Ένα γράμμα στη παιδίατρο του παιδιού μου: "Δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε χωρίς εσένα..."

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Από την Θεοδώρα Τ.

Αυτό το γράμμα το γράφω για εσένα, την παιδίατρο του παιδιού μου,


Το ξέρω ή μάλλον το έχω καταλάβει πια πως είναι πάρα πολύ δύσκολο να μεγαλώνει κάποιος ένα παιδί. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές εμείς οι γονείς χρειαζόμαστε την βοήθεια πολλών ανθρώπων στην ανατροφή των παιδιών μας. Ο καθένας βέβαια από αυτούς παίζει το δικό τους μοναδικό ρόλο. Στα δικά μου μάτια όμως ο ρόλος του παιδιάτρου είναι ένας από τους πιο βασικούς στη ζωή ενός παιδιού. Από την πρώτη ημέρα που σε συνάντησα όμως, τότε που ήμουν ήδη έγκυος και σε γνώρισα στο ιατρείο σου, κατάλαβα πως εσύ είσαι ο άνθρωπος μας. Απάντησες με τον πιο αναλυτικό τρόπο και με σαφήνεια σε όλες μας τις ερωτήσεις και εμείς - εγώ και ο σύντροφος σου- καταλάβαμε πως είσαι η κατάλληλη παιδίατρος για το παιδί μας. Ήσουν σοβαρή, αλλά πολύ ευγενική και είχες όλες τις γνώσεις που χρειάζεται να έχει μία παιδίατρος.

Από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα, έγινες αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειας μας.

Σε ευχαριστούμε που είσαι τόσο καλή τόσο με τα παιδιά μας όσο και με εμάς τους ίδιους.

Ακόμα και τις ημέρες που είμαστε φουλ αγχωμένοι, επειδή ένα από τα παιδιά μας είναι άρρωστα, εσύ μας επισκέπτεσαι και μόνο η παρουσία σου μας καθησυχάζει και μας ηρεμεί. Έκανες και τα δύο παιδιά μου να αισθάνονται και να έχουν μία πολύ καλή πρώτη εμπειρία με τον γιατρό και αυτό θα σου το χρωστάμε.

Σε ευχαριστώ που μας έχεις δώσει τον προσωπικό σου αριθμό

Ναι, είναι πολύ σημαντικό για έναν γονέα να νιώθει πως η παιδίατρος είναι πάντα εκεί για τα παιδιά του. Και εσείς μας έχεις προσφέρει πολλές φορές αυτή τη δυνατότητα. Μάλιστα, έχει τύχει να χρειαστεί να έρθεις μέσα στο βράδυ επειδή είναι το παιδί που πολύ άρρωστο, χωρίς μάλιστα να δυσανασχετήσεις. Ήσουν γλυκιά και ήρεμη, καθησυχάζοντας τόσο εμάς όσο και το παιδί.

Σε ευχαριστώ που έβρισκες πάντα λίγο χρόνο για εμάς μέσα στην ημέρα

Το ξέρουμε πολύ καλά όλες οι μητέρες. Οι παιδίατροι είναι οι πιο δυσεύρετοι γιατροί. Γιατί όλα τα παιδάκια θα αποφασίσουν να αρρωστήσουν όλα μαζί και θα δημιουργήσουν έτσι μία τεράστια ουρά στο ιατρείο, ώστε να καταφέρεις να δεις την γιατρό. Ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, ποτέ δεν ένιωσα πως δεν μπορώ να σε βρω, δεν μπορώ να σε προσεγγίσω. Ήσουν πάντα εκεί για εμάς.

Σε ευχαριστώ που ήσουν μαζί μας στα καλά και τα άσχημα

Τι να πρωτοπώ; Πως δεν ξέχασες ποτέ τα γενέθλια των παιδιών μου; Πως τις ημέρες που είναι άρρωστα έπαιρνες τηλέφωνο συχνά για να επιβεβαιώσεις πως είναι όλα καλά; Πως άντεξες τις παραξενιές και τις περίεργες ερωτήσεις μου; Πραγματικά σε ευχαριστούμε όλοι και εγώ απορώ με την ψυχραιμία σου.

Για όλους αυτούς τους λόγους και ακόμα περισσότερους, θέλω να ξέρεις πως όλοι η οικογένεια μας σε αγαπά και θα σε θυμάται πάντα.

Με ευγνωμοσύνη,

Μία μαμά