Επίδομα τέκνου: Ανοίγει στις 25 Μαΐου η εφαρμογή Α21 για τους δικαιούχους

Δημοσιεύθηκε στις

Δηλώσεις στην τηλεόραση του Αnt1 σχετικά με τα οικογενειακά επιδόματα έκανε η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου. Όπως ανακοίνωσε, έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση, το Α21 θα ανοίξει την ερχόμενη Παρασκευή 25 Μαΐου και είναι απαραίτητη η υποβολή από τους δικαιούχους για την καταβολή του οικογενειακού επιδόματος του 2018 από τον ΟΠΕΚΑ.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης διευκρίνισε ότι ζητήθηκε από το υπουργείο Εργασίας να ανοίξει τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ώστε να έχουν υποβάλει περισσότεροι δικαιούχοι τις φορολογικές δηλώσεις προκειμένου να πληρωθούν οι δικαιούχοι.


Σύμφωνα με την κ. Φωτίου, σε μόλις πέντε ημέρες η νέα πλατφόρμα θα βγάζει το αποτέλεσμα αφού έχουν γίνει οι απαραίτητες διασταυρώσεις και θα ξέρουν οι δικαιούχοι το ποσό του επιδόματος που θα λάβουν.

Από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου θα καταβληθεί η δεύτερη δόση του νέου επιδόματος παιδιού 2018 που πλέον καταβάλλεται από τον ΟΠΕΚΑ κάθε δίμηνο και όχι κάθε τρίμηνο, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Οι δικαιούχοι θα έχουν περιθώριο να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 20 Ιουνίου, έως και μία εβδομάδα δηλαδή πριν από την καταβολή του επιδόματος.

tags:

tags: