Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ήμουν πολύ θυμωμένος για τον θάνατο της μητέρας μου

Δημοσιεύθηκε στις

Ο δεύτερος στην διαδοχή του βρετανικού θρόνου μίλησε ανοιχτά και αποκάλυψε τα συναισθήματά του για τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνας

«Έχασα και εγώ την μητέρα μου όταν ήμουν πολύ μικρός», είπε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στην 9χρονη Aoife, που έχασε τον πατέρα της από ανίατη ασθένεια πριν έξι χρόνια. Ο μελλοντικός βασιλιάς της Βρετανίας βρέθηκε μαζί με την σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον σε φιλανθρωπική εκδήλωση στο ανατολικό Λονδίνο, η οποία ήταν αφιερωμένη στην παρηγοριά παιδιών που έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους.


Ο 34χρονος πρίγκιπας σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την 9χρονη να ξεπεράσει τον θάνατο του πατέρα της, μίλησε ανοιχτά για το πώς αισθάνθηκε, όταν στην εφηβεία του έχασε την δική του μητέρα, την αξέχαστη πριγκίπισσα Νταϊάνα. «Ξέρεις τι συνέβη σε μένα; Έχασα και εγώ την μητέρα μου όταν ήμουν πολύ νέος. Εγώ ήμουν 15 ετών και ο αδελφός μου 12», είπε ο Ουίλιαμ.

Η μητέρα του κοριτσιού δήλωσε στον βρετανικό Τύπο ότι συγκινήθηκε πολύ από την εξομολόγηση του πρίγκιπα Ουίλιαμ και με δυσκολία προσπάθησε να μην κλάψει μπροστά του ενώ ανέφερε πως ο δεύτερος στην διαδοχή του βρετανικού θρόνου συμβούλευσε την κόρη της να μιλάει για όσα την απασχολούν και να μη τα κρατάει μέσα της.

Ο Ουίλιαμ παρηγορώντας ένα 12χρονο αγόρι, που πενθούσε για τον χαμό της γιαγιάς του, του ανέφερε ότι εκείνος ήταν πολύ θυμωμένος για τον θάνατο της μητέρας του.

Ο ίδιος ο πρίγκιπας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ κάθισαν στην εκδήλωση μαζί με παιδιά και έφτιαξαν κατασκευές στην μνήμη όσων δεν είναι πια μαζί τους.

Η «αγαπημένη πριγκίπισσα των Βρετανών» Νταϊάνα σκοτώθηκε μαζί με τον σύντροφό της Ντόντι Αλ Φαγιέντ σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου του 1997. Οι δύο γιοι της, πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, μόλις πρόσφατα, άρχισαν να μιλούν δημόσια για τον χαμό της. Ο 32χρονος πρίγκιπας Χάρι σε συνέντευξή του το καλοκαίρι δήλωσε ότι μετανιώνει που δεν μίλησε νωρίτερα για το πώς ο θάνατος της μητέρας του έχει επηρεάσει την ζωή του.

protothema.gr

tags:


tags: