SEARCH

Μοσχάρι με μέλι και γαρύφαλλο για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 1h50’

Τι χρειαζόμαστε
  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 4-5 γαρύφαλλα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο φρέσκο πιπέρι
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
Τι κάνουμε

1.       Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το μοσχάρι.

2.       Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά.

3.       Σβήνουμε με το κρασί.

4.       Προσθέτουμε τα γαρύφαλλα, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό.

5.       Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 1-1 ½ ώρα.

6.       Λίγο πριν να είναι έτοιμο, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό, το ρίχνουμε στο φαγητό, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 4-5 λεπτά.

7.       Το συνοδεύουμε με πουρέ, ρύζι ή μακαρόνια.

*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα",  "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"

 

 

 

 

tags:


tags: