Πρίγκιπας William: "Θα μετανιώνω για όλη μου τη ζωή για εκείνο το τηλεφώνημα"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η πρώτη και τελευταία φορά που οι δύο πρίγκιπες William και Harry μιλούν τόσο ανοιχτά για την μητέρα τους, το θάνατό της και τις στιγμές που θυμούνται μαζί της, στο νέο ντοκιμαντέρ του HBO που σηματοδοτεί τα 20 χρόνια από τον τραγικό θάνατο της «πριγκίπισσας του λαού», Diana.

Όπως πρόσθεσε ο William: «Δεν θα ξανακάνουμε κάτι τέτοιο, δεν θα μιλήσουμε τόσο ανοιχτά ή τόσο δημόσια για εκείνη ξανά, επειδή ελπίζουμε πως αυτό το φιλμ θα παρέχει την άλλη πλευρά, από τους στενούς οικογενειακούς φίλους, που ίσως δεν είχατε ακούσει ποτέ -από αυτούς που την ήξεραν καλύτερα και από αυτούς που θέλουν να προστατέψουν τη μνήμη της, και θέλουν να θυμίσουν στον κόσμο τι άτομο ήταν».


Το ντοκιμαντέρ «Diana, Our Mother: Her Life and Legacy» κάνει πρεμιέρα σήμερα Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017.

Στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ, το οποίο φέρει τον τίτλο «Diana, Our Mother: Her Life and Legacy», ο William και ο Harry αναφέρονται στην τελευταία τηλεφωνική κουβέντα που είχαν με τη μητέρα τους και πόσο έχουν μετανιώσει για το πώς εξελίχθηκε.

Πρίγκιπας William: "Θα μετανιώνω για όλη μου τη ζωή για εκείνο το τηλεφώνημα"

Ο πρίγκιπας Harry, ο οποίος ήταν 12 χρονών όταν πέθανε η Diana, είπε: «Μας μιλούσε από το Παρίσι, δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς τι μας είχε πει, αλλά το μόνο που θυμάμαι είναι πως θα μετανιώνω για όλη μου τη ζωή το πόσο σύντομο ήταν εκείνο το τηλεφώνημα».

Εκείνη την ημέρα οι δύο πρίγκιπες βρίσκονταν στο Balmoral, την οικία της Βασίλισσας στη Σκωτία, και διασκέδαζαν τόσο πολύ με τα ξαδέρφια τους που δεν ήθελαν να χάσουν χρόνο σε ένα τυπικό τηλεφώνημα με τη μητέρα τους. «Ο Harry κι εγώ βιαζόμασταν απελπιστικά να την αποχαιρετήσουμε, ξέρεις “τα λέμε μετά”... Προφανώς αν ήξερα τι επρόκειτο να συμβεί, δεν θα ήμουν τόσο μπλαζέ εκείνη τη στιγμή ή και οποιαδήποτε άλλη», λέει ο Δούκας του Cambridge.

Πρίγκιπας William: "Θα μετανιώνω για όλη μου τη ζωή για εκείνο το τηλεφώνημα"

Ο πρίγκιπας William λέει στη συνέντευξη πως θυμάται καλά τι του είπε η μητέρα του στο τηλέφωνο, αλλά δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες.

Ανακαλώντας στη μνήμη του την αίσθηση του χιούμορ που είχε η Diana, ο πρίγκιπας Harry λέει στο ντοκιμαντέρ: «Η μητέρα μας ήταν ο ορισμός του παιδιού. Όταν όλοι μου λένε “δώσε μας ένα παράδειγμα του πόσο διασκεδαστική ήταν”, το μόνο που ακούω είναι το γέλιο της μέσα στο κεφάλι μου». «Ένα από τα μότο που μου δίδαξε ήταν “μπορείς να είσαι όσο άτακτος θέλεις, αρκεί να μην σε πιάσουν”», προσθέτει.

«Ήταν από τους πιο άτακτους γονείς», λέει ο Harry. «Ερχόταν να μας δει να παίζουμε ποδόσφαιρο και έχωνε κρυφά καραμέλες στις κάλτσες μας».

Πρίγκιπας William: "Θα μετανιώνω για όλη μου τη ζωή για εκείνο το τηλεφώνημα"

Ο πρίγκιπας William είπε πως η μητέρα του ήταν «εντελώς μακριά από επισημότητες και απολάμβανε πραγματικά το γέλιο και τη διασκέδαση».

«Μπορεί να ήμουν στο σχολείο, και να λάμβανα μια κάρτα από τη μητέρα μου. Θα έβρισκε συνήθως κάτι πολύ ντροπιαστικό ή, ξέρεις, μια πολύ αστεία κάρτα, και θα έγραφε κάτι πολύ όμορφο μέσα», λέει. «Αλλά δεν τολμούσα να την ανοίξω, σε περίπτωση που την έβλεπαν οι δάσκαλοι ή κάποιος άλλος μέσα στην τάξη».

Μια από τις πιο αστείες αναμνήσεις του πρίγκιπα William σχετικά με τη μητέρα του, είναι εκείνη η φορά που γύρισε από το σχολείο για να ανακαλύψει πως η Diana είχε καλέσει στο παλάτι του Kensington τα supermodel Cindy Crawford, Christy Turlington και Naomi Campbell. «Ήμουν γύρω στα 12-13 και είχα αφίσες τους στο δωμάτιό μου», λέει ο William στο ντοκιμαντέρ. «Έγινα κατακόκκινος και δεν ήξερα τι να πω και κάπως παραπάτησα και σχεδόν έπεσα από τις σκάλες ενώ προσπαθούσα να ανέβω πάνω. Ήμουν εντελώς έντρομος».

Πηγή: huffingtonpost.gr