Ένα γράμμα που φέρνει δάκρυα: «Όσα χρόνια και αν περάσουν πάντα θα είσαι το μικρό μου αγοράκι»

Δημοσιεύθηκε στις

Η Μαριάννα γράφει ένα συγκινητικό γράμμα στο γιο της, που μεγάλωσε πια, για να του εκφράσει την αγάπη της και τη στοργή που θα νιώθει πάντα γι’ αυτόν, σαν να είναι ακόμη ένα μικρό παιδί.

«Αγοράκι μου,


μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω. Μακάρι να μπορούσα να σε κρατήσω και πάλι στην αγκαλιά μου σαν μωρό.  Μακάρι να μπορούσα να μυρίσω το δερματάκι σου και να παίξουμε παρέα τα παιχνίδια σου. Μακάρι να μπορούσα να τα ζήσω όλα από την αρχή.

Όταν κοιτάζω τις φωτογραφίες, απ’ όταν ήσουν παιδί, ένα χαμόγελο σχηματίζεται στα χείλη μου και η καρδιά μου χτυπάει δυνατή γιατί θα ήθελα τόσο πολύ να γίνεις ξανά μικρό παιδί και να με τρελαίνεις με τις εκατοντάδες ερωτήσεις σου.  Μακάρι να μπορούσα να τα ζήσω όλα από την αρχή.

Μακάρι να μπορούσαμε να γυρίζαμε το χρόνο πίσω. Να καθόμασταν παρέα στον καναπέ και να σου διάβαζα το αγαπημένο σου βιβλίο. Πώς πέρασε έτσι ο καιρός;

Μπορώ ακόμη να θυμηθώ τη μέρα που έμαθα ότι ήμουν έγκυος εσένα, και τώρα πια το αγοράκι μου μεγάλωσε, είναι ένας άντρας.

Μακάρι να γυρίζαμε πίσω και να έπειθες να συμφωνήσω σε ότι κι αν μου ζητούσες, με ένα σου βλέμμα. Μακάρι να ζητούσες ξανά τη βοήθειά μου για ένα σου πρόβλημα.

Το ξέρω, δεν συμφωνούσαμε πάντα και πολλές φορές δεν άντεχα τους τσακωμούς μας. Αλλά ακόμη και αυτά μου έχουν λείψει τόσο. Ό,τι και αν έχει συμβεί, όσο και αν έχεις μεγαλώσεις πάντα θα είσαι για μένα το μικρό μου αγοράκι.

Ακόμη και αν τα χέρια σου είναι πια πολύ μεγαλύτερα από τα δικά μου, πάντα θα είσαι το παιδί μου.

Όταν θυμάμαι αυτές τις μέρες, πού ήσουν απλά ένα όνειρο, ένα νεογέννητο μωρό στην αγκαλιά μου, δεν είχα ιδέα ότι θα γινόσουν αυτός ο απίστευτος άνδρας που έγινες.

Δεν ήξερα πως η καρδιά μου θα μεγάλωνε κάθε μέρα μαζί σου. Δεν ήξερα πόσο περήφανη και πόσο ευτυχισμένη θα ήμουν για σένα.

Έκανα στη ζωή μου πολλά περισσότερα λάθη από όσο μπορούσα ποτέ να φανταστώ, αλλά για τίποτα δεν είμαι τόσο περήφανη όσο για σένα.

Μου έμαθες τι σημαίνει πραγματική αγάπη. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, δεν θα έχανα ούτε ένα δευτερόλεπτο από τη ζωή σου.

Το να σε μεγαλώσω δεν ήταν τόσο εύκολο, αλλά ήταν ότι καλύτερο έκανα στη ζωή μου!

Ανεξάρτητα από το πόσο έχεις μεγαλώσει, εγώ πάντα θα είμαι η μαμά σου και εσύ πάντα θα είσαι το αγόρι μου. Η αγκαλιά μου θα είναι πάντα ανοιχτή για σένα, η καρδιά μου θα χτυπάει πάντα για σένα και θα είμαι πάντα εδώ να ακούσω τα προβλήματά σου.

Όταν σε βλέπω καταλαβαίνω πόσο πολύτιμο δώρο υπήρξες για μένα. Πολλές φορές θέλω να γυρίσω πίσω το χρόνο, αλλά για μένα πάντα θα είσαι το μικρό μου αγόρι και τώρα και για πάντα.

Με αγάπη,

η μητέρα σου»

tags:


tags: