Ένα post - viral: "27 πράγματα που εύχομαι να είχα πει στον εαυτό μου σαν πρωτάρα μαμά"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η Casey Huff είναι μητέρα 3 παιδιών και ανέβασε στον λογαριασμό της ένα post με τίτλο «27 πράγματα που εύχομαι να είχα πει στον εαυτό μου σαν πρωτάρα μαμά» αποκαλύπτοντας τις δικές της, εμπειρικές αλήθειες για τη μητρότητα. Το post ξεπέρασε τα 8.600 shares κι έγινε viral γιατί πολλές γυναίκες ταυτίστηκαν μαζί της.  

1. «Θα ξανακοιμηθείς κανονικά. Κάποια μέρα.


2. Το μητρικό γάλα είναι πολύ καλό για τα μωρά. Το ίδιο και η formula. Κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις. Δικό σου το στήθος, δικό σου και το μωρό.

3. Η οθόνη δεν είναι εχθρός. Απλώς σιγουρέψου πως ό,τι βλέπουν τα παιδιά είναι κατάλληλο για την ηλικία τους και μετά κάτσε αναπαυτικά και πιες τον καφέ σου ήρεμα. (Επίσης, προεετοιμάσου να σου κολλήσει τουλάχιστον ένα τραγούδι από καρτούν).

4. Ξέρω, όλα τα μωρουδιακά παπούτσια είναι τόοοσο χαριτωμένα. Βάλ’τα όμως πίσω στο ράφι. Το μωρό σου θα τα φορέσει ακριβώς μια φορά, μέχρι το αριστερό να χαθεί για πάντα.

5. Να έχεις πάντα μια μεγάλη σακούλα με chicken nuggets  στην κατάψυξη για να ετοιμάσεις ένα γρήγορο γεύμα ή δείπνο τις μέρες που είσαι πολύ κουρασμένη για να μαγειρέψεις.

6. Τη μία και μοναδική φορά που θα ξεχάσεις να πάρεις αλλαξιά για το μωρό θα είναι και εκείνη που θα τη χρειαστείς. Εγώ σε προειδοποίησα.

7. Οι μόνοι που θα πρέπει να δώσουν το “ok” για τις αποφάσεις σου ως γονιός είσαι εσύ και ο σύζυγός σου. Εσύ είσαι ο γονιός. Από τη στιγμή που το μόνο που σε απασχολεί είναι το καλό των παιδιών σου, αγνόησε ό,τι άλλο ακούς.

8. Να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου -θα είναι σχεδόν πάντα σωστό και αυτό είναι ένα δώρο πολύτιμο.

9. Ο παιδίατρος δεν θα σε κρίνει αν το παιδί σου φορά διαφορετικές κάλτσες.

Ένα post - viral: "27 πράγματα που εύχομαι να είχα πει στον εαυτό μου σαν πρωτάρα μαμά"

10. Η Google μπορεί να είναι ο καλύτερός σου φίλος αλλά και ο χειρότερος εχθρός σου όταν ψάχνεις για την υγεία των παιδιών σου.

11. Θα κάνεις λάθη. Άσε τις τύψεις σου στην άκρη και πήγαινέ τα καλύτερα την επόμενη φορά.

12. Τα φτηνά παιχνίδια θα σε σώσουν και θα βοηθήσουν το παιδί σου ώστε να μην βαριέται στα χρόνια που είναι σπίτι και δεν πάει σχολείο. Βάλε κανά δυο στο καλάθι κάθε φορά που πας για ψώνια. You’re welcome.

13. Η λίστα με τα πράγματα που δεν θα κάνεις ποτέ σαν γονιός θα γίνεται όλο και μικρότερη όσο περνάει ο καιρός. Μετά μπορείς να γελάσεις ελεύθερα με όσα σκεφτόσουν και τις προβλέψεις που έκανες πριν κάνεις παιδί.

14. Η διάθεσή σου αντικατοπτρίζεται σε εκείνη των παιδιών σου στο 90% των περιπτώσεων. Αν δεν μπορείς να διαχειριστείς τη συμπεριφορά τους, μήπως να κοιτάξεις τη δική σου;

Ένα post - viral: "27 πράγματα που εύχομαι να είχα πει στον εαυτό μου σαν πρωτάρα μαμά"

16. Όποιος έχει παιδιά δεν περιμένει ποτέ να έχεις ένα τακτοποιημένο σπίτι. Είσαι η μόνη που ασκείς την πίεση στον εαυτό σου. Κράτα το σπίτι όσο καθαρό ή ακατάστατο θέλεις εσύ.

17. Όποιος δηλώνει ότι τον έχουν κουράσει οι φωτογραφίες που ποστάρεις τα παιδιά σου στα social media, μπορεί πολύ εύκολα να κάνει scroll down. Μην αισθάνεσαι περίεργα που είσαι περήφανη για τα παιδιά σου.

18. Εσύ και τα παιδιά σου είστε εξίσου τυχεροί που έχετε ο ένας τον άλλον.

19. Αν καταφέρετε να βγάλετε μια οικογενειακή φωτογραφία όπου όλοι κοιτούν την κάμερα την ίδια στιγμή, κάν’ την κορνίζα. Ίσως να μην το καταφέρεις ξανά, μέχρι τα παιδιά σου να  φτάσουν στην εφηβεία.

20. Όσες φορές κι αν ορκιστείς ότι χρειάζεσαι ένα διάλειμμα από τα παιδιά σου, πάντα θα σου λείψουν από την πρώτη στιγμή που θα τα αποχωριστείς.

21. Οι καλύτερες μέρες είναι εκείνες που όλη η οικογένεια μένει με τις πιτζάμες. Απόλαυσέ τις!

22. Το να αγαπάς τα παιδιά σου ακριβώς όπως είναι σημαίνει ότι κατά 95% κάνεις καλά τη δουλειά σου.

23. Ο γάμος είναι δύσκολη δουλειά κι όταν ένα μωρό μπαίνει στην εξίσωση, θα σας αναταράξει περισσότερο από όσο φαντάζεσαι. Μην σταματάς ποτέ να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου. Ο σύντροφός σου το αξίζει.

24. Βρες το αγαπημένο σου στιλ φόρμας ή κολάν και αγόρασε δύο ζευγάρια για τις μέρες που έχεις ξεμείνει από καθαρά ρούχα -κάθε μέρα δηλαδή.

25. Μην γελιέσαι, καμία δεν τα έχει όλα πάντα λυμένα.

26. Είσαι πολύ καλή μαμά. ΤΟΣΟ καλή μαμά. Εξαιρετική μάλιστα. Πολλές φορές θα το ξεχνάς αυτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ισχύει.

27. Δεν χρειάζεται να είσαι τέλεια για να σε αγαπούν ΑΛΗΘΙΝΑ τα παιδιά σου.