Βασιλόπιτα: Το μυστικό για να γίνει αφράτη και νόστιμη!

Δημοσιεύθηκε στις

Επειδή η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς πλησιάζει και το βασικό στοιχείο του εορταστικό τραπεζιού της πρώτης μέρας του χρόνου είναι φυσικά η βασιλόπιτα, βρήκαμε την καλύτερη συνταγή για να γίνει νόστιμη και αφράτη και να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Σίγουρα όλοι θα σας ζητήσουν αυτή τη συνταγή! 

Βασιλόπιτα: Το μυστικό για να γίνει αφράτη και νόστιμη!


Μερίδες: 16

Τι χρειαζόμαστε
  • 6 αυγά, χωρισμένα ασπράδια και κρόκοι
  • 4½ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2½ φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1½ φλιτζ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
Τι κάνουμε
  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα και έπειτα τα αφαιρούμε από το μίξερ.

  2. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη και το βούτυρο.
  4. Προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα του μίξερ το αλεύρι και τον χυμό του πορτοκαλιού.
  5. Προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε.
  6. Βάζουμε σε αυτό το μείγμα, το πρώτο με τα ασπράδια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ξανά.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175° C.
  8. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Βάζουμε το φλουρί στη βασιλόπιτα και ψήνουμε στον αέρα για 1h15'.
  9. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 30 λεπτά, πριν το ξεφορμάρουμε. Βάζουμε τη βασιλόπιτα σε μια μεγάλη πιατέλα.
  10. Αν θέλουμε κόβουμε σε χαρτόνι την χρονολογία και την ακουμπάμε στο κέικ, ούτως ώστε αφαιρώντας το να σχηματιστεί το νούμερο και πασπαλίζουμε το κέικ με άχνη ζάχαρη.

tags:






tags: