"Τι θέλω από τη νέα κυβέρνηση": 8+1 διάσημες & ανήσυχες μαμάδες προτείνουν την ατζέντα για τη μητρότητα & την εκπαίδευση!

Eννέα γυναίκες που εκτός από την επιτυχημένη καριέρα τους μοιράζονται σαν κοινό χαρακτηριστικό και το ρόλο τους ως μαμά, δίνουν ιδέες, στόχους και τροφή για σκέψη στην νέα κυβέρνηση που θα έχουμε από Δευτέρα.

Σοφία Φαραζή- ηθοποιός:

Τις σύγχρονες κοινωνίες μαστίζει το άγχος και η κατάθλιψη. Η τέχνη θεραπεύει. Με βάση αυτό θα ζητούσα από την νέα κυβέρνηση να γίνει η τέχνη πρωτεύον μάθημα στα σχολεία. Και να δημιουργηθούν περισσότερα σχολεία καλλιτεχνικής κατεύθυνσης.

Kορίνα Στεργιάδου- μοντέλο: 

Θα παρακαλούσα πραγματικά πολύ την νέα κυβέρνηση να ασχοληθεί πολυ με την παιδεία που λαμβάνουν τα παιδιά μας. Να μην αλλάζει το εκπαιδευτικό σύστημα κάθε τρεις και λίγο. Να μην χρειάζεται τα παιδιά μας να καταφεύγουν στην παραπαιδεία αλλά μόνον στην ενισχυτική διδασκαλία. Να θυμίσουμε σ' αυτό το σημείο ότι την δημόσια παιδεία την πληρώνει ο Έλληνας πολίτης και εμείς ως γονείς και πολίτες θα θέλαμε επιτέλους τα παιδιά μας να λαμβάνουν την εκπαίδευση που τους αξίζει και εμείς ως γονείς να νιώθουμε ασφαλείς με αυτή.

Ορσαλία Παρθένη- σχεδιάστρια:

Θα ήθελα να ζητήσω όλα τα σχολεία να έχουν έναν σχολικό γιατρό ή νοσηλευτή και ένα ψυχολόγο όπως συμβαίνει σε όλα τα ευρωπαϊκά σχολεία. Υπάρχουν παιδιά με κάποια θέματα υγείας που καλό θα ήταν να υπάρχει μια επίβλεψη γι' αυτά, υπάρχει μια καθημερινότητα στο σχολείο που μπορεί να επιφέρει ατυχήματα στα παιδιά και φυσικά υπάρχουν πάντα τα θέματα που ενσκύπτουν στην εφηβεία αλλά και το θέμα του bullying και γι' αυτό  ένας ψυχολόγος είναι απαραίτητος για την συναισθηματική και ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών.

Μαρία Κορινθίου- ηθοποιός:

Θα ήθελα να ζητήσω από την νέα κυβέρνηση περισσότερες πολιτιστικές δράσεις και δραστηριότητες για τα παιδιά και το θέατρο να γίνει βασικό κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Πηνελόπη Αναστασοπούλου- ηθοποιός:

Με αφορμή μία πολύ γνωστή τύπισσα που συναναστράφηκα πρόσφατα η οποία με ρώτησε αν ο δημόσιος θηλασμός είναι παράνομος, θα ήθελα να ζητήσω από την νέα κυβέρνηση ένα κανάλι εκπαιδευτικής τηλεόρασης που να ενημερώνει τις γυναίκες για τη μητρότητα αλλά να έχει και πρόγραμμα εκπαιδευτικό για τα παιδιά όπως υπήρχε παλιά: να μαθαίνουν σωστά την ελληνική γλώσσα, να τους μιλούν άνθρωποι του πνεύματος, να υπάρχουν καλές παιδικές εκπομπές -όχι μόνον ξένα καρτούν.

Nτενίζ Δημάκη- μαραθωνοδρόμος/τριαθλήτρια: 

Σε εκείνο που θα ήθελα να δώσει σημασία η νέα κυβέρνηση ως μητέρα είναι  στην προστασια του περιβάλλοντος διότι ο πλανήτης μας καταστρέφεται με γοργούς ρυθμούς και τα παιδιά μας δε θα βρουν στο τέλος βιώσιμες συνθήκες. Προς την ίδια κατεύθυνση όσο περισσότερα παιδιά ασχοληθούν με τον αθλητισμό γίνονται με πιο ευαίσθητοι πολίτες για το περιβάλλον και για το τον συνάνθρωπο τους και απολαμβάνουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Συνεπώς θα πρέπει απαραίτητα να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην οργάνωση της εκπαίδευσης και του αθλητισμού.

Βιβή Παπαστάθη- ραδιοφωνική παραγωγός: 

Από τη νέα κυβέρνηση περιμένω τα αυτονόητα, την κοινή λογική. Αυτή που έχουμε χάσει τα τελευταία χρόνια. Η στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών, θεωρώ ότι είναι μια από τις κατευθύνσεις που έως σήμερα καμία κυβέρνηση δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά. Ο διπλός ρόλος του μονογονέα χρειάζεται στήριξη. Θεσμική, οικονομική, ηθική. Στήριξη για τα ζητήματα σχέσεων με την πολιτεία, συμβουλευτική βοήθεια νομικών ζητημάτων, κίνητρα και ευκολίες σπουδών για τα παιδιά τέτοιων οικογενειών είναι μερικά θέματα που θα πρέπει να τεθούν υπό συζήτηση και υπό σχεδιασμό. Η κοινωνική πολιτική είναι η επένδυση που οφείλει κάθε κυβέρνηση στους πολίτες.

Πολυξένη Καραμίχα- δημοσιογράφος:

 

Περιμένω ένα περιβάλλον φιλικό προς τις μαμάδες. Να μπορούμε να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με ασφάλεια . Να μην αισθανόμαστε καθημερινά ότι εκθέτουμε τα παιδιά μας σε κίνδυνο. Να κατασταλάξουν σ΄ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα παρέχει ουσιαστική μόρφωση. Να βοηθήσουν, με φοροαπαλλαγές, τα νέα ζευγάρια, να δημιουργήσουν την οικογένεια που ονειρεύονται. Ας πιστέψει η νέα κυβέρνηση στο μέλλον αυτού του τόπου, που είναι ΜΟΝΟ τα παιδιά μας!
Ζωή Κρονάκη- δημοσιογράφος:
Θα ήθελα ως μαμά ενός μικρού παιδιού που πάει παιδικό σταθμό, να ζητήσω από τη νέα κυβέρνηση να μη μείνει κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Επιπλέον να υπάρχει για τις νέες εργαζόμενες μαμάδες στον ιδιωτικό τομέα αντίστοιχη μέριμνα με αυτή των μαμάδων του δημόσιου τομέα, για το απαραίτητο/εύλογο χρονικό διάστημα που πρέπει να περνούν μαζί με τα παιδιά τους. Με δεδομένο ότι τα παιδιά μας εκτίθενται σε περισσότερους κινδύνους θεωρώ απαραίτητη και την σχολική φύλαξη σε δημόσια σχολεία, που αποτελεί και μία λύση άλλωστε για να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.

tags:


tags: