Αληθινή ιστορία: "Σήμερα θηλάζω τον γιο μου για πρώτη φορά μετά την χημιοθεραπεία".

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Αυτή είναι η αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που κατάφερα να θηλάσει μετά τις χημιοθεραπείες και ζητά να διαδώσουμε το μήνυμα της !

"Ο γιος μου και εγώ καταφέραμε να ξεπεράσουμε  ένα τεράστιο εμπόδιο στο ταξίδι του καρκίνου του μαστού μου.


Σήμερα θηλάζει για πρώτη φορά μετά τη χημειοθεραπεία.

Είχα διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού στις 28 εβδομάδες έγκυος. Ο καρκίνος μου ήταν στάδιο 2, βαθμός 3, και τριπλός αρνητικός (πολύ επιθετικός). Έτσι, οι γιατροί αποφάσισαν να ξεκινήσουν χημειοθεραπεία ενώ ήμουν έγκυος. Μετά από 5 κύκλους χημειοθεραπείας, γεννήθηκε ένα υγιές παιδί.

Μου είπαν ότι δεν μπορούσα να θηλάσω για εβδομάδες μετά από την  χημειοθεραπεία, γι 'αυτό δεν μου επέτρεψαν  να τον ταΐζω όταν γεννήθηκε και αρχικά μου είπαν ότι δεν θα μπορούσα να αντλήσω και γάλα.

Συνέχισα να θέτω ερωτήσεις και τελικά βρήκα έναν σύμβουλο γαλουχίας που ήταν πρόθυμος να κάνει την έρευνα για τα φάρμακά μου  σε σχέση με την χημειοθεραπεία  Μάθαμε ότι θα μπορούσα να θηλάσω 10 ημέρες μετά από μια δόση χημειοθεραπείας. Επίσης, ανακάλυψα ότι ήταν ασφαλές να αντλήσω γάλα.

Έτσι, για 2 1/2 μήνες αντλούσαμε και πετούσαμε για να διατηρήσουμε την παραγωγή μου.

Μετά  όταν ξεκίνησα χημειοθεραπεία με δόσεις κάθε δεύτερη εβδομάδα αντί για εβδομαδιαία, άρχισα να  θηλάσω  4 ημέρες σε κάθε κύκλο θεραπείας. Τώρα, επιτέλους, μετά από 4 μήνες αντλήσεων επί 6 φορές την ημέρα, είμαι σε θέση να θηλάσω τον γιο μου.

Ακόμα αντιμετωπίζουμε προκλήσεις. Η ακτινοβολία πιθανότατα θα κόψει το γάλα μου στην πάσχουσα περιοχή του μαστού , αλλά σήμερα νιώθω νικήτρια.

Με τον θηλασμό ήταν σαν να παίρνω την εξουσία πάνω στο σώμα μου πίσω. Είμαι αυτλη που ελέγχει το σώμα μου. Αυτό είναι μόνο κάτι που μπορώ να κάνω για το παιδί μου και αν μου συμβεί κάτι, αυτό είναι η προστασία και η υγεία που μπορώ να του δώσω και που θα διαρκέσει για το υπόλοιπο της ζωής του.

Παρακαλώ μοιραστείτε την ιστορία μου. Δεν βρήκα πληροφορίες σχετικά με το θηλασμό κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας στο διαδίκτυο.

Ενώ κάθε κατάσταση είναι διαφορετική, ελπίζω ότι θα βρεθούν μερικές γυναίκες που τους έχουν πει ότι δεν μπορούν να θηλάσουν και το μήνυμα μου θα τις ενθαρρύνει να συνεχίσουν να αναζητούν απαντήσεις.

Βρείτε έναν ειδικό, και αν έχετε τη θέληση, θα βρείτε έναν τρόπο".

Today my son and I overcame a huge obstacle in my breast cancer journey. Today he breastfed for the first time after...

Geplaatst door Valarie Molstre op Maandag 15 juni 2015

tags:


tags: