SEARCH

To πιο νόστιμο σοκολατένιο cake ψυγείου είναι χωρίς ζάχαρη!

Ένα σοκολατένιο γλυκό τόσο νόστιμο και τόσο υγιεινό για μικρούς και μεγάλους.

Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα

Τι χρειαζόμαστε (10 μερίδες)
  • 400 γρ. μπισκότα τύπου Digestive ή μπισκότα χωρίς γλουτένη
  • 120 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα
  • 175 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. μέλι

 

Τι κάνουμε

ΒΗΜΑ 1 : Βάζουμε σε μία πλαστική σακούλα τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε με έναν πλάστη.

ΒΗΜΑ 2: Κόβουμε τα βερίκοκα σε κυβάκια.

ΒΗΜΑ 3: Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τα βερίκοκα και τα ανακατεύουμε.

ΒΗΜΑ 4: Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα, το βούτυρο και το μέλι.
Τα ρίχνουμε στο μπολ καλύπτοντας με σοκολάτα όλα τα μπισκότα και τα βερίκοκα.

ΒΗΜΑ 5: Βάζουμε το μίγμα σε μία φόρμα για κέικ στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο.

H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τί θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

tags:


tags: