Γαλοπούλα γεμιστή: Η καλύτερη συνταγή για ένα ξεχωριστό εορταστικό τραπέζι!
Δημοσιεύθηκε στις
Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς έφτασε και εσείς ετοιμάζετε το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι;
Βρήκαμε την καλύτερη συνταγή για γαλοπούλα γεμιστή για εσάς!
Τι χρειαζόμαστε
- 1 γαλοπούλα
- 250 γρ. χοιρινό κιμά
- 1 φλ. κάστανα βρασμένα
- ½ φλ. κουκουνάρι
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 10 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
- 2 κύβους κοτόπουλο
- ½ ποτήρι λευκό κρασί
- ½ ποτήρι λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Τι κάνουμε
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι τον κιμά και το κρεμμύδι και τον τσιγαρίζουμε.
- Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τα κάστανα, τα δαμάσκηνα και τα αφήνουμε να βράσουν με τα υγρά τους και μετά τα σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τον έναν κύβο κοτόπουλου και βάζουμε λίγο νερό και αλάτι και πιπέρι.
- Πλένουμε πολύ καλά την γαλόπουλα και τη στεγνώνουμε με λίγο χαρτί κουζίνας.
- Παίρνουμε λάδι και αλάτι και αλείφουμε τη γαλοπούλα.
- Στη συνέχεια τη γεμίζουμε με το μείγμα που φτιάξαμε νωρίτερα και ράβουμε με ένα σπάγκο το κάτω μέρος της.
- Τη βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί με λίγο νερό και την τοποθετούμε στο φούρνο στους 240 βαθμούς Κελσίου.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά και έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 190 βαθμούς. (Tip: Για να υπολογίσουμε σωστά το χρόνο ψησίματος της γαλοπούλας, σκεφτείτε ότι χρειάζονται 30 λεπτά ψήσιμο για κάθε μισό κιλό κρέας, άρα π.χ. για 3 κιλά γαλοπούλα το ψήσιμο θα είναι περίπου 3 ώρες).
- Αλείφουμε ανά διαστήματα τη γαλοπούλα με ζωμό κοτόπουλο, που θα έχουμε βράσει με νερό.
- Όταν η γαλοπούλα ψηθεί τη βγάζουμε από το φούρνο.