Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αναδοχή και την υιοθεσία παιδιών

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Και επίσημα πλέον μπορούν οι πολίτες να ξεκινήσουν να υποβάλλουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις τους για αναδοχές και υιοθεσίες.

Σε δηλώσεις της η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, έκανε γνωστό πως άνοιξε η πλατφόρμα για την αναδοχή και την υιοθεσία. Πλέον, όσοι επιθυμούν μπορούν να μπουν στο www.anynet.gr και να υποβάλλουν την αίτησή τους.


Αξίζει να επισημανθεί ότι παράλληλα υπάρχει και η δυνατότητα οι πολίτες να πηγαίνουν αυτοπροσώπως στις υπηρεσίες των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας του τόπου διαμονής τους.

Η ανακοίνωση της έναρξης της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την αναδοχή και την υιοθεσία έγινε από την Έφη Αχτσιόγλου και την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησαν στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα».

Η Έφη Αχτσιόγλου είπε συγκεκριμένα: "Σήμερα, ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα αναδοχής και υιοθεσίας. Οι πολίτες μπορούν να ξεκινήσουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις τους. Μέχρι τη θέσπιση του νόμου, το συγκεκριμένο πλαίσιο ήταν μία «μαύρη σελίδα» για την κατάσταση του κοινωνικού κράτους στη χώρα. Δεν υπήρχαν σαφείς διαδικασίες ούτε επιστημονική τεκμηρίωση. Επίσης, δεν υπήρχαν ψηφιοποιημένα δεδομένα και δε γνωρίζαμε πόσα παιδιά βρίσκονται στα ιδρύματα. Πλέον, αποκτούμε εικόνα για το σύνολο των παιδιών που είναι στα ιδρύματα στη χώρα μας. Το κάθε παιδί θα έχει το δικό του ηλεκτρονικό φάκελο. Μιλάμε για μία νέα εποχή ψηφιοποίησης".

Από την πλευρά της, η κα Φωτίου χαρακτήρισε ως πράξεις υπέρτατης αγάπης την αναδοχή και την υιοθεσία και, μεταξύ άλλων, είπε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα που «αυτή η Κυβέρνηση το έκανε πράξη».

 

Διαβάστε επίσης: Φάκελος υιοθεσία: Τί συμβαίνει στην Ελλάδα και γιατί σταμάτησαν οι υιοθεσίες από την Αφρική

 

 

 

tags:


tags: