Βασιλόπιτα: Το μυστικό για να γίνει αφράτη και νόστιμη!
Δημοσιεύθηκε στις
Επειδή η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς πλησιάζει και το βασικό στοιχείο του εορταστικό τραπεζιού της πρώτης μέρας του χρόνου είναι φυσικά η βασιλόπιτα, βρήκαμε την καλύτερη συνταγή για να γίνει νόστιμη και αφράτη και να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Σίγουρα όλοι θα σας ζητήσουν αυτή τη συνταγή!
Μερίδες: 16
Τι χρειαζόμαστε
- 6 αυγά, χωρισμένα ασπράδια και κρόκοι
- 4½ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2½ φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1½ φλιτζ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
Τι κάνουμε
-
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα και έπειτα τα αφαιρούμε από το μίξερ.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη και το βούτυρο.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα του μίξερ το αλεύρι και τον χυμό του πορτοκαλιού.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε σε αυτό το μείγμα, το πρώτο με τα ασπράδια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ξανά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175° C.
- Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Βάζουμε το φλουρί στη βασιλόπιτα και ψήνουμε στον αέρα για 1h15'.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 30 λεπτά, πριν το ξεφορμάρουμε. Βάζουμε τη βασιλόπιτα σε μια μεγάλη πιατέλα.
-
Αν θέλουμε κόβουμε σε χαρτόνι την χρονολογία και την ακουμπάμε στο κέικ, ούτως ώστε αφαιρώντας το να σχηματιστεί το νούμερο και πασπαλίζουμε το κέικ με άχνη ζάχαρη.