Λιγκουίνι με «φρούτα» της θάλασσας. Από την ΗΛΙΣ Εργαστήριο Ζυμαρικών

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Υλικά

500gr λιγκουίνι «ΗΛΙΣ»


3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κονσέρβα ντομάτας κονκασέ με τους χυμούς της

1/4 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

250gr καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σταυρωτά σε δαχτυλίδια

250gr μικρές γαρίδες, αποφλοιωμένες και να έχει αφαιρεθεί το έντερο

16 μύδια καθαρισμένα

16 κυδώνια, καθαρισμένα

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Λιγκουίνι με «φρούτα» της θάλασσας. Από την ΗΛΙΣ Εργαστήριο Ζυμαρικών

Λιγκουίνι με «φρούτα» της θάλασσας. Από την ΗΛΙΣ Εργαστήριο Ζυμαρικών

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τo κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Έπειτα, ρίχνουμε τις ντομάτες με το χυμό τους, το κρασί και το καλαμάρι. Αφού να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι το καλαμάρι να είναι τρυφερό. Περίπου 25-28 λεπτά .

Τώρα ήρθε η ώρα να βράσει το λινγκουίνι! Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν al dente.

Δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέτουμε τις γαρίδες, τα μύδια και τα κυδώνια στη κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι τα μύδια και τα κυδώνια να ανοίξουν - περίπου 10 λεπτά. Απομακρύνουμε εκείνα τα οποία δεν άνοιξαν.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το βασιλικό και το μαϊντανό μαγειρεύοντας για 2 λεπτά ακόμα. Τέλος, αφού ρίξουμε αλάτι & πιπέρι προσθέτουμε το λιγκουίνι στη κατσαρόλα μας και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σερβίρεται πολύ ζεστό!

 

«ΗΛΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ»
Θολό Ζαχάρως τ : (0030) 2625 061318
Υποκατάστημα Αθηνών : (0030) 210 2816389
find us @ facebook : ΗΛΙΣ Εργαστήριο Παραδοσιακών Ζυμαρικών
www.ilispasta.gr