Το παιδί στην πόλη: Επιλέξαμε τις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες για να περάσετε ένα καταπληκτικό ΣΚ με τα παιδιά σας!

Για ακόμη ένα Σαββατοκύριακο συγκεντρώσαμε ποικίλες δραστηριότητες για να αξιοποιήσετε δημιουργικά το χρόνο σας με τα παιδιά σας.

Δημοτικό Θέατρο Σκιών Παλαιού Φαλήρου

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Φλοίσβου, το Θέατρο Σκιών Τάσου Κώνστα θα πραγματοποιεί παραστάσεις. Μικροί και μεγάλοι λοιπόν, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις καλοκαιρινές περιπέτειες του Καραγκιόζη και να περάσουν υπέροχα την ώρα τους.

Ώρα: 20.00.

Εισιτήριο: 3,5 €.

Δημοτικό Θέατρο Σκιών Παλαιού Φαλήρου, Πάρκο Φλοίσβου, Είσοδος από Λ. Ποσειδώνος (Στάση ΤΡΑΜ «Πάρκο Φλοίσβου»).

Μουσείο Συναισθημάτων

Στο Μουσείο Συναισθημάτων πραγματοποιείται η διαδραστική έκθεση με θέμα «Στο Παλάτι του Θυμού!» για παιδιά 5-15 ετών και ενήλικες. Ανοιχτή το Σαββατοκύριακο.

Ώρες: 10.00-13.00.

Είσοδος: 4€

Διεύθυνση:  Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, Φιλοπάππου, τηλ.  210 9218329.

Πάρκο Κλωναρίδη

Ο δήμος Αθηναίων, με τη συνεργασία του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας που υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ξεκίνησε τη λειτουργία της Κινητής Βιβλιοθήκης για μικρούς και μεγάλους. Η Κινητή Βιβλιοθήκη θα ταξιδεύει σε όλη την πόλη στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι κάτοικοι της Αθήνας μπορούν με την ταυτότητά τους να γίνονται μέλη της βιβλιοθήκης και να δανείζονται δωρεάν μέχρι δύο βιβλία κάθε φορά. Εκτός από ελληνικά υπάρχουν και ξενόγλωσσα βιβλία, αγγλικά και γαλλικά. Τα βιβλία μπορούν να επιστραφούν σε όποιο μέρος βρίσκεται κάθε φορά η Κινητή Βιβλιοθήκη ή και στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων στο Σταθμό Λαρίσης.

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου η κινητή βιβλιοθήκη θα βρίσκεται στο Πάρκο Κλωναρίδη από τις 10.00 ως 15.00.

Πληροφορίες: mobilelibrary.opanda.gr

Open Day στη Πύρνα

Στις 23 Σεπτεμβρίου γιορτάζουμε με δραστηριότητες στον κήπο, εγκαινιάζεται το νέο πρόγραμμα για παιδιά και την παιδική δανειστική βιβλιοθήκη και παρουσιάζουμε τις εκδηλώσεις της χρονιάς. Κι ακόμα γιορτάζουμε έξι χρόνια Βιβλία σε Ρόδες, γι αυτό στις 23 όλα καταφθάνουν με ρόδες, ακόμα και το φαγητό.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων για παιδιά περιλαμβάνει:

-11.10-12.00 ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ με τη Στέβη Φόρτωμα, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και ηθοποιό. Για παιδιά 4-6 ετών.

-11.10-12.00 ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ με την Ελεάνα Μαρτίνου, εικαστικό. Για παιδιά 7-10 ετών.

-12.30-13.30 ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ από τις ηθοποιούς και μουσικούς Μαρία Τερζάκη & Ιφιγένεια Κακριδώνη. Για παιδιά 4-6 ετών.

-12.30.13.30 ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟ ΣΕ ΡΟΔΕΣ με τον Πάνο Παπαδόπουλο, γεωπόνο-σύμβουλο βιολογικής γεωργίας Med Culture. Για παιδιά 7-10 ετών.

-12.00-15.30 Στο Uberness Foof Truck του Βασίλη Καλλίδη θα απολαύσετε λαχταριστά mini überdogs, überburgers & übersalads!

-11.00-16.00 Δανειστική βιβλιοθήκη για μικρούς αναγνώστες, γωνιές δαβάσματος, καφές, χυμοί, σπιτικά κέικ!

-11.00-16.00 Στη σκιά του δροσερού κήπου, καφές, χυμοί, και σπιτικά κέικ και, μετά το φαγητό, παραδοσιακός ΠΑΓΩΤΑΤΖΗΣ!

Για κράτηση θέσης στις δραστηριότητες, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής στο http://bit.ly/FAMILYOPENDAY

Κόστος συμμετοχής: 5€/ δραστηριότητα.

Πληροφορίες: Κοκκιναρά 43, 145 63 Κηφισιά, τηλ: 210 62 30 913

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος    

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί το Park Your Cinema Kids: ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ (2006).

Μια εξημερωμένη αρκούδα κι ένα άγριο ελάφι που δεν βάζει γλώσσα μέσα, έχουν την κακή τύχη να βρίσκονται κατά λάθος σ’ ένα δάσος, τρεις μόλις μέρες πριν από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου. Με συνεργούς όλα τα ζωάκια που κατοικούν εκεί, θα φροντίσουν να μετατρέψουν τους κυνηγούς τους από θύτες σε... θηράματα! Η πρώτη παραγωγή της Sony Pictures Animation που γνώρισε παγκόσμια εισπρακτική επιτυχία και δημιούργησε ένα δημοφιλές franchise στο home entertainment, με τρεις συνέχειες.

Ακόμη το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30-20:00 θα πραγματοποιηθεί η δράση "Παιχνίδια για οικογένειες", για παιδιά 4-9 ετών με τους γονείς τους.

Μία διασκεδαστική δραστηριότητα με παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για μικρούς και μεγάλους. Οι γονείς ενθαρρύνονται να παίξουν και να συνεργαστούν με τα παιδιά τους στο Πάρκο, συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά ερεθίσματά τους και στην ανάπτυξη της ευρηματικότητάς τους.

Το Σάββατο θα γίνει ακόμη το "Εργαστήρια στο βαθύ μπλε: Βρες το άστρο σου" και ώρες 18.30–19.30, 19.30-20.30.

Στις θερινές σας αστρο-παρατηρήσεις, πλανήτες θα συναγωνιστούν με αστέρια, κομήτες με ουράνια σώματα, με στόχο να γίνουν πιο λαμπερά! Αστροφώτιστα έργα τέχνης όπως η Έναστρη νύχτα του Vincent van Gogh και Οι αστερισμοί του Joan Miró συναντούν το ταξίδι του Μικρού Πρίγκηπα του Antoine de Saint-Exupéry σε άλλους πλανήτες και αποτελούν την έμπνευση για να ανακαλύψετε το δικό σας ζωγραφικό άστρο, που θα σας συνοδεύσει σε εικαστικά ταξίδια στο διάστημα.

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 10.30-12.00 θα πραγματοποιηθεί η δράση "Κηπουροί του Πάρκου".

Το Σεπτέμβριο τα φυτά του Πάρκου αρχίζουν να παίρνουν ανάσες από τη ζέστη του καλοκαιριού, κάποια ετοιμάζονται για μια δεύτερη μικρότερη ανθοφορία και κάποια άλλα ρίχνουν τους σπόρους τους στη γη και περιμένουν τα πρωτοβρόχια.

Οι κηπουροί του Πάρκου αναλαμβάνουν δράση και αυτό το μήνα, εξερευνούν το πάρκο, συλλέγουν σπόρους, αναζητούν εποχιακούς καρπούς , παρατηρούν τους νέους καρπούς να μεγαλώνουν, γεύονται τα ώριμα λαχανικά, σκαλίζουν τα ζιζάνια, φυτεύουν, ποτίζουν και φροντίζουν το λαχανόκηπο.

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00-19.45 θα πραγματοποιηθεί η δράση "Με το 1, με το 2, με το 3... Κάνουμε Γυμναστική!".

Κορύνες, στεφάνια, εμπόδια και άλλα πολλά, συνθέτουν το πιο πρωτότυπο υπαίθριο γυμναστήριο για μικρούς πρωταθλητές! Μέσα από ποικίλα ψυχοκινητικά ατομικά και ομαδικά παιχνίδια, τα παιδιά ηλικίας 1-3 ετών αποκτούν ευστάθεια και ισορροπία, συντονισμό και δύναμη, κατανοούν το σώμα τους και τον περιβάλλοντα χώρο. Για παιδιά ηλικίας 1-3 ετών με τους γονείς τους.

Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στις 12.00-13.15 θα γίνει στο Ίδρυμα η "Δημιουργική ενόργανη".

Μέσω της ενόργανης γυμναστικής και σε συνδυασμό με παιχνίδι και διασκέδαση, τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν το σώμα και τις ικανότητές τους!

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00-12.00 για γίνει επίσης η "Yoga για Παιδιά".

Μια παιδοκεντρική και διασκεδαστική προσέγγιση της yoga μαθαίνει στα παιδιά να αναπτύσσουν δεξιότητες σε ένα μη ανταγωνιστικό περιβάλλον, να ελέγχουν το σώμα, την αναπνοή και τις σκέψεις τους, ενώ παράλληλα δυναμώνουν το σώμα και βελτιώνουν την ευλυγισία τους.

 

tags:


tags: