Γιατί τα σκουφάκια του Άρτσι και του πρίγκιπα Χάρι έγιναν ανάρπαστα; (φωτο + video)

Δημοσιεύθηκε στις

Μια μικρή κοινοτική επιχείρηση στη Νέα Ζηλανδία βρίσκεται στο προσκήνιο εδώ και δύο ημέρες, μετά την φωτογραφία που ανάρτησε η Μέγκαν Μαρκλ και δείχνει τον πρίγκιπα Χάρι με τον μικρό Άρτσι στην αγκαλιά του.

Ο λόγος; Το χαριτωμένο σκουφάκι που φορούσε ο μόλις 7 μηνών γιος της Μέγκαν Μαρκλ, με την εταιρεία να λέει πως έχει κατακλυστεί από παραγγελίες και τις πλέκτριες της να πιέζονται υπερβολικά και να μην «διασκεδάζουν» πια.


Για να σηματοδοτήσουν την νέα χρονιά, η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι δημοσίευσαν στον λογαριασμό τους στο Instagram μία φωτογραφία του δούκα και του Άρτσι από τις διακοπές τους στον Καναδά, με το δίδυμο να φορά σκουφάκια. «Ήταν η απόλυτη έκπληξη και πραγματικά συναρπαστικό» λέει η Μπέκι Σμιθ, συνιδρυτής της Make Give Live, μια κοινωνική επιχείρηση που χαρίζει ένα σκουφάκι για κάθε ένα που πωλείται.

Γιατί τα σκουφάκια του Άρτσι και του πρίγκιπα Χάρι έγιναν ανάρπαστα; (φωτο + video)

Το σκουφάκι που φορούσε ο Άρτσι στην πρωτοχρονιάτικη φωτογραφία με τον πατέρα του, ήταν δώρο της κοινωφελούς εταιρείας Make Give Live με έδρα την Νέα Ζηλανδία/.

Πώς φτιάχνονται αυτά τα σκουφάκια
Η ομάδα έλαβε χιλιάδες παραγγελίες για τα σκουφάκια της, τα οποία πλέκονται σε βιβλιοθήκες και καφέ από εθελοντές σε όλη την χώρα. «Είναι τρελό, οι παραγγελίες μας έχουν εκτοξευθεί» λέει η Σμιθ στην Guardian. «Αλλά θα υπάρξει μία καθυστέρηση για τις παραγγελίες – η φύση της ομάδας πλεξίματός μας είναι για την κοινότητα και την ψυχική υγεία, γι’ αυτό δεν θέλουμε να πιέσουμε τις πλέκτριες. Τα σκουφάκια χρειάζονται κάποιον χρόνο, φτιάχνονται από αληθινούς ανθρώπους. Δεν θέλουμε να πιεστούμε πάρα πολύ, θέλουμε να κρατήσουν το στοιχείο της διασκέδασης».

Υπάρχουν 11 ομάδες που πλέκουν για την Make Give Live, συμπεριλαμβανομένης μίας από τους νεοαφιχθέντες πρόσφυγες στο κέντρο μετεγκατάστασης Mangere στο Όκλαντ. Η ομάδα ιδρύθηκε στην βιβλιοθήκη Whangaparoa το 2016 και έκανε δώρο το σκουφάκι αυτό στην Μέγκαν Μαρκλ, όταν επισκέφθηκε μαζί με τον πρίγκιπα Χάρι την Νέα Ζηλανδία στα τέλη του 2018, έχοντας μόλις ανακοινώσει την εγκυμοσύνη της.

Εκεί που έφτιαχναν 45 παραγγελίες σε έναν μήνα, τώρα δέχτηκαν 300 σε μία ημέρα
Μέχρι την στιγμή που έκαναν την ανάρτηση οι Σάσεξ, όπως λέει η Σμιθ, είχαν ξεχάσει πως τους είχαν κάνει δώρο ένα πλεκτό σκουφάκι. Μέσα σε έναν μήνα του 2019, η ομάδα λαμβάνει περίπου 45 παραγγελίες για σκουφάκια. Την Πέμπτη, μετά την ανάρτηση της Μέγκαν Μαρκλ, έλαβαν πάνω από 300 παραγγελίες μέσα σε μία μόνο ημέρα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της κοινωνικής επιχείρησης, το 80% των εμπλεκόμενων πλεκτριών δήλωσε ότι η ομάδα αυτή «τις κάνει να νιώθουν λιγότερη μοναξιά», ενώ το 78% δήλωσε ότι νιώθουν λιγότερο άγχος και πως τους «δίνει έναν σκοπό και ένα νόημα». «Δεν είναι ένα απλό σκουφάκι, είναι πολλά περισσότερα από αυτό» λέει η Σμιθ.