονία του George Floyd, τις πορείες και τις δράσεις του κινήματος Black Lives Matters και κυκλοφορεί με ένα ιδιαίτερο εξώφυλλο πρωτοπορώντας για μία ακόμη φορά.

από την Μαρία Αντωνίου


Το τεύχος αυτής της εβδομάδας κοσμείται από το έργο του καλλιτέχνη Titus Kaphar. Στην εικόνα βλέπουμε μια Αφρο-αμερικανή μητέρα η οποία κρατάει στην αγκαλιά της την σκία του παιδιού της. Με τα μάτια της ερμητικά κλειστά, την έντονη έκφρασή της και μοιάζοντας αβοήθητη συγκινεί και προκαλεί συναισθήματα φόβου, απελπισίας και θλίψης. O Kaphar αφαιρώντας από τον καμβά του το παιδί συμβολίζει τις ζωές των ανθρώπων που έχουν χαθεί τόσο άδικα αφήνοντας τις μητέρες τους με ένα κενό στην αγκαλιά τους που τίποτα δεν μπορεί να το γεμίσει ξανά.

Γιατί το εξώφυλλο του Time προς τιμήν του κινήματος #BlackLivesMatter  & της μητρότητας είναι τόσο σημαντικό;

Μία ακόμη ιδιαιτερότητα του εξωφύλλου είναι πως στο κόκκινο περίγραμμά του είναι 35 ονόματα Αφρο-αμερικανών γυναικών και ανδρών οι οποίοι εξαιτίας ρατσιστικών αντιλήψεων και βίας δολοφονήθηκαν στις ΗΠΑ και αποτέλεσαν την αιτία της ανέλιξης του κινήματος BlackLivesMatter.

Η εικόνα αυτή φέρει τον τίτλο “Analogous Colors” και περνά ένα υπέροχο μήνυμά που είναι ανάγκη να ακουστεί, να συγκινήσει και να γίνει στάση ζωής.

Για σχεδόν 100 χρόνια η Αμερική βλέπει τις ιστορικές στιγμές της να αντικατοπτρίζονται στο εξώφυλλο του περιοδικού ΤΙΜΕ και αυτήν την εβδομάδα το εξώφυλλο αντανακλά αυτό που συμβαίνει σ' ένα έθνος ότανα αγνοεί την ιστορία του.