Νηστίσιμες Τηγανίτες!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

TIGANITES-PANCAKES-NHSTISIMES-1170x702Ξυπνάς το πρωί, νηστεύεις και λόγω διατροφής πρέπει να φας κάτι υγιεινό και πλήρες.

Τηγανίτες! Τώρα θα μου πεις γίνονται τηγανίτες χωρίς αυγό και γάλα; ΑΜΕ!


Θα χρειαστείς:

1 φλιτζάνι (για μεζούρα – φλ.)

1 αντικολλητικό τηγάνι

1 σπάτουλα λεπτή (με αντοχή στη θερμότητα)

και φυσικά ένα φλιτζάνι πράσινο ή μαύρο τσάι να σε συνοδεύει στη διαδικασία

Υλικά:

1 μπανάνα ώριμη κατά προτίμηση (για περισσότερη γεύση μπανάνας μπορείτε να βάλετε αποξηραμένες ή απλά άλλη μία μπανάνα)

1 & 1/4 φλ. γάλα φουντουκιού

1 φλ. φαρίνα ολικής άλεσης

1 φλ. νιφάδες βρώμης

1 φλ. ωμά φουντούκια, λιναρόσπορο, κόκκοι κακάο (σε αναλογίες αναλόγως τις προτιμήσεις)

1 κουταλιά φυστικοβούτυρο

στη μύτη στο κουτάλι, αλάτι ιμαλαϊων

Εκτέλεση:

Αλέθουμε μερικώς τις νιφάδες βρώμης.

Αλέθουμε πλήρως ωμά φουντούκια, λιναρόσπορο, κόκκοι κακάο.

Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε τα παραπάνω αλεσμένα υλικά μαζί με τη φαρίνα ολικής.

Κόβουμε τη μπανάνα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και το γάλα φουντουκιού. Αλέθουμε να λιώσουν όλα τα υλικά.

Ενώνουμε τα δύο μίγματα και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Προθερμαίνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 1-2 κουταλιές της σούπας μείγμα για κάθε τηγανίτα. Μετά την πρώτη φορά, ελαττώνουμε τη δύναμη της φωτιάς στο μέτριο για να μην καούν.

Σερβίρετε με σιρόπι σοκολάτας (ανακατέψτε μέλι με λιωμένη μαύρη σοκολάτα όχι έτοιμο!) ή με μέλι και αποξηραμένες μπανάνες! (Τρώγονται και σκέτες!)

Αν σας μείνουν αποθηκεύστε στην κατάψυξη και απλά ζεσταίνετε στο φούρνο ή στα μικροκύματα την επόμενη φορά.

Μέχρι την επόμενη συνταγή… SMILE!

Ευαγγελία