Γαλοπούλα γεμιστή: Η καλύτερη συνταγή για ένα ξεχωριστό εορταστικό τραπέζι!

Δημοσιεύθηκε στις

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς έφτασε και εσείς ετοιμάζετε το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι;

Βρήκαμε την καλύτερη συνταγή για γαλοπούλα γεμιστή για εσάς!


Γαλοπούλα γεμιστή: Η καλύτερη συνταγή για ένα ξεχωριστό εορταστικό τραπέζι!

Τι χρειαζόμαστε
  • 1 γαλοπούλα
  • 250 γρ. χοιρινό κιμά
  • 1 φλ. κάστανα βρασμένα
  • ½ φλ. κουκουνάρι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 10 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • 2 κύβους κοτόπουλο
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • ½ ποτήρι λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Τι κάνουμε
  1. Βάζουμε σε ένα τηγάνι τον κιμά και το κρεμμύδι και τον τσιγαρίζουμε.
  2. Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τα κάστανα, τα δαμάσκηνα και τα αφήνουμε να βράσουν με τα υγρά τους και μετά τα σβήνουμε με το κρασί.
  3. Προσθέτουμε τον έναν κύβο κοτόπουλου και βάζουμε λίγο νερό και αλάτι και πιπέρι.
  4. Πλένουμε πολύ καλά την γαλόπουλα και τη στεγνώνουμε με λίγο χαρτί κουζίνας.
  5. Παίρνουμε λάδι και αλάτι και αλείφουμε τη γαλοπούλα.
  6. Στη συνέχεια τη γεμίζουμε με το μείγμα που φτιάξαμε νωρίτερα και ράβουμε με ένα σπάγκο το κάτω μέρος της.
  7. Τη βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί με λίγο νερό και την τοποθετούμε στο φούρνο στους 240 βαθμούς Κελσίου.
  8. Ψήνουμε για 25 λεπτά και έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 190 βαθμούς. (Tip: Για να υπολογίσουμε σωστά το χρόνο ψησίματος της γαλοπούλας, σκεφτείτε ότι χρειάζονται 30 λεπτά ψήσιμο για κάθε μισό κιλό κρέας, άρα π.χ. για 3 κιλά γαλοπούλα το ψήσιμο θα είναι περίπου 3 ώρες).
  9. Αλείφουμε ανά διαστήματα τη γαλοπούλα με ζωμό κοτόπουλο, που θα έχουμε βράσει με νερό.
  10. Όταν η γαλοπούλα ψηθεί τη βγάζουμε από το φούρνο.

tags:






tags: