SEARCH

Πεντανόστιμο λαχανόρυζο με τζίντζερ και πάπρικα που θα μείνει αξέχαστο στα παιδιά!

Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα

Χρόνος προετοιμασίας: 55 λεπτά

Μερίδες:  4

 Τι χρειαζόμαστε
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1/2 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 1 μικρό λάχανο, κομμένο σε φέτες
  • Χυμό από 2 ντομάτες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 3 κούπες νερό
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • 1/2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
Τι κάνουμε
  1. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το πράσο, τα κρεμμύδια, το καρότο και το τζίντζερ και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν (περίπου 5-6 λεπτά).
  2. Προσθέτουμε το λάχανο, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 7-8 ακόμα λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ και τον χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το νερό και το ρύζι και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά.

*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

 

 

 

tags:


tags: