SEARCH

Πεντανόστιμα μπιφτέκια γαλοπούλας με σπαράγγια (τα παιδιά σας θα τα φάνε εγγυημένα)!

Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα

Άτομα: 4-6

Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά

Τι χρειαζόμαστε
  • 100 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 σπαράγγια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 1 αυγό
  • 1/3 κούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγο τυρί κίτρινο (προαιρετικά)
Τι κάνουμε
  1. Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε το γάλα και το ψωμί.
    Το αφήνουμε να μαλακώσει για 10 λεπτά και το στραγγίζουμε.
  2. Τρίβουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα σπαράγγια, το κρεμμύδι και τη ντομάτα.
  3. Προσθέτουμε τον κιμά, το αυγό, την τριμμένη φρυγανιά, το ψωμί, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνουμε.
  4. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αν θέλουμε τα γεμίζουμε με λίγο τυρί της επιλογής μας.
  5. Ψήνουμε στο γκριλ για 15 λεπτά περίπου.

*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

 

 

 

tags:


tags: