SEARCH

Πεντανόστιμο & πανεύκολο cake αχλαδιού χωρίς ζάχαρη!

Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα

Ποιο παιδί (αλλά και ποιος μεγάλος) δεν αγαπάει τα κέικ; Εμείς στο σπίτι μας τους έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία, γιατί τα τρώμε για πρωινό, για σνακ και φυσικά τα παίρνουν τα παιδιά στο σχολείο. Γι΄αυτό και προσπαθώ να δοκιμάζω και να φτιάχνω ολοένα και καινούργια κέικ.

Αυτό εδώ είναι από τα αγαπημένα μου, γιατί δεν έχει ζάχαρη, έχει αλεύρι ολικής άλεσης και ελαιόλαδο. Και όχι μόνο αυτό. Είναι και γεμάτο αχλάδια, τα οποία η Μαρία μου τα λατρεύει.

Πίστεψέ με, όταν το φτιάξεις, θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σου κέικ και εσένα. Και βασικά του παιδιού σου.

Enjoy λοιπόν!

Τι χρειαζόμαστε
  • 4 αχλάδια
  • 450 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 κ.γλ. κανέλα
  • 1/2 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 5 ασπράδια
  • 200 ml. ελαιόλαδο
  • 450 γρ. μέλι
Τι κάνουμε
  1. Κόβουμε τα αχλάδια σε μικρά κομμάτια.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο, την μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  3. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ καλά τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Προσθέρουμε το ελαιόλαδο και το μέλι και συνεχίζουμε να χτυπάμε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα με τα ασπράδια στο μπολ με το αλεύρι.
  6. Προσθέτουμε τα αχλάδια και τα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
  7. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 50-55 λεπτά.

*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

 

 

tags:


tags: