Το παιδί στην πόλη: Οι καλύτερες ιδέες για να περάσετε ένα ξεχωριστό ΣΚ με τα παιδιά σας!

Athens Metro Mall

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου το Happy School Year επιστρέφει! Το μεγαλύτερο back to school event είναι εδώ και περιμένει γονείς και παιδιά με πλήθος δραστηριοτήτων. Το all4mama.gr οργάνωσε για 2η χρονιά μία γιορτή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Σας περιμένουμε όλους εκεί.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
12.00 – 13.00
Προετοιμασία του μαθητή για το σχολείο

13.00 – 13. 30
Διατροφή του μαθητή

13.30 – 14.00
Ιατρική πρόληψη του μαθητή

14.00 – 14.30
Κατάλληλες αθλητικές δραστηριότητες του μαθητή

14.30 – 15.00
Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο του μαθητή

11.00 – 16.00
Craft room by Agapi

Διεύθυνση: Λεωφόρος Βουλιαγμένης 276, 173 43, Άγιος Δημήτριος.

Ζάππειο

Το 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου είναι γεγονός και είναι μία φανταστική ιδέα να περιηγηθούν τα παιδιά σας στο κόσμο του βιβλίου.

Ώρες: Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00 – 22:30, Παρασκευή & Σάββατο: 18:00 – 23:00 και την Κυριακή: 10:30 – 15:00 & 18:00-22:30.

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν.

Φεστιβάλ Κολωνού 2018

Κάθε Σεπτέμβριο διοργανώνεται από τον ΟΠΑΝΔΑ το Φεστιβάλ Κολωνού με πολλές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Φέτος πραγματοποιείται από τις 3-22 Σεπτεμβρίου.

Πρόγραμμα

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 20:30:  Η νεράιδα του φεγγαριού, Μουσικοθεατρική παιδική παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου, βασισμένη σε μύθο της Ιαπωνίας, για παιδιά και ευαίσθητους... μεγάλους.

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στις 20:30: Η Ζωή Τηγανούρια συμπράττει με τη Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων.

Εισιτήρια: 5€. Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του www.viva.gr, ενώ πώληση εισιτηρίων με μετρητά θα γίνεται δυο ώρες πριν την έναρξη της παράστασης στο θέατρο Κολωνού και θα αφορά στα εισιτήρια μόνο της συγκεκριμένης ημέρας.

Θέατρο Κολωνού: Ιωαννίνων και Καπανέως, Κολωνός.

Πληροφορίες στο: τ. 210 52 84 854 και στο www.opanda.gr.

Μουσείο Συναισθημάτων

Στις 8 και στις 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι «Η Αγάπη και ο Θυμός μέσα από ένα παραμύθι» που απευθύνεται σε παιδιά 5-10 ετών.

Ώρες: 13.00-14.00.

Κόστος Συμμετοχής: από 8€

Παράλληλα πραγματοποιείται μία διαδραστική έκθεση με θέμα «Στο Παλάτι του Θυμού!» για παιδιά 5-15 ετών και ενήλικες. Ανοιχτή το Σαββατοκύριακο.

Ώρες: 10.00-13.00.

Είσοδος στην έκθεση: 4€

Διεύθυνση:  Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, Φιλοπάππου, τηλ.  210 9218329.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου

Εργαστήρια στο βαθύ μπλε: Βρες το άστρο σου

Στις θερινές σας αστρο-παρατηρήσεις, πλανήτες θα συναγωνιστούν με αστέρια, κομήτες με ουράνια σώματα, με στόχο να γίνουν πιο λαμπερά! Αστροφώτιστα έργα τέχνης όπως η Έναστρη νύχτα του Vincent van Gogh και Οι αστερισμοί του Joan Miró συναντούν το ταξίδι του Μικρού Πρίγκηπα του Antoine de Saint-Exupéry σε άλλους πλανήτες και αποτελούν την έμπνευση για να ανακαλύψετε το δικό σας ζωγραφικό άστρο, που θα σας συνοδεύσει σε εικαστικά ταξίδια στο διάστημα.

Ώρες: 18.30–19.30, 19.30-20.30

Παιχνίδια για οικογένειες

Μία διασκεδαστική δραστηριότητα με παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για μικρούς και μεγάλους. Οι γονείς ενθαρρύνονται να παίξουν και να συνεργαστούν με τα παιδιά τους στο Πάρκο, συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά ερεθίσματά τους και στην ανάπτυξη της ευρηματικότητάς τους.

Ώρες: 18:30-20:00

Αθλητικά Παιχνίδια

Μια δραστηριότητα για παιδιά και έφηβους στο Πάρκο με σκοπό την ψυχαγωγία και την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος. Διαδραστικά κινητικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια θα πάρουν μορφή αθλοπαιδιών, δίνοντας την ευκαιρία για συνεργασία, επικοινωνία και άσκηση.

Ώρες: 18.00-19.15

Park Your Cinema Kids: ΤΡΑΓΟΥΔΑ! (2016)

Σε μια πόλη με σχεδόν ανθρωπόμορφα ζώα, ένας δουλευταράς αλλά κακότυχος ιμπρεσάριος αγωνίζεται να κρατήσει το θέατρό του και σκαρφίζεται τη διοργάνωση ενός talent show για τραγουδιστές, υποσχόμενος ένα τρελό χρηματικό έπαθλο που προέκυψε από… τυπογραφικό λάθος. Τεράστια εισπρακτική επιτυχία από το studio που μας έδωσε τα Minions, πλημμυρισμένη από σύγχρονα κι αγαπημένα τραγούδια (ακούγονται περισσότερα από 60 hits του ξένου ρεπερτορίου!).

Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους

Ώρα: 21.00

Mini Tennis

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν το τένις, μέσω μιας καινοτόμου και διασκεδαστικής πρωτότυπης μεθόδου, με αφετηρία το παιχνίδι και ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες.

Ώρες: 18.00-19.30 για παιδιά 4–7 ετών και 19.30-21.00 για παιδιά 8–10 ετών

Μουσικοπερπατήματα στο Πάρκο

Ρυθμικά και μουσικά παιχνίδια ταξιδεύουν τα παιδιά στα μουσικά ακούσματα και την ιστορία της πεντατονικής κλίμακας (από τον Πυθαγόρα στα πολυφωνικά της Ηπείρου και από τα γκόσπελ ως τα πέρατα του κόσμου). Συλλέγοντας γνώσεις για το ρυθμό και τη μελωδία, εξασκούνται πατώντας πάνω στις νότες γνωστές αγαπημένες μελωδίες. Για ηλικίες 6–10 ετών.

Ώρες: 18.30-19.30, 19.30-20.30

Street Soccer 5x5

Διοργάνωση ελεύθερων αγώνων ποδοσφαίρου, με μικρές ομάδες των πέντε, για παιδιά από 6 έως 12 ετών. Αγώνες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου.

Ώρες: 10.00-13.00

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου

Με το 1, με το 2, με το 3... Κάνουμε Γυμναστική!

Κορύνες, στεφάνια, εμπόδια και άλλα πολλά, συνθέτουν το πιο πρωτότυπο υπαίθριο γυμναστήριο για μικρούς πρωταθλητές! Μέσα από ποικίλα ψυχοκινητικά ατομικά και ομαδικά παιχνίδια, τα παιδιά ηλικίας 1-3 ετών αποκτούν ευστάθεια και ισορροπία, συντονισμό και δύναμη, κατανοούν το σώμα τους και τον περιβάλλοντα χώρο. Για παιδιά ηλικίας 1-3 ετών με τους γονείς τους.

Ώρες: 19.00-19.45

Ηχητικά τοπία στο ΚΠΙΣΝ

Ακολουθώντας τις γραμμές του αρχιτεκτονικού σχεδίου του Renzo Piano για το ΚΠΙΣΝ, οδηγούμαστε σε ένα ταξίδι πειραματισμού και ανακάλυψης, εντοπίζουμε τους ανθρωπογενείς και τους φυσικούς και εικόνες. Αν το αρχιτεκτονικό σχέδιο του ΚΠΙΣΝ ήταν παρτιτο ήχους και τους συνδέουμε με ιδέες, συναισθήματα, εμπειρίες , πώς θα ακουγόταν; Για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Ώρες: 18.00-20.00

Κύκλος κρουστών με χρηστικά αντικείμενα: Φέρε κάτι από το σπίτι

Γονείς, παιδιά, γιαγιάδες και παππούδες ενώνουν τη φαντασία τους σε μια δημιουργική μουσική σύμπραξη με σκοπό να αποκτήσει μια φρέσκια ματιά η μεταξύ τους επικοινωνία. Οι οικογένειες φέρνουν αντικείμενα πολύτιμα ή ασήμαντα, για να συνθέσουν μια κοινή ρυθμική ιστορία και να ξαναγνωριστούν σε ένα περιβάλλον από γνώριμους ή άγνωστους ήχους. Aπευθύνεται σε παιδιά 5 ετών και άνω και τις οικογένειες τους.

Ώρες: 18.30-20.30

Η ταινία της εβδομάδας

Κρίστοφερ και Γουίνι

Στην τρυφερή live-action περιπέτεια της Disney, Κρίστοφερ & Γουίνι, το νεαρό αγόρι που έζησε αμέτρητες ιστορίες στο Δάσος των Εκατό Εκταρίων με την ενθουσιώδη και αξιαγάπητη παρέα των παιχνιδιών του, μεγάλωσε και έχασε το δρόμο του. Τώρα, οι φίλοι της παιδικής του ηλικίας θα επιστρέψουν στον ενήλικο κόσμο για να βοηθήσουν τον Κρίστοφερ Ρόμπιν να θυμηθεί το στοργικό και παιχνιδιάρικο αγόρι που ακόμα βρίσκεται κάπου μέσα του. Ο ενήλικας Κρίστοφερ δουλεύει συνέχεια, πληρώνεται λίγο και το επαγγελματικό του μέλλον είναι αβέβαιο. Έχει δική του οικογένεια, αλλά εργάζεται τόσο πολύ που έχει ελάχιστο χρόνο για τη γυναίκα και την κόρη του. Έχει ξεχάσει την ειδυλλιακή παιδική του ηλικία, την οποία πέρασε παρέα με ένα λούτρινο αρκουδάκι που λάτρευε το μέλι και όλους τους φίλους του. Όταν όμως ο Γουίνι, ταλαιπωρημένος από χρόνια παιχνιδιού και αγκαλιάς, τον ξαναβρίσκει, η φιλία τους αναθερμαίνεται, θυμίζοντας στον Κρίστοφερ τις ατελείωτες ημέρες παιδικής ανεμελιάς που χαρακτήρισαν την πρώιμη ζωή του, όταν το να μην κάνεις τίποτα ήταν το καλύτερο πράγμα απ’ όλα. Μετά από ένα ατυχές συμβάν με το χαρτοφύλακα του Κρίστοφερ Ρόμπιν, ο Γουίνι, το Γουρουνάκι, ο Τίγρης και ο Γκαρής βγαίνουν από το δάσος και πάνε στο Λονδίνο για να βρουν τα χαμένα υπάρχοντα…γιατί αυτό κάνουν οι καλύτεροι φίλοι, πάντα.

tags:


tags: